БСП връща мандата – искат да са първи на предсрочен вот

С 38 депутати няма да участваме в управлението, отсече Нинова
Обновена: 14 ное 2016 01:30 | 13 ное 2016 22:28, Веселина Йорданова
132
БСП връща мандата – искат да са първи на предсрочен вот
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП ще върне мандата за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, обяви червеният лидер Корнелия Нинова на пресконференция в НДК.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов каза, че ще подаде оставка на правителството и партията му ще върне мандата, който по Конституция президентът Росен Плевнелиев ще им връчи за съставяне на кабинет.

Още по темата

"С 38 депутати няма да участваме в управлението. Ще се борим да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори и тогава да направим кабинет", подчерта Нинова.

Тя пресметна, че от стоте процента вот за Радев, 12% са от членове на ГЕРБ. 9,9% от ДПС, 7% от ПФ, 4% от РБ, 4% от АБВ и 6% от други партии.

Според нея българският народ днес е извоювал победа с мъдростта си и е дошъл моментът политиците му също да се държат мъдро.

Нинова заяви, че премиерът Бойко Борисов сам е обвързал резултата от президентските избори с оставката на кабинета.

"И е добре, че го изпълни, че поне веднъж е последователен", подчерта тя.

Корнелия Нинова призова останалите лидери на партии да бъдат отговорни държавници и да приемат бюджет за 2017 г. Тя поиска от тях също диалог за промяна на изборните правила, както народът го пожела.

Нинова каза, че социалистите няма да приемат покана от ДПС за общо правителство в този парламент. Тя отново посочи, че БСП ще се бори да е първа политическа сила на предсрочни избори за НС.

Нинова постави партийна задача номер едно - "да дадем алтернатива на политиките".

Лидерът на БСП коментира, че може да носи персонална отговорност, както с кандидатурата на Радев, но подчерта: "Тези избори ги спечелих не аз, а българският народ".

Нинова беше категорична, че за нея Бойко Борисов не е държавник, защото може да превръща личната си загуба в национална трагедия.

По думите й резултатът на двойката, подкрепена от БСП, е и наказателен вот, но и заради смислена кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До RИ той се яви като независим кандидат, уж издигнат от инициативен комитет, но се оказа в зависимост и той.
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ЩЕ УПРАВЛЯВАТ- ЩОМ СА КАЗАЛИ А, ЩЕ КАЖАТ И Я- ИНАЧЕ ТО КАКВО- ТЪЙ МНОГО ЛЕСНО- МИЛИАРДЕРИТЕ В ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЧНА СТРУКТУРА ЩЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТА ПО 460 ЛЕВА ИЛИ ЩЕ Я УВЕЛИЧАТ НА 217 ЛЕВА- ХА ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗИДЕНТ- КОМУНИЗМЪТ ПОБЕДИ.
79
0
 
7
 
! Отговори
Хм преди 7 години
*** първо трябва да се отърве от "рентиерите" в ръководството на БСП,ако иска да постигне нещо с тая партия!Обаче как ще стане това-трудна работа!Така са се окопали-мърдане няма!Направо ми е чудно как успя да прокара Радев!Може би заради безизходното положение в което беше партията...Както и да е-техен си проблем!Явно е нужен нов политически проект,партия,която няма да робува на идеологии и измислени ценности,а ще е поне малко патриотична.Щото държавата е на практика пред закриване!
78
0
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Нема шанс!
77
1
 
29
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Тя Корнелия много добре знае че това гласуване беше ПРОТИВ ГЕРБ, а не ЗА Радев, но сега така и изнася - За да се утвърди като успешен лидер в БСП след като скоро я избраха. Един вид - Ето - възродих, мобилизирах партията и тръгнахме напред под мое ръководство. Но си знае че това няма нищо общо с действителноста.
76
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия скоро ще разбере, че гласовете за Радев не бяха гласове ЗА БСП, а ПРОТИВ ГЕРБ. Дори да имат повече от 38 депутати, няма да са много повече.За мнозинство да не говорим.
75
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На парламентарните гласувах за ГЕРБ на президентските за Радея.. таз защо си мисли, че щом съм гласувал за Радев ще гласувам за БСП ? Много си е повярвала горката....
74
3
 
8
 
! Отговори
помляли били преди 7 години
До Анонимен - Помляхте себе си, защото сега *** и баща ти няма да получат пари за Коледа...така е, но откъде акъл у масата балъци.
73
8
 
2
 
! Отговори
ОЛЕЕЕЕ.. преди 7 години
АМИ АКО ДНЕС КАТО СЕ НАСПИ АКО МОЖЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ ОСТАВКАТА - НЕ МУ ВЯРВАМЕ ТОЙ НА ЕДИН ЧАС СИ МЕНИ ОБЕЩАНИЯТА И ИСКАЙТЕ НЕ КАБИНЕТА А САМО ТОЙ ЦАЧЕВА И ЦВЕТАНОВ ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До цецо пинъсаИ АЗ НЕ ХАРЕСВАМ КАЦАТА ЙОТОВА,АМА *** НЕ СЕ ТЪРПИ..............................и защо си мислиш, че си подава оставката за да се махне? Мислите толкова първосигнално ... Бойко ще подаде оставка след като гласуват новия брой депутати и мажуритарния вот с което ще си осигори мнозинство в парламента и ще разкара всички малки партийки като атака, рб, дсб , пф и тн.
71
3
 
2
 
! Отговори
каскет преди 7 години
До Rпредседател на тъй наречения "инициативен комитет" е Стефан Данаилов -Ламбо. Не го ли познаваш?
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе то хубаво искат ама как ще стане... това че хората гласуваха за Радев не значи че са гласували за БСП...
69
3
 
16
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Този женски лебед или не разбира какво стана, или се прави на "цапната с мокър ***"! Какви избори ще печели? Резултатите на БСП сигурно ще са по- лоши от колкото на предишните парламентарни избори. Електоратът на БСП от година на година намалява поради естественият кръговрат на живота, и ако не си напазаруват нещо или ако не изнудят някого няма как да спечелят и 1000 гласа за цялата страна! Бойко не се извини нито за "мигрантите", нито за Плевналиев, но като няма за кого...
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vmesto da si podavat toq mandat kato nqkoi izkustven h.... da vzemat da go izpolzvat za nasrochvane na novi izbori kakto bqha obeshtali
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двете ***-ки *** и Илиянчету са актриси от порно филм! Бих направил клип с двете заедно!
66
5
 
5
 
! Отговори
van преди 7 години
много сме на мнение, че БСП няма шанс на парламентарни изборино също, много от хората тук не са гласували и не гласуватнадявам се да са достатъчно тези които няма да гласуват за бсп :)лека вечер И честито на Президента Радев!
65
3
 
7
 
! Отговори
йк преди 7 години
До АнонименАз веднъж я гледах по Панорама. Специално проверявах всичките и твърдения дали са истина. И се оказа, че лъже. Убедително говори, силни думи, но... лъжеше тогава, дано някой ден и в БГ се наложи так. нар. fact checking.
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо и вие върнахте мандата, нали бяхте по подготвени, некорумпирани и т.н.?
63
11
 
4
 
! Отговори
Dino преди 7 години
Nikoga pobeche BSP I Gerb.I nikakvi tam reformatory..Da se obedinim okolo Patriotite I Nacionalistite.Tova e previlniiat pat.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай ***, ама тя ви върна мандата, нали?