Западните медии: България с Радев ще се сближи с Русия

Генералът е против санкциите срещу Кремъл, отбелязва Ройтерс
6 ное 2016 22:44,
68
Западните медии: България с Радев ще се сближи с Русия
Снимка: Reuters, архив

Кандидатът на социалистическата партия Румен Радев на президентските избори в България води пред кандидата на управляващата партия Цецка Цачева, предаде ДПА като се позовава на екзитпол-проучванията.

Бившият командир на Военновъздушните сили Румен Радев печели с малка разлика първия тур на днешните президентски избори, което очертава перспективи за политическа нестабилност в страната и стратегическа промяна към сближаване с Русия, отбелязва агенция Ройтерс, която също цитира анкети, направени на изхода на изборите секции.

Петдесет и три годишният Радев, стар съюзник на опозиционната Социалистическа партия, призова за отменяне на санкциите на Европейския съюз срещу Русия и каза, че България трябва да се подсигурява двойно, когато става въпрос за международни съюзи, посочва Ройтерс.

Българският премиер Бойко Борисов е на път да претърпи неприятен обрат на първия тур на президентските избори, тъй като две екзитпол проучвания отреждат втора позиция на неговия кандидат, председателката на парламента Цецка Цачева, предаде Франс прес. Сондажите предричат оспорван втори тур на 13 ноември, а изборите се разглеждат като тест за премиера Борисов в средата на мандата, допълва агенцията.

ТАСС цитира днешно изказване на българския премиер, че разглежда президентските избори като своеобразен вот на доверие за правителството. По-рано Борисов вече каза, че загуба на кандидата от управляващата партия ГЕРБ на първия тур ще се смята за провал на политиката, водена от правителството, а това ще значи, че единственият изход от положението ще е оставка на кабинета и предсрочни парламентарни избори. Ако ЦИК потвърди данните от екзитпол-проучванията, не е изключено България да я чака оставка на правителството и предсрочни избори, подчертава ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
5
 
! Отговори
а1 преди 7 години
А, защо Бг с Радев да не отстоява интересите на Бг, защо според *** медийни агенции задължително трябва да сме пешки на шахматната дъска?????
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали западните медии го пишат или са измишльотини на нашите медии. Според мен това е част от предизборната кампания за втори тур. Аман от продажни медии!
44
2
 
2
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Неведоми са пътищата................. Почти всички, които разсипаха България след 1990 година и я докараха до това дередже , бяха съветски възпитаници,изучили и Маркс, и Енгелс, че и В.Улянов. Но още в гореспоменатата година заговориха без преводач английски и с преводач - руски. У нас политик трудно подава оставка. Ако се случи, за благодарност получава добре платена длъжност в ООН или във ВКС. Санким, изписват му вежди...........
43
2
 
5
 
! Отговори
jimbo преди 7 години
Слава на Россиа
42
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ha-ha-ha . General4eto na vtori -vtori .
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иде РусияИ ког ани е освободила за втори път ?
40
6
 
20
 
! Отговори
Иде Русия преди 7 години
По принцип България никога няма да подкрепи санкции пред своята ОСВОБОДИТЕЛКА !Или има недоволни че са на освободили два пъти.И както върви май три пъти ще станат !Войната наближава евро -педерчета .
39
2
 
10
 
! Отговори
София преди 7 години
До БерлинБерлине, няма по- лош глад, освен на такива невъзвращенци като теб. Ти затова всеки ден, по цял ден плюеш по род и родина. Нямаш работа, понеже за нищо не ставаш, а социалните помощи, засега ти дават възможност хем да живееш, хем да не работиш. Затова единственото, което ти остава е да плюеш и да лежиш.
38
4
 
23
 
! Отговори
СССР преди 7 години
да живее Ген.Радев.Да Живее Путин.Най-красивите жени са славянките.
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът няма никаква власт. За какво сближаване става дума? Няма да приказва глупости срещу Русия, като предния ли? Това беше и наказателен вот, който е характерен от над 25 години. Още не е минал балотажа, но чак след като го видим който и да е той, ще можем да даваме оценка.
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а дано е така,,за това гласувах за него
35
0
 
11
 
! Отговори
Вермахт преди 7 години
До БерлинТи си затваряй човката да не излетиш през некой комин на Аушвиц!
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илао хибридна война от страна на Русия. А това какво е? От къде pig color ще ни казват какво да правим!
33
3
 
9
 
! Отговори
аса преди 7 години
До Петър Славовщо бе просто ще сецне герберското лапане.е не веднага...
32
4
 
33
 
! Отговори
дда преди 7 години
еб*ти, *** какво значи да се сближим бе ? А Алтернатива?Война ли да обявим на Русия? Ок.а *** пратете Роско Плевунски, Красен Станчев, Асен Геноффф(тоя се мяркаше на пресконференциите с камера? WTF? в с смисъл какъв, е тоя че може да снима каквото си иска-визирам конференцията на Радев в НДК), Даниел Мит-офф , Антоний Гълъбов и там квото е на заплата у некви фондове , Ненчьев и секакви таквиз тия на първа позиция срещу руските опълченци в Донбас за проба.Нали много знаят...
31
4
 
51
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Западните медии да го д.ухат неколко пъти - когато избираме мутрата Бочко сме ок ама когато избираме нещо не по техен тертип мрънкат - е.вати демократите - нали тва е волята на народа беееееее......
30
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Путин, да живее Ердоган майната му на *** и стан! Ура!
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Путин, да живее Ердоган майната му на ***! Ура!
28
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние Българите винаги се движим така както правото хоро - три крачки напред и две назад. Е сега е време пак да вървим назад! Нека Бойко да подаде оставка и да става каквото ще! Гледам сега по тв-то всички се хилят и чакат Бойко какво ще каже, но питат ли ги искате ли предсрочни избори всички мълчат. :)
27
28
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Този път гладът ще е много лош и напълно заслужен.