БСП връща мандата – искат да са първи на предсрочен вот

С 38 депутати няма да участваме в управлението, отсече Нинова
Обновена: 14 ное 2016 01:30 | 13 ное 2016 22:28, Веселина Йорданова
132
БСП връща мандата – искат да са първи на предсрочен вот
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

БСП ще върне мандата за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, обяви червеният лидер Корнелия Нинова на пресконференция в НДК.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов каза, че ще подаде оставка на правителството и партията му ще върне мандата, който по Конституция президентът Росен Плевнелиев ще им връчи за съставяне на кабинет.

Още по темата

"С 38 депутати няма да участваме в управлението. Ще се борим да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори и тогава да направим кабинет", подчерта Нинова.

Тя пресметна, че от стоте процента вот за Радев, 12% са от членове на ГЕРБ. 9,9% от ДПС, 7% от ПФ, 4% от РБ, 4% от АБВ и 6% от други партии.

Според нея българският народ днес е извоювал победа с мъдростта си и е дошъл моментът политиците му също да се държат мъдро.

Нинова заяви, че премиерът Бойко Борисов сам е обвързал резултата от президентските избори с оставката на кабинета.

"И е добре, че го изпълни, че поне веднъж е последователен", подчерта тя.

Корнелия Нинова призова останалите лидери на партии да бъдат отговорни държавници и да приемат бюджет за 2017 г. Тя поиска от тях също диалог за промяна на изборните правила, както народът го пожела.

Нинова каза, че социалистите няма да приемат покана от ДПС за общо правителство в този парламент. Тя отново посочи, че БСП ще се бори да е първа политическа сила на предсрочни избори за НС.

Нинова постави партийна задача номер едно - "да дадем алтернатива на политиките".

Лидерът на БСП коментира, че може да носи персонална отговорност, както с кандидатурата на Радев, но подчерта: "Тези избори ги спечелих не аз, а българският народ".

Нинова беше категорична, че за нея Бойко Борисов не е държавник, защото може да превръща личната си загуба в национална трагедия.

По думите й резултатът на двойката, подкрепена от БСП, е и наказателен вот, но и заради смислена кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи *** и това си е.БСП винаги ги сваляме с бой, винаги пращат полиция и армия да ви бият.Вие казвате на ББ, че бил диктатор, а после че бил подавал оставка?Ами това е пряката демокрация, оставаш властта без насилие? Какво по демократично управление сте имали от това?
40
27
 
8
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Хората искат БСП да е коалиция с патриотите, това е положението, дано!!!
39
10
 
12
 
! Отговори
:) преди 7 години
Понеже се говори много за Пеевски, Ви моля да помислите малко. Кой промени закона за хазарта за да може лотарийните билети да се продават навсякъде- отговор ГЕРБ. Е с кой играе Борисов? Точно пък за КТБ няма виновници защото всички участват в кражбата. Помислите!
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41Нинова е ЛИДЕРКА на БКП. Не просто членка.
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37.Ти гледай твоите мили,какво ***!8 милиарда дългове,оставени от БСП и ДПС ГИ ПЛАТИХМЕ НИЕ ПЛЮС 4 милиарда,КОИТО ПОТЪНАХА НЕЗНАЙНО КЪДЕ,БЕЗ НИКАКЪВ ОТЧЕТ,от страна на Орешарски.И това само за една година.И едно паве някъде не видяхме да сложиха.Айде моля гледайте си вашите ***.Или те не миришат?
36
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За а пореден път се вижда , че нормалния гражданин не става за политика.Ами не ви стига нито акъла, нито познанията. Преди две год Вашата простолюдна оценка с Орешарски ни струва близо 4 милиарда откраднати за 1 год от КТБ.Да видим сега колко ще е.
35
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сините /извинете БКП предателите/ ограбиха България преди 27 годни, пратиха си дечицата в САЩ в топ скъпите университети и ни ги връщат като сини, отгледани с парите за пенсиите на нашите старци. Сега Бойко взе огромно количество пари, като заем и... побарза да сдаде власта. Защо ми прилича на БКП бягството от преди 27 годи? Защо ....
34
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко лесно българския народ се самонаказа като клъвна на всичката стръв, която му разклатиха пред очите. Изборите са за умни хора. Свирепите акули изиграха избирателите безцеремонно. Референдум, а! Мажоритарни избори, по лев на глас, сто депутата! Мокри мечти! Братска дужба, летчик я люблю! Еуфория, показахме им ний! Със сигурност пропиляни най-малко тази и следвашата година. Обречени да криволичат, вървейки все назад. Здрав удар с главата в стената!
33
15
 
