Проф. Константинов: Гласовете от чужбина няма да обърнат вота

Референдумът няма да има задължителна сила, допълни той
7 ное 2016 11:52, Анисия Иванова
30
Проф. Константинов: Гласовете от чужбина няма да обърнат вота
Снимка: Bulgaria On Air

Безпрецедентно висока избирателна активност, неочаквани обрати и една несбъднала се оставка. Така на практика може да бъде описан изборният ден. Да очакваме ли още промени след преброяването на бюлетините и изненадаха ли ни резултатите като цяло?

Според проф. Михаил Константинов високата избирателна активност (над 50%) вероятно се дължи на задължителното гласуване.

"Мисля, че по странен начин американските избори повишиха интереса на българите към българските", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

"Гласовете от чужбина не могат да обърнат вота. Но гласуването в чужбина има огромно значение за нашите сънародници там и за връзката ни с родината. Аз съм категорично за това да се гласува все повече в чужбина, защото в крайна сметка тези хора трябва да помнят, че са българи", допълни проф. Константинов.

Що се отнася до това какво пренареждане очаква на балотажа, той каза, че се връщаме отново на делението ляв блок-десен блок. "Около ген. Румен Радев има широк ляв блок и около Цецка Цачева ще се оформи широк десен блок. Това е естествено деление за една европейска демокрация".

"Резултатите в референдума са категорични, но той няма да има задължителна сила, защото няма да има три милиона и половина гласове", заключи проф. Михаил Константинов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Висока избирателна активност се дължеше на това че младите излязоха да гласуват за референдума и по този начин да накажат политическата класа. Отделен е въпроса че герберите пак извадиха от ръкавите си поредния манипулативен номер за 100 000 недостигащи гласа за да се провали референдума.
28
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
глас народен,глас божи,какъв десен кандидат е ПАРТИЙНАТА СЕКРЕТАРКА ОТ БКП цецка цачева,наглостта на наглите няма граници,или лицето лукарски,той за червен генерал нямал да гласува а щял да подкрепи партийната секретарка от БКП цецка,жаждата за власт няма морал и затова хората искът ПРОМЯНА а не Адолф Хитлер,който е дошъл на власт по парламентарен избор.
27
0
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
За обръщането на вота с гласовете от чужбина питайте Цв.Цветанов, а не Мишо псевдото.
26
0
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
Ако ти и твоето семейство... Оставаш и се бориш и не мрънкаш или г*за под мишница и да те няма.Ти да виждаш друга опция?
25
4
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Ако ти и твоето семейство нямате препитание....и държавата не прави нищо освен да ти спира тока,водата,телефон.....Ти би ли я обичал,би ли се гордял че си българин.....ами то май свестни хора не останаха във тази България.София през деня......мизерия и бедни хора.......София през вечерта.....лъскави витрини и луксозни коли......е как да стоиш във България......и какво би правил......за това не говори а мисли че ако ги няма тези който изпращат със хиляди всеки месец и милиони всяка година сте....
24
0
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Анонимен 22Добре, така е, прав си.
23
2
 
3
 
! Отговори
-10 преди 7 години
Аз не съм имигрант, но също я наричам така България. Все пак тук живея и я виждам какво представлява.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Да не говорим, че много от българските емигранти наричат България - ***, пещера, чигания...А ние ще се грижим за техните спомени? Та това е да им се натрапваме, да им налагаме, да ги подкупваме да помнят. Ако са искали да помнят, че са българи, щяха да са тук. И без това като излязат извън България, започват да плюят срещу нея, да я излагат, какъв лош живот са живеели, а които не го правят не го правят от някаква сметка. Какво допринасят те за България?
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Шоп 19При 20% активност влиза за обсъждане в парламента, невалиден е само при под 20%. Над 50% става задължителен.
20
0
 
10
 
! Отговори
и от къде преди 7 години
такава сигурност ,професоре!!! режисирано ли е?2
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнението на иначе уважавания проф. Константинов, е емоционално и реалистично вредно. Само за това, някой, спасил се от Родината, да "помни, че е българин", ние, в България да плащаме луди пари, да организираме секции в чужбина, е абсурд. Независимо от причината да напуснат България, тези хора са р о д о о с т ъ п н и ц и. Откъдето и да ги гледаш. Ако искат да влияят върху положението в Родината - да са стояли тук! Щом последните 2 години не са били в България поне месец - нямат право на глас!
18
10
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До КрайКаква воля бе, хей сплескан? Под 50% резултатът е НЕВАЛИДЕН. Лично аз съм гласувал с 3 х НЕ. Аре шибай коньете!
17
1
 
12
 
! Отговори
Недосегаемите преди 7 години
Дядката - турен от ВЛАСТТА. По разпореждане на ЦРУ.
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зависи от коя чужбина. От северната чужбина или от южната.Който не работи, не трябва да яде.Който не живее в България НЯМА право да ми казва, как да живея аз.
15
1
 
31
 
! Отговори
Край преди 7 години
Резултатите от референдума били категорични Но той нямал задължителна сила. Ще му избия зъбите на този алчен дядка. И в момента на 70г.е в съвета на директорите на Информационно обслужване - турен от ВЛАСТТА.Ако парламента откаже да се съобрази с ВОЛЯТА НАРОДНА камък върху камък не трябва да остане от него.
14
2
 
37
 
! Отговори
да преди 7 години
И този манипулатор беше против референдума - отдавна и целенасочено. Без да съм фен на Слави, подкрепям напълно въпросите му и истински вярвам, че те имат смисъл. А колкото за това, дали ще бъде задължителен, както професорът се радва, че това не е станало, ще стане - ще има, вярвам, граждански протест, и то много голям, ако Парламентът, тоест ако партийците в него, отхвърлят резултатите му.
13
4
 
34
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Те гласовете за референдума са преброени още преди месец два. Нали никой не си е мислил че със сегашната порочна система този референдум ще успее. Сега като подменят гаса на над 3 млн българи трябва да има сопа за да се спрат...
12
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне една хубава новина, че резултатите от референдума няма да са задължителни, че само повече проблеми ни трябват сега...
11
1
 
15
 
! Отговори
Някой българи... преди 7 години
До ист"Някой "българи" не знаят български"... - по смешно едва ли може да бъде...;)
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странни хора пишат по сайтовете.Като чета първите коментари и се радвам че не живея в Бг.