Находки:"Кор" и "Хой", че и залепени презервативи в бюлетините

И тази година се разширява изборния фoлклор
Обновена: 6 ное 2016 19:20 | 6 ное 2016 19:03, Александър Попов
37

Снимка: Facebook

Българинът глоба не го плаши, когато иска да каже нещо в прав текст на политиците.

1000 лева е глобата за избирател, който си направи селфи с бюлетината, докато е в тъмната стаичка, анонсираха от Централната избирателна комисия. Заплахата с тази не малка сума обаче не спря зевзеците, които и тази година разширяват фолклора върху бюлетините.

Един от гласуващите директно е написал, че "отказва да участва в поробването си". Естествено, той не си е харесал нито един от кандидатите и е наясно, че неговият глас ще падне "мърцина".

Но какво да кажем за следващата бюлетина с еротичен привкус? Недоволен от живота си у нас е сравнил България с лека жена, а за да подсили ефекта е лепнал и презерватив върху бюлетината. Подготовката му е била сериозна, тъй като е влязъл в тъмната стаичка, въоръжен с тиксо. И не се е притеснил, че от комисията може да го чуят докато къса лепенката.

Следващият герой пък видимо е недоволен от гласуването за референдума и е заложил на мъжки полов орган в разговорен и политически вариант. В първата колона се чете "Кор" - популярно название в онлайн коментарите, с което се финитират модераторите. Във втората пък четем "Хой" - цензурираният вариант, който е изваден от политическия речник на Радан Кънев. Да, липсва "Бай", но пък и квадратчетата в бюлетината са кът. Трябва да се отчете и желанието, а и възможността на избирателя да пише думи с българско значение на латиница.

Друг нашенец пък си е добавил квадратче с тикче - "Спрете да се подиграва:е на българските граждани". Само той си знае смисъла на послеписа: "Харесвам ваше симка".

В някои изборни комисии пък направо крещят "Вижте ни колко сме зле" (снимки 5 и 6 в галерията). На едната е пренесено класически - на горния ред "РЕФЕРЕН" и отдолу - "ДУМ". Дум, дум, дум! Вие "ГЛАС" "УВАХТЕ" ли днес? Или пък ходихте на "РИБО" "ЛОВ"?

Други техни колеги са пренесли на нов ред така - "ВИЦЕПРЕЗИ", а под него "ДЕНТ". Явно този, който е разпечатвал листа има лош спомен от някоя дентална манипулация в някоя дентална клиника.

Привърженик на Ливърпул, явно вдъхновен от днешната победа с 6:1 над Уотфорд, пък даде своя глас за... Юрген Клоп.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: бюлетиниизбори 2016
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Харесвам ваше симка" е от фейсбук групата "Дочуто в София". Един бот се беше закачил там и пишеше тоя коментар навсякъде.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е че има гласове за Путин. Так и надо! Молодци ребята!
21
2
 
1
 
! Отговори
Елеонора преди 7 години
Саркастичното отношение на тези хора за мен е обидно. Четиричасови опашки, неграмотни БЪЛГАРИ, които гласуват без да могат да прочетат написаното. Не ми е забавна подбудата ви да пропилеете своето право на глас.
20
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Ауу колко моралисти имало тук!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Забелязахте ли че презерватива е залепен на номер-17.Демек отнася се конкретно да майката на нацията."---------------------------Мда, като нищо ще вземат да я обявят за действителна.....
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми явно като са снимали бюлетините, избирателите директно са пратили снимките към днес.беге, които пък на драго сърце ги публикуват. Нема лошо, майтап да става, каквито явно ще бъдат и победителите. Ама това все пак не е селфи, така че глобата не важи.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOR и HOJ са част от жаргона на сатиричната фейсбук група KLETA MAJKA BALGARIQ. "Харесва ваше снимка" е неуместен коментар на чужденец на снимки във фейсбук, който стана попопулярен като шега последните 2-3 дни, заради неадекватността си.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** колко кръено е дигнал?
15
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко много *** народ се е нацвъкал.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Клопо президент але алее!
13
0
 
18
 
! Отговори
Тъпи сте преди 7 години
Бюлетината с капута дори момчето се похвали в една група как е гласувал - затова ъгълчето е здраво - снимката е от преди да е пусната в урната
12
3
 
11
 
! Отговори
ANTI преди 7 години
9-та снимка е най-добра!Но като цяло си показват простотията!
11
0
 
9
 
! Отговори
Кристиян преди 7 години
Съжалявам, че не съм краснописец - "Спрете да се подиграваТе..". Малкото ми ръкописно "т" не е толкова ясно четливо...
10
12
 
19
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
После се чудете защо ще псувате на майка 5 години.. балъци... Колко трябва да си *** да го направиш това... Аз чаках 3 часа, а тези сладурковци със снимките колко чакаха?
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязахте ли че презерватива е залепен на номер-17.Демек отнася се конкретно да майката на нацията.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко обърсани з***дници с бюлетини е имало се чудя
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И вие, списвачите (не мога да ви нарека журналисти) на този сайт всекидневно крещите: "Вижте ни колко сме зле!"Неграмотни сте, любимите ви теми НЕ са свързани с българския народ и България (за вас е просто "BG" - на латиница и като абревиатура), за цензурата пък да не говорим...
6
9
 
8
 
! Отговори
ЕХООО.., преди 7 години
Може ли някой да ме осветли,като как преди да е приключил изборния ден се дават първите резултати от изборите,а в 23ч вече се знае печелившият/те/?????
5
1
 
32
 
! Отговори
бла,бла преди 7 години
И аз съм за Юрген Клоп! :D
4
5
 
19
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Всеки що-годе компютърно грамотен човек може да направи подобна бюлетина и да си драска върху нея каквото му дойде наум.На сн. 4 обаче се вижда на бюлетината.Може да се направи разследване и да се поразровят нещата.