10
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 7 години
БОИКО ИЗДЪНИ ХАЗНАТА И ТРЕЗОРА, И КАЗА НА КУРАНЕЛИА И ЧЕРВЕНИТЕ БСП-ТАЛИБАНИ --- ЕЛАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ , СОЦ. МЛИОНЕРИ...ЕЛАТЕ ЕЛАТЕ !БСП СА ЗА ПЪЛНА ЗАБРАНА И МАСОВИ АРЕСТИ. И ТРЯБВА ДА СТАНЕ Я Я Я Я Я Я Я Я ....ЩЕ СТАНЕ ..Я.Я.Я.Я.Я !
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми, то това няма стойност дали ти е харесала Нинова след като току що абдикира от властта.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък си спомням, че редовно й подаряваха някакви арабски гоблени.
30
23
 
22
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 7 години
Народът го е казал : Като не щеш мира, на ти секира! Сега влизате в хаоса на изборите и временните правителства.Не ставате за нищо освен да критикувате!
29
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами управлявай ***!Нали сте много кадърни в комунистическия змиярник.Що се отказваш!Ние българския народ не видяхме,нищо построено от вас,нищо свястно,като управление от вас.Видяхме от вас,само лъжи измами,станахте милионери.Правителствена и национална криза три пъти.Борисов,не е бил държавник,а къде е вашия държавник?Пеевски ли е?Върнете си откраднатите от вас 700 милиарда лева на народа.Дано Радев не послуша призива на Мис долна устна Илияна-да не закача БСП,и че ще го следят здраво.
28
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що им вярвате на тези? На всички е ясно, че е нагласена играта! Как си представяте ГЕРБ да има само 1.2 млн гласа, при положение че очакват висока активност, държат администрацията и всички лостове за контрол на вота? Просто ББ се очиства от РБ, а може би и ще направи това, което пропусна през 2014- коалиция с БСП. И любовта в БКП ще възтържествува!
27
9
 
3
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Герб трябва да се отърве и от гласовете на Местан и ако може само с още една партия да направи коалиция (Марешки,Реформаторите) Кога най рано се очакват изборите ?
26
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма първи, няма втори. Народа не иска еднолично управление, иска шарен парламент и да се работи за благото на народа.-------------Шарен парламента не работи, моето умно момче и оставката на Борисов е доказателство за това. Сега следва цикъл от избори през 5 месеца, а ти ще чакаш някой да ти повиши доходите, но това не става с плямпане, а с работа!
25
3
 
19
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 7 години
Не само Доган, а и т.н. Патриоти трябваше да са на пресконференецията, но сега като им връчат мандата ще се скрият като мишки, какви всъщност са!
24
14
 
22
 
! Отговори
"Генерал" преди 7 години
Има нещо супер подло да работиш срещу началниците си в продължение на година, да не се подчиняваш на заповедите им и накрая да ги предадеш.Това не може да е моят президент!
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятели, ... НЯМА ДРАМА ... всичко е точно !Радев добре стана президент, защото всеки има нужда от опонент - дори Бойко! А на следващите избори да не мислите, че БСП и ДПС ще спечелят ? Няма как това да стане.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези като им видя мазните мудри и ми се повръща. Видяхте ли ги на първия ред