При необходимост – да се затворят секции в Турция

Цветанов: Ако трябва, да се гласува само в консулства и посолството
Обновена: 18 мар 2017 14:20 | 18 мар 2017 11:12, Красимир Ангелов
75
При необходимост – да се затворят секции в Турция
Снимка: БТА

При необходимост да се затворят изборните секции извън консулствата и посолството на Република България в Турция, поиска зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Недопустимо е по този начин да се опорочава изборният процес. Затова трябва да се предприемат и адекватни мерки", посочи бившият вътрешен министър в кабинета Борисов 1.

Според него политическите сили от годините на прехода носят персонална вина за това, което се случва днес. "Защото ако бяха останали да работят активно, чисто политически, в Родопите, нямаше да се стигне в момента да обсъждаме темата ДПС и ДОСТ, щяхме да говорим за партии, които дават реална алтернатива на всички гласоподаватели, които живеят в тези райони", посочи Цветанов.

Той все пак уточни, че Външно министерство и службите трябва да бъдат тези, които да дадат правният отговор.

"Кабинетът е назначен от президента Радев и той трябва да има водеща роля. В момента трябва да се казват конкретните мерки, които се предприемат от правителството и от единствения човек, който е назначил това правителство – президентът Радев и той носи пряката отговорност как ще бъдат проведени изборите и в Турция, и във всяка една точка извън и в страната", коментира Цветанов.

Той изрази мнение, че в ГЕРБ няма никакво съмнение за победата в предстоящия след седмица парламентарен вот, а въпросът е как ще се направи стабилно управление за следващите 4 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари