Лято 2024: Очакват се най-много туристи в Слънчев бряг

“Син флаг” е символ за качество в световен мащаб
30 май 2024 15:40, Инна Ангелова
32

Тази година имаме сертифицирани 22 плажа с екоетикет “син флаг” и едно яхтено пристанище. Повече за това какви са очакванията за летния туристически сезон разказаха Румен Драганов и Станимир Георгиев в “България сутрин”.

"Ние имаме 360 хиляди работещи в туризма. Чужденците, които ще работят, са 7 хиляди. Туризмът е пазарна икономика и това не е проблем на обществото - да учим тези, които са в туризма, как да си намерят кадри и как да ги задържат", коментира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в предаването.

Станимир Георгиев, който е председател на българското движение “Син флаг” каза, че сертифицирането е символ за качество, който 37 години е наложен в световен мащаб. Той е доказал, че има ясна взаимовръзка между качествения туристически продукт, който се предлага на една дестинация, и броя на сините флагове.

"Радостни сме, че тази година имаме 23 флага. 22 плажа и едно яхтено пристанище са отличени за 2024 г. Програмата "Син флаг" е построена върху 33 критерия. Групирани са в категории - най-важният е качеството на водата. Следим и за екологосъобразното поведение, услугите, безопасността. През целия сезон се правят проверки. Ако има сериозно неизпълнение на критериите, флагът се отнема", каза Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Румен Драганов допълни, че най-много туристи тази година се очакват в Слънчев бряг - около 12 милиона. Това е и най-големият курорт на цялото Черноморие. По думите на Драганов той е подходящ за всички поколения.

“Нашата държава харчи по около 6 евро на чуждестранен турист. Доста добре си харчим парите. Ние имаме 400 км морска ивица", добави Драганов.

На въпрос колко ще ни струва почивката на морето тази година, той отговори, че всеки гледа как да привлече туристи, има и свободна зона, на която може да се забие чадър и тя е абсолютно безплатна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: морелятоплажтуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Доко преди 1 месец
И този сезон, аз и семейството ми ще похарчим 0(нула) лева на българските морски курорти.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо няма работници на морето,защото вече няма глупави да работят по 12ч и да взимат 1200 лв.заплата цял ден да бягаш като линейка на бюфет масата да храниш 800-1000 души на закуска,обяд и вечеря....Правят бизнеси за милиони от хотели от Бай Тошо с боядисани парапети от вънка и до там.И ако може без пари да им работат турците около Станчев бряг...
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те идват но какви,да ядат в хотелите и да пият и да гледат цените и да сравняват на калкулатор....
13
2
 
3
 
! Отговори
Веселко преди 1 месец
Освен, че в следващите 10-15 години няма да отида по българското черноморие (*** тръби, развалена храна, нацупен персонал, проституция, алкохолици, наркомания и др. екстри)..то до момента през тази година те изгубиха от моето семейство около 5 почивки за 4-*** по около 4 нощувки.. Ха сега си ги сметнете с храна, спане и всичко друго и си скъсайте дуп'етата от ядтт :) ..Когато се затопли а и не само - от тук насетне - всички държави наоколо а и във Европа, но не и черноболието!!
12
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
В голяма заблуда си. Плащаш ли данъци? Значи плащаш кефа и на украинските дезертьори. Плащаш и редуцирано ДДС, плащаш и помощи за вносни работници, плащаш и за нелепи реклами, инфраструктура, заплатите на корумпирани и некадърни данъчни, спящи полицай и каквото още се сетиш. Така е в БГ. Важното е смотаните с куфарчетата на Луканов и ДС да са на кеф.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кви туристи са това нарко и алкополни б аклуци от Ганглия балконаджии
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ко става с работници от непал Индия ,Виетнам,аде че печелбарите хотелиери чакат точат зъби за евтина работна ръка ,,нядсват се че ще им плащат по 250 евро еее кеф !!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман от мазните лъжи на соц-специалиста на Балкантурист....ха,ха,хааа...не ви ли писна да ви будалка...??!
8
1
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 месец
За 2-месеца и половина курорт ----КОЛКО КОЖИ СЕ КАНИТЕ ДА ОДЕРЕТЕ ,БЕ...ха,ха,хааааа
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече сме наточили брадвите . Идвайте :) Германците и поляците няма да дойдат . Румънците и англииските наркомани по може . Заредиха ли с хапчета от ония веселите ? Антибиотиците само с рецепта а наркотиците без :) Е нищуу . Само да не се продават хотели след сезона . Ще рухне лъжата за светлото бъдеще на един изчезващ народ .
6
1
 
9
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Дано има повече елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка и дано се проведат състезания по спортно пиене - спринт и маратон както и по балконинг.
5
1
 
15
 
! Отговори
аман вече преди 1 месец
Всяка година от 2021 насам, този и разни други като него, разправят как летния сезон е рекорден и по-силен и от 2019г. И въпреки това, пак всяка година си намират причина да реват, да недоволстват и да се оплакват от нещо. А повечето са едни пишман бизнесмени - перачи на политически и мутренски пари.
4
2
 
14
 
! Отговори
верно ли!? то празно преди 1 месец
Румен Драганов допълни, че най-много туристи тази година се очакват в Слънчев бряг - около 12 милиона.
3
1
 
22
 
! Отговори
Любим преди 1 месец
Любимия соц експерт от Балкан турист, който ни в клин, ни в ръкав разказва къде е бил в Тайланд. И брои румънците, тръгнали за Гърция и амуджите, прибиращи се за байрамите за летовници. Пълен хит.
2
2
 
15
 
! Отговори
мутрите държат преди 1 месец
слънчака . очакват да прибират пари и от легална и от нелегална дейност . Невърнаха парите от куфарчетата на Луканов и сега отглеждат с години 4 милиона туристи от полска , румъния и англия . едни и същи . Претрусено , пеперудки , ментета , но има и скъпарски кефове . час година храни . то звезди няма да дойдат .
1
4
 
19
 
! Отговори
Никога на БГ черномо преди 1 месец
Има да чакат. Ние вече от около 10 години ходим навсякъде, но не и на черноморието. 1 ст. няма да получат от мен и семейството ми тези хотелиерчета, ресторантьорчета и концесионерчета. Да чакат германските баби, които не харчат нищо извън това което вече са си платили и пияните англичани, които само поразии правят. Като им потрошат стаите в хотела и се изходят в центъра на хола ще им се зарадват хотелиерчетата.

Спонсорирани публикации