Реформаторите – стабилни, за разпад... след балотажа

Разговорите между РБ и Цачева били естествен процес
8 ное 2016 10:37,
81
Реформаторите – стабилни, за разпад... след балотажа
Снимка: архив, Bulphoto

Разговорите между Реформаторския блок и Цецка Цачева бяха съвсем нормални и коалиционни. Няма нищо по-естествено от партньори в коалиция и партньори в семейството на Европейската народна партия да дискутират. Три са нещата, които бяха поставени - засилената охрана на границата, съдебната реформа и третото е да харчим толкова, колкото събираме, обясни пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на СДС Румен Христов.

По думите на зам.-председателя на ДБГ Настимир Ананиев съдебната реформа е процес, който върви през времето.

"Цачева обяви завършване на етапа. Декември месец предложихме 10 неща, които искахме да влязат в промените на съдебната реформа, 9 бяха одобрени. Проблемът в съдебната реформа е, че всичко се случва със закъснение", уточни Ананиев.

Според председателя на БНД доц. Борислав Великов на заседанието на РБ Трайчо Трайков е казал, че не би подкрепил ген. Радев.

"Трябва да подкрепим мощно Цецка Цачева и на терен. Трябва да има по-добро взаимодействие с колегите от ГЕРБ. Искам да призова Бойко Борисов, независимо какви ще бъдат резултатите в неделя, да преосмисли оставката си. Повечето хора не искат предсрочни избори, това няма да е полезно за страната", категоричен е гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Румен Христов каза още, че в момента се обсъжда бюджетът и той блокира, ако Борисов хвърли оставка.

"Това не е добре за икономиката, за социалните сфери и други, които имат нужда от бюджетни разходи. При оставка вероятно Росен Плевнелиев ще назначи служебно правителство и ако има избори за редовно правителство юни месец, то ще бъде четвъртото правителство за 8-9 месеца. Какво става с икономиката?", запита зам.-председателят на СДС.

Христов добави, че след балотажа ще стане ясно разпада ли се синьото единство.

"Радан Кънев трудно ще обясни защо няма да подкрепи десния кандидат. Какво ще стане с РБ не е толкова важно, колкото бъдещето на България", категоричен е зам.-председателят на СДС.

Ананиев посочи, че ако не се подкрепи десният кандидат, това е подкрепа за левия. Според него десният кандидат трябва да спечели, тъй като евроатлантическата ориентация на страната трябва да се запази.

"Кънев и ДСБ ги разделям. Много хора харесват единството на РБ. Неуспешният му опит да стане лидер на РБ се излива в едни такива изявления и цепления", допълни Ананиев, а доц. Великов призова Радан Кънев поне до неделя да бъдат заедно в подкрепата си към десния кандидат.

Председателят на БНД обясни, че в РБ има 6 парламентарни групи, от тях една още преди година се е обявила в опозиция.

"Стабилни сме като формация. Обръщам се към всички десни избиратели да гласуват, защото тук не избираме лице, а посока на България", заключи зам.-председателят на СДС Румен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
21
 
! Отговори
малко училия преди 7 години
Само да попитам,дясната М.Кунева не беше ли министър в правителството на Станишев? А! А после евродепутат подкрепен от БСП ??? А другарката Цачева дали забрави, че беше партиен секретар, а сега прима евроатлантик!?!?!? Е, как ще гласувам за нея....!!! НИКОГА!!!!
26
0
 
18
 
! Отговори
мечо кух преди 7 години
само да попитамкакво стана с обещанието на Кунева за оставка, ако техния кандидат вземе по малко гласове на сегашните избори от спечелените на предишните. щото цифрите това показват.
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
грешка след грешка - Какъв плюс и носи на Цецка да се снима между кунева и лукарски ?- точно тези дето мило и драго ще продадът само да са на "софрата"Хората абсолютно не разбират как кунева е винаги в управлението,като никой не я харесва/избира.
24
0
 
18
 
! Отговори
Боко Харам преди 7 години
..значи да се знае : Мамата ми е.. мамата
23
0
 
