Плевнелиев не иска компромати, а съществени дебати

Президентът ще направи обръщение за старта на предизборната кампания
Обновена: 10 окт 2016 12:06 | 7 окт 2016 14:00, Веселина Йорданова
30
Плевнелиев не иска компромати, а съществени дебати
Снимка: БТА, архив

Президентът Росен Плевнелиев ще направи днес обръщение по повод началото на предизборната кампания за провеждането на избори за президент и вицепрезидент и на национален референдум.

То ще бъде излъчено в 20:00 часа в ефира на Българската национална телевизия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В обръщението си към кандидатите за президент и вицепрезидент, държавният глава Росен Плевнелиев апелира за провеждането на позитивна и градивна кампания и за дебати по същество.

"Българският народ няма нужда нито от поредната доза политически нападки, нито от войнстващия популизъм, с който някои политици се опитват да привличат гласове. Проблемите са реални и видими за всички. Това е възможност за кандидат-президентите да покажат своята визия за решаването им", е позицията на Плевнелиев.

Президентът се обръща към участниците в кампанията и с призив да не се заливат с компромати, а да се фокусират върху въпроси като: за или против са въвеждането на президентска република; за или против са за приемането на промени в Конституцията; за или против предоставянето на повече правомощия за президента; кои са кризите в ЕС днес и какви решения предлагат за тяхното преодоляване; как да се повиши доверието на гражданите в институциите и други.

По повод провеждането на национално допитване заедно с президентските избори, държавният глава отново припомня, че пряката демокрация е инструмент, който може да приобщи гражданите към политиката, като те бъдат съпричастни с взимането на решения по важни за страната въпроси.

"Искам ясно да заявя, че референдумът не е панацея за всеки проблем и не бива да се използва популистки и по теми, противоречащи на Конституцията", заявява още президентът Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
human преди 7 години
Росине що не ме вземеш за президент а ти вице, аз минам проверката и стига им обяснява, а ги почвай.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече няма никакво значение какво мислиш.Не че досега е имало някакво значение.След време младите хора няма да знаят кой си,какъв си бил и какво си направил.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина е много страшно когато гурелът проговори!!!
14
1
 
11
 
! Отговори
кво стаа преди 7 години
Какви дебати бе пич? Те освен компромати, друго не са в състояние да сътворят? Да е жив и здрав Мигьо Нещова, ако почерпи бедните хорица с кебапчета и бира!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът ще направи обръщение. Ние комунистите сме на всеки километър, нас народът не ще ни срази, аз паднах друг ще ме замести и така до края на света. Това се нарича наглост.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атака- в батака,Бесепето- в сметището,Депесето- при Бесепето,Дост- в Ада на пост!
11
2
 
22
 
! Отговори
ined преди 7 години
Най-после наближава щастливият ден ,когато ти ще си далече от мен.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изчезни бе марионетко американска
9
17
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Президентът не иска и хубаво им казва,но червените ко-пелленца не са съгласни и ще продължат да правят мърсотии на народа.
8
1
 
15
 
! Отговори
Противник на НАТО преди 7 години
Плевнелиев ще се запомни само с думите си срещу Русия, които подвеждат част от хората, че се е опълчил срещу някакви зли сили в България. Дори да приемем, че Русия ни влияе зле, какво НАПРАВИ (а не, каза!) той, за да го промени?! Защо не каза една дума срещу американците, които ни крадат в много по-голяма степен. Защо не говори за НПО-тата и тяхното влияние в политиката на държавата? Най-лесно е да си създадеш враг-фантом и да прехвърляш всички негативи на него.
7
2
 
13
 
! Отговори
Ееее.., преди 7 години
Все пак ще си спомням за него-със ирония и съжаление.Жестоко ощетен от природата човеко--подобен индивид.
6
1
 
15
 
! Отговори
Репортери с граници преди 7 години
За какво говори този мюсю след като Борисоф премахна опозиционните тв7,твАлфа от ефир също журналиста Петър Волгин(деконструкция) но за сметка на това качи манипулативната твЕвропа пак на ефир и така всички медии в България станаха зависими от мюсю Бойко Борисов!Всеки ден вървят безброй рекламни статии за Цецка Цачева(ГЕРБ)и нула статии за останалите 21 кандидат президенти!За какво говорим мюсю!
5
23
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Жалко за Плевнелиев... - много ще липсва на България...
4
3
 
21
 
! Отговори
:( преди 7 години
Жалко подобие на човек. Комсомолец по дух и съдържание. Срам ме е, че това нещо ни е Президент.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам обръщението да бъде на фона на "скалистите планини" или на някой от "паркинЗите" из Европа.
2
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-нормалният президент, който сме имали!
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***