Реформаторите – стабилни, за разпад... след балотажа

Разговорите между РБ и Цачева били естествен процес
8 ное 2016 10:37,
81
Реформаторите – стабилни, за разпад... след балотажа
Снимка: архив, Bulphoto

Разговорите между Реформаторския блок и Цецка Цачева бяха съвсем нормални и коалиционни. Няма нищо по-естествено от партньори в коалиция и партньори в семейството на Европейската народна партия да дискутират. Три са нещата, които бяха поставени - засилената охрана на границата, съдебната реформа и третото е да харчим толкова, колкото събираме, обясни пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на СДС Румен Христов.

По думите на зам.-председателя на ДБГ Настимир Ананиев съдебната реформа е процес, който върви през времето.

"Цачева обяви завършване на етапа. Декември месец предложихме 10 неща, които искахме да влязат в промените на съдебната реформа, 9 бяха одобрени. Проблемът в съдебната реформа е, че всичко се случва със закъснение", уточни Ананиев.

Според председателя на БНД доц. Борислав Великов на заседанието на РБ Трайчо Трайков е казал, че не би подкрепил ген. Радев.

"Трябва да подкрепим мощно Цецка Цачева и на терен. Трябва да има по-добро взаимодействие с колегите от ГЕРБ. Искам да призова Бойко Борисов, независимо какви ще бъдат резултатите в неделя, да преосмисли оставката си. Повечето хора не искат предсрочни избори, това няма да е полезно за страната", категоричен е гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Румен Христов каза още, че в момента се обсъжда бюджетът и той блокира, ако Борисов хвърли оставка.

"Това не е добре за икономиката, за социалните сфери и други, които имат нужда от бюджетни разходи. При оставка вероятно Росен Плевнелиев ще назначи служебно правителство и ако има избори за редовно правителство юни месец, то ще бъде четвъртото правителство за 8-9 месеца. Какво става с икономиката?", запита зам.-председателят на СДС.

Христов добави, че след балотажа ще стане ясно разпада ли се синьото единство.

"Радан Кънев трудно ще обясни защо няма да подкрепи десния кандидат. Какво ще стане с РБ не е толкова важно, колкото бъдещето на България", категоричен е зам.-председателят на СДС.

Ананиев посочи, че ако не се подкрепи десният кандидат, това е подкрепа за левия. Според него десният кандидат трябва да спечели, тъй като евроатлантическата ориентация на страната трябва да се запази.

"Кънев и ДСБ ги разделям. Много хора харесват единството на РБ. Неуспешният му опит да стане лидер на РБ се излива в едни такива изявления и цепления", допълни Ананиев, а доц. Великов призова Радан Кънев поне до неделя да бъдат заедно в подкрепата си към десния кандидат.

Председателят на БНД обясни, че в РБ има 6 парламентарни групи, от тях една още преди година се е обявила в опозиция.

"Стабилни сме като формация. Обръщам се към всички десни избиратели да гласуват, защото тук не избираме лице, а посока на България", заключи зам.-председателят на СДС Румен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ве някой виждал ли е Яне Янев?
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на тези избори Герб се делегитимира като дясна партия. На всички вече е ясно , че това е партия не просто от комунистическо, но направо от СТАЛИНСКИ тип. Има един вожд и това е. в тоав отношение БСП са направо слънце - сменят вожда без сътресение - Луканов, Виденов, Първанов, Станишев,Миков, корнелия нинова
45
1
 
12
 
! Отговори
смешки преди 7 години
генерала 8 години е специализирал в САЩ - червен генерал, путинистЦецка е била партиен секретар - дясна.......ЕНП на Меркел извърши ужасно престъпление, като летимира Герб за дясна партия, но ето че маските паднаха - същинските комунисит са не БСП, а Герб.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стабилни, стабилни - колко да са стабилни - ръковдсството на ДСБ (Кънев, Малинов) и кандидата за президент - Трайков говорят едно, а министрите - Кунева, Лукарски, ненчев, Митов и Москов - друго.разделението е видно.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нил-атсПод Господ, Килъри или Шорош имаш впредвид?
42
0
 