16
 
! Отговори
ТОЛКОВА И.ДИОТИ преди 7 години
на толкова малко място.
22
0
 
29
 
! Отговори
МАМАТА и КУНЕВИЦА преди 7 години
Щом ги видя и ми се повдига.
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези на снимката начело с бабави жаба са престъпници.Защо? Защото говорят глупости,защото плашат народа със тотолни лъжи и измишльотини,болни мозъци които които треперят защото ще истърват кокала.Бръщолевят и заплашват с комунизъм,Русия,болшевизъм,НАТО и тн глупости.Срам е че в България има само такива елементарни политици с лопата да ги ринеш.Значи те мислят за нас като за овче стадо и за това ни обработват и заплашват с комунизъм,Русия,изл.от НАТО и тн ако гласуваме за генерала.Жалка работа.
20
1
 
32
 
! Отговори
личност преди 7 години
"тук не избираме лице, а посока на България", заключи зам.-председателят на СДС Румен Христов. Не съм съгласен.Това е мажоритерен вот. Аз не избирам партия ,а президент. Цачева е толкова семпла,че не може да ме спечели. На първи тур гласувах за Трайчо Трайков,макар че знаех,че няма да стигне до балотаж. Сега най-вероятно ще си остана в къщи .Но може да реша да подкрепя Радев. Не искам Цачева да представя държавата ни пред света.
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работата стана - самолет лети, майка плаче.
18
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешно ми е ,каква е тази икономика която зависи от това дали има или не правителство .Испания беше толкова месеци без правителство ,но не фалира .На мен ми звучи така ,ако няма правителство няма да има за наште хора ,а така не може,не можееееее
17
1
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Реформатори ли, ха, ха......?! Най-били Предатели! А това стана ясно още миналата година когато предадоха Христо Иванов! С което и "реформаторството" приключи.....
16
1
 
34
 
! Отговори
демократ преди 7 години
РАДЕВ е НАТОВЕЦ и ЕВРОАТЛАНТИК, А ВСИЧКИ СО-РО-СОИ-ДНИ СТРУКТУРИ, НПО-та, ПАРТИИ /герб, рб, пф, атака.../, МЕДИИ /бнт, бтв, нова.../ СА СЕ ОБЕДИНИЛИ ПРОТИВ НЕГО. МНОГО СТРАННО .... ще гласувам за РАДЕВ.
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До демократ Защото всички дето си ги изредил имат здраво комунистическо потекло! Виж им биографиите! А най големите комунисти станаха най големите антикомунисти! Как да им варваш на предателите?
14
1
 
26
 
! Отговори
Sofianec от класа преди 7 години
Да гласуваме за мамата си на референдума. Нашта мама е голяма и солидна, с огромен партиен опит като комсомолски и партиен секретар при тоталитаризма, както и с доказан произход от семейство на активни борцки и дейци на КП на БКП.Да гласуваме за мамата си.
13
0
 
26
 
! Отговори
баце преди 7 години
стабилни в далаверите.........крадливи деформатори
12
1
 
29
 
! Отговори
Това е преди 7 години
Какви реформатори са тези,не направиха нито една реформа а се наместиха в власта ...
11
0
 
37
 
! Отговори
ганев преди 7 години
Хиените са ясно . Принципа е САМО НИЕ ДА СМЕ макар и криви1. Образование - хаос2. Здравеопазване - една *** 3. Съдебна реформа - бюрокартична структура - най-бедната държава с огромен ресурс4. Колко данъци вдигнахте - то не могат да се изброят5. Цени на винетки - онази измислена министърка каза - не ме интересува съда - така ще бъде6. Цени билети за транспорт.7. Направо се самозабравихте8. Партийни субсидии - треска ви тресе ако се случи - Герб има близо 300 МИЛИОНА . Направете банка
10
2
 
19
 
! Отговори
Ха ха ха преди 7 години
"Трябва да подкрепим мощно Цецка Цачева и на терен"... Как? С масова о р г и я, Б Д С М или Г а н г Б а н г? Или и трите заедно?
9
0
 
27
 
! Отговори
гърч преди 7 години
на тия иначе гласовити сини другари ръководството им повече от избирателите
8
28
 
2
 
! Отговори
Събудете се преди 7 години
Изборът е *** - комунисти и турци срещу останалите.