Костов за изборите: Най-хубавото е, че не съм Борисов!

Според Командира на изборите у нас е победила Русия
8 ное 2016 11:30,
164
Костов за изборите: Най-хубавото е, че не съм Борисов!
Кадър: "Нова телевизия"

Бившият премиер Иван Костов не се ангажира да коментира дали сегашният, Бойко Борисов, трябва да подаде оставка заради изборния резултат.

"Най-хубавото е, че не съм Бойко Борисов от вчера, нито Иван Костов от онзи ден", каза някогашният министър-председател.

Костов все пак коментира, че предсрочните избори според него не са добър вариант, защото биха предизвикали политическа криза в страната.

"Тя ще се изразява в многобройни вторични рискове, които ще рикушират навсякъде - по всички сектори на инфраструктурата, на икономиката, на здравеопазването, на системите на страната", каза Командира.

Още по темата

Костов, който сега е председател на сдружение "Център за анализи и управление на рискове", анализира пред Нова тв, че пропагандната война на Русия е решила изборите в България.

"Голямата група от силно спечелилите изборите - Радев, Каракачанов, Марешки и Калфин, са много близо до позициите на Москва по основните теми - нелегалните мигранти, членството ни в Европейския съюз и НАТО, санкциите и контрасанкциите", каза той.

Костов анализира, че кандидат-президентите, които мислят като Русия, сумарно са повече от тези, които са по-близо до Брюксел. Според него вторите били Цецка Цачева и донякъде Татяна Дончева.

"Това ни води до следния извод – че пропагандата е успешна. Основната тревога на ключовите сайтове и агенции в Европа е тази – дали България тръгва към Русия", припомни бившият лидер на СДС.

Според Костов изходът от балотажа в неделя ще се реши освен от публичната, но и от реалната подкрепа, която двамата кандидати ще получат от участниците на първия тур.

"Тоест въпросът е кого ще подкрепят Патриотите, кого ще подкрепи Марешки? А те ще дадат тази подкрепа в зависимост от това дали искат предсрочни избори", каза Костов. Той допълни, че от това дали хората гласуват за Радев или Цачева на втория тур ще стане ясно доколко са повлияни от руската пропаганда.

"Ще бъда тесногръд учен, ако сведа всичко до пропагандната агресия. Сигурно има много други фактори, които са повлияли на избирателите, сигурно има негативизъм към управлението, към конкретни решения и конкретни политически действия, коалиционна или некоалиционна политика", коментира Костов резултата от вота на първи тур.

Бившият премиер се съгласи с извода, че цените на горивата са повлияли на изборите. Той направи подробен анализ на пазара им и обясни, че големите печалби от картела в бранша са изнесени от страната.

"Това са много пари, тези огромни свръхдоходи, които са извлечени от горивата, са напуснали страната основно към Русия", каза Костов и поясни: "Виновна е държавата, че не си спазва законите. Който и да дойде тук, той ще злоупотреби. Намерили са бостан без пазач".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Боже,прибери си айдуците .
134
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Първо - Русия не е правила никакви терористични атаки, за каквито я заплашва Америка. Кризата в Украйна стана в деня преди подписването на договор за търговия между ЕС и Русия. Едва ли Русия ще си съботира такъв важен договор. Второ - ИД разруши не малко руски самолета, пък и терористът, със случая в Ница на фр. Революция е с американско гражданство. Дайте си сметка за всичко.
133
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-хубавото е че Кан Крум е умрял отдавна, щото щеше да ти е отрязал ръцете до рамената !
132
2
 
18
 
! Отговори
Варна преди 7 години
ТИ съсита икономиката,ТИ затвори КРЗ ВАРНА, не Русия...престъпнико.
131
1
 
5
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Веднага пак сметна Риска!
130
5
 
