При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха

ДПС изпреварва със стотни Патриотите в битката за третото място
9 фев 2017 17:45,
172
При избори днес: ГЕРБ и БСП – равни и сами на върха
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ и БСП изравниха сили на върха на предизборните класации на социолозите.

Поредното проучване прогнозира равни резултати между двете партии. Ако изборите са днес, е много вероятно двете партии да постигнат равни резултати, показва национално представително изследване на Центъра за анализи и маркетинг, цитирано от БТА.

То проведено  между 3 и 7 февруари сред 1012 души.

Според данните от изследването ГЕРБ продължава да води, "но само номинално".

Още по темата

"Разликата между ГЕРБ и БСП, от резултатите, които ще излязат от урните, е 1,1%. От статистическа гледна точка това означава паритет между първите политически сили", коментира Юлий Павлов.

Той обясни и че никоя формация не застрашава първите две места.

"Кой ще финишира първи е въпрос на кампания и организация. Смятам, че към момента симпатизантите на БСП са малко по-мобилизирани", прогнозира още Павлов.

Данните показват, че ако изборите са днес, в парламента ще влязат пет партии.

ГЕРБ биха получили 21,4 на сто от вота на всички избиратели и 29,2 на сто от вероятните гласували, а БСП - 19,6 на сто от гласовете на всички избиратели и 28,1 на сто от вероятните гласували.

Според Юлий Павлов ДПС запазва позиците си на трета политическа сила с 6,5 процента от гласовете на всички избиратели и 9,6 на сто от вероятните гласували.

Четвърти с минимална разлика остават "Обединените патриоти" - 5,9 процента от всички и 7,5 на сто от вероятните гласували.

Сигурно място в следващия парламент има и "Воля" на Веселин Марешки – с 4,5 на сто от гласовете на всички избиратели и 5,2 на сто от вероятните гласували.

На ръба на 4-процентната бариера за влизане в парламента остава Реформаторския блок. За дясния съюз биха дали вота си 2,7 на сто от всички и 3,7 на сто от вероятните гласували, сочи проучването.

За формация около ДСБ/Нова република - 1,2 на сто от всички и 1,6 на сто от вероятните гласували, за БДЦ - 1,2 на сто от всички и 1,5 на сто от вероятните гласували, а за "Да, България" на Христо Иванов - 1,1 на сто от всички или 1,5 процента от вероятните гласували.

АБВ биха подкрепили 0.8 процента от всички и 0,9 на сто от вероятните гласували, ДОСТ - 0,7 на сто от всички и 0,8 на сто от вероятните гласували, а "Движение 21" - около 0,6 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: БСПизбориГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре Бсп отколкото Герб!!!!!Бсп казват, че ще оправят държавата а Герб казват, че ще си продължават да ни "оправят" по същия начин и заплати няма да вдигат!
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори до дупка.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори на провалили се партии и политици - ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, Атака, РБ, ПФ, БДЦ, АБВ, ДСБ, НДСВ...
37
11
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
БСП да боядисат един кон бял , че Бойко се връща.
36
8
 
13
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Аз мисля да гласувам за БСП и ако ме подведат и те като Герб напускам България!Смятам че Нинова този път сериозно се е заела да оправи държавата!Имай на предвид, че вече не е едно време и БСП си дават ясна сметка, че не изпълнят ли обещанията си ще бъдат свалени и отиват в историята!Затова мисля, че БСП са си взели поуки и ще направят нещо към по-добро! Всъщност първото е доходите, това е най-важното за българина! А Герб пак блъфират, че било популизъм и незнам си какво!
35
4
 
5
 
! Отговори
, преди 7 години
някой от тез, дето се явяват, може ли да обясни какъв е точно смисъла от тези избори?
34
5
 
13
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Единствената причина да се стигне до тия избори е желанието на Банкянския нарцис да се отърве от коалиционните партньори или поне да ги намали.Обаче като гледам ще има обратен ефект.....
33
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Може ли да сте толкова *** . Това е социология на БСП . Истината е с 10% повече за ГЕРБ .
32
8
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Гладен бесепар /Т.Ерменков/ енергетика сънува :)))))))))))))))))))))Нямя да ви огрее, комунягиииии.ГЛАД за вази......
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце почва да усеща как третия мандат му се отдалечава в посока хоризонта.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само един въпрос си задавам: За кого да гласувам?
29
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Тая година социолозите и метеоролозите са в люта битка за първото място по грешни прогнози!Е,социолозите поне припечелиха нещо от тая работа....
28
3
 
7
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Депутатите наполовина и по един мандат. Нямат наяждане бре.
27
6
 
14
 
! Отговори
До Борисов преди 7 години
Г-н Боко, яхайте пак малоумния електорат, явно два мандата са му били малко!
26
3
 
8
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Все едно е първи април и псевдо-социолозите слагат червенотиквеничковчетата в ролята на преЦедента Рупъм Репи в предишната кампания. Някой заблудени душици си въобразяват, че червенобузестите апаши ще подушат отново власт, но уви това никога вече няма да се случи.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние вашите покорни роби разбира се работим върху избора си, потърсете ни отново около 2062 г. когато бе трябвало да сме готови.
24
6
 
14
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
И Марешки не става. За какво ни е олигарх!
23
7
 
12
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Искам си времето на бай Тошо !Не се наядоха толкоз крадци, ей !!
22
1
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Знаете ли колко парламента не са изкарали мандата си от времето след Освобождението? Ми доста са. Факт е че все управляват недалновидни политици. Това със съюза с Германия е било един от малкото умни ходове. Инак не ми се мисли Вермахта какво щеше да ни стори. А така минахме метър. Мисълта ми е че новият парламент няма да изкара докрай. Даже му давам годинка и аут. Ще има да се джавкат пак. Па ако влезе и Местаня оле мале. Картинката ептен цветна ще стане.
21
8
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Да , гледах преди малко Яне Янев при Ризова! И си дадох сметка защо сме на това дередже!Представяте ли си в кого е била държавата?! Борисов премиер и съветник Яне Янев! Яне, човека, който щеше да го уволнява!Смях се 20 мин. с простотиите на този човек! Крещеше в ефир и лаеше като пудел плюейки по Бсп за да заслужи трохичките си по сметка!Ама Ризова как може да свали нивото толкова и да кани това недоразумение?!Бях поразен от простотията на Янев, бръщолевеше безсмислици и лаеше като пудел!