15
 
! Отговори
ззз преди 7 години
И какво и е "дясното" на Цеца и "лявото" на генерала?!Едната 20 години е работила като счетоводител на червен кмет и изведнъж посиняла!А генерала работи с НАТО за въвеждане на НАТО-вските стандарти в нашата авиация.А като оставим на страна измисленият "цвят" на кандидатите,кой ще е ЛИЦЕТО на Б-я пред света? Цеца ли?То поне да имаше нещо и акъл зад лицето, а не да не може да каже 2 сързани изречения.Не,че не си я заслужаваме ама обидно ми е!Боко реши и,че магаре да предложи магаре ще изберем!
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарката Цачева говори срещу комунистите. Това е като в поговорката "Крадецът вика дръжте крадеца".
40
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер- преди 7 години
Госин Христовне е добре за икономиката ако Борисов хвърли оставката А добре ли е това с изменение наКСО чл.69 п-ф 49-50 от ППЗР.при вашето правителство едни хора да получават пенсия и заплата без да освобождават р.м.Къде е морала на тези хорав също време протестираха за вдигане на осиг.праг и въздрастовата граница.Тези които и придобиха право незабавно се възползваха отизменението и допълнението на КСО чл.69.
39
0
 
5
 
! Отговори
321 преди 7 години
Е така както са наредени не с фотоапарати и камери, а с АК-47 да се снимат!
38
8
 
0
 
! Отговори
нил-атс преди 7 години
Рано или късно Господ ще накаже тези, които гласуват за червените ***, Радев и Цачева! Той забавя, но не забравя! Помислете за децата и внуците си!
37
0
 
7
 
! Отговори
321 преди 7 години
Серсемите от гроб и рф така ос.р.а.х.а България само за две години, че най-малко 200 години ще трябва докато се очисти от проказата, при условие че Земята се е разцепила на две като западна Европа и Щатите са в другата половина.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я ги погледнете на снимката внимателно. Аз виждам Цачева, тя е ясна и няма да е коментирам. М-р Митов-пълно недоразумение като политик. М. Кунева дясната ръка на Царя, затворила по престъпен начин редица глави при присъединяването ни в ЕС. Г-н Великов човек също на царя, убил човек при управление на лично МПС под въздействието на алкохол, отървал се от затвора по ред обясними за нас причини. Той и Кунева бяха и в управлението на тройната коалиция с премиер Станишев.
35
3
 
3
 
! Отговори
Вечните интереси преди 7 години
изискват обединение в дясно за доброто на всички ниЛевите ще се обединят през девет планини в десетата.Винаги са били по- адаптивните ,макар и продажни и подл
34
1
 
7
 
! Отговори
от софстрой преди 7 години
Много са стабилни........като гнило дюшеме , да не разчиташ на него че падаш в мазето!!!!!
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основния проблем пред Бойко е че избра Цачева ... такава грозна, колхозна лелка няма как да спечели симпатиите на хората.Малко недооценени ситуацията Бойко с тази кандидатура и сега ще плаща.
32
0
 
1
 
! Отговори
ПП преди 7 години
Правописната ми грешка е механична.
31
0
 
8
 
! Отговори
Абе,то... преди 7 години
Я да изчегъртами тия тирани на балотажа,пък България ще осъмне без тях и най-после ще поеме глътка въздух! Има много начини да се оправим без тях.Да тръгнем по нов път,път в защита на националните ни интереси и грижа за живота на българите.Превърнаха България в най-бедната страна не само в Европа,но и в света.Да си подават оставката и-чиба! Няма страшно и от предсрочни избори.Няма да ни е за първи път.Но падне ли,Борисов ще повтори сценария с Орешарски.Метежи и кръв.
30
0
 
7
 
! Отговори
любо преди 7 години
До малко училияДа ама другарката Цецка поне е красива.
29
0
 
13
 
! Отговори
th преди 7 години
Тия хора нямат стойностен аргумент срещу Радев. Кажете едно нещо, по което той отстъпва на майката? И понеже разбират колко е слаба, остава им единствено да плашат хората, че той бил червен, "комунист" и руски агент, а определят нея като висш демократ. Дали някой ще повярва, дори и на едното твърдение? Защо един път го определят като"червен генерал", който бил маша в ръцете на БСП, а другия път, че всъщност не е кандидат на БСП, а на някакъв си инициативен комитет и няма как да има оставки?
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувах за Трайчо Трайков, знаейки че ще е под 10% - моят личен избор. Ха сега да видим, как ще ме накарате да гласувам на балотаж - независимо за кой от двамата комунисти? Просто забравете за гласа ми!Ще е аритметика, надлъгване, надцакване, търгуване и мнооооого пари ;)ББ просто се самопредложи на БСП-то - имат някаква договорка за по-далечна перспектива. Според мен. Чао