23
 
! Отговори
бончо преди 7 години
Тесногръд крадлив самодоволен "учен",който окраде труда на народа за собственото и на кликата около него благополучие. Толкова е мразен, а продължава да се появява. Не кради- десетте божи заповеди. Ще гори в ада!
129
6
 
0
 
! Отговори
До един прабългарин преди 7 години
Виж ,Трамп не прокарва руско влияние в САЩ , той много добре разбира ,че парите определят кой ще е президент в САЩ ,А ТОЙ ГОРКИЯТ има към 50 % бюджет от Клинтън.Ти да не мислиш ,че Ваньо бръка ,много се заблуждаваш ако тъй мислиш.Ваньо е стара лисица в политиката и знае кога и какво да каже ,той просто тъй нищо не говори , значи цели нещо с това , я своя облага обещана му от Бойко ,я да се пропиарри....А не може да продаде България и да се каже ,е кой не е греши ,няма безгрешни .Ванчо тарикатчо
128
7
 
23
 
! Отговори
да кажа преди 7 години
Щом Костов не е доволен, значи изборът на Радев е добър!!!
127
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже българина е много хитър и умен - избра мутрата Борисов а този, който за 4 години извади българия от блатото на комунизма, подготви присъединяването и към ЕС и НАТО отхвърли!Русия впрегна цялата политическа и интелектуална и.змет, върху която имаше влияние, от сутрин до вечер бъваха само помия по негов адрес и резултата е налице....15 години само назад! Всякакви мутанти-комунисти се изредиха и положението е почти БЕЗНАДЕЖДНО!
126
8
 
22
 
! Отговори
Кажи си Иване ? преди 7 години
"Виновна е държавата, че не си спазва законите. Който и да дойде тук, той ще злоупотреби. Намерили са бостан без пазач".Ама също като с Балкан ли ?
125
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам всички предали и продали България да замълчат!
124
7
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Мангасарът Простов е капо ди тутти капи - създател, духовен баща и кръстник на българската олигархична мафия
123
0
 
4
 
! Отговори
До Гражданин преди 7 години
Достатъчно време съм бил във военно училище преди 89-та за да твърдя някои неща в коментара си. Апропо, в него няма персонализация, квалификации, нападки или обиди. Има само едно "задръж малко" и изказано съмнение относно членство. Останалото са проверими факти като: прозводството в офицерски чин/звание, врътката с трансформацията на БКП в БСП през 90-та, Закона за деполитизация на армията, разтурянето на партийните организации в нея и аполитичността на личния състав оттогава.
122
4
 
13
 
! Отговори
problemche преди 7 години
" "Виновна е държавата, че не си спазва законите. Който и да дойде тук, той ще злоупотреби. Намерили са бостан без пазач"."Толкова е прав, милият! Когато той беше държавата, и той намери бостан без пазач и спретна такова безумно-крадливо-уродливо преватизиране, че още дълги години последиците от него ще ги има.И да, виновна е държавата, че не си спазва законите: тогава този човек отдавна щеше да е в затвора, с конфискувано имущество!
121
9
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Г-н Костов, Вие отдавна нямате думата в политиката и това,че не сте център на внимание е болезнено. Никой не се интересува от Вашите коментари и позиция. Останете си самовлюбен форевър
120
6
 
18
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Костов за изборите: Най-хубавото е, че не съм Борисов!---------Казала завистливо Теменужката и бързо се скила зад пердето!
119
7
 
11
 
! Отговори
То6 преди 7 години
Защо аз не съм "чичко Сталин". Докато този още се показва държавата ни няма да се оправи. Моля те - напусни България.
118
10
 
17
 
! Отговори
Я па тоя! преди 7 години
И какво като е победила Русия?! Русия не краде пенсиите на хората чрез някаква си точкова система!
117
11
 
14
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 7 години
А за Борисов най - хубавото е че не е Костов !
116
12
 
15
 
! Отговори
чичко Сталин преди 7 години
***! Жалко че не е в затвора.