България готви позиция срещу намесата на Турция в изборите

Очаква се президентът и служебният премиер да я огласят
17 мар 2017 16:45,
58
България готви позиция срещу намесата на Турция в изборите
Снимка: архив "Булфото"

България ще излезе с национална позиция по отношение на информациите за намеса на Турция в изборния процес в страната.

Страната ни ще реагира чрез различни институции на различни нива.

Позицията ще бъде изразена включително и от президента Румен Радев и служебният премиер Огнян Герджиков, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата

"Въпросът е към правителството, не към мен. И аз очаквам малко повече информация. Чуват се много тревожни сигнали за намесата на различни политици, на различни нива в Турция. Смятам, че съвсем скоро и президентът, и министър-председателят, и министърът на отбраната, вътрешният министър ще кажат националната позиция по въпроса", каза Йотова, цитирана от БТА.

Вицепрезидентът обясни и че в момента е много трудно да се свика КСНС, тъй като няма действащ парламент и лидери на парламентарни групи.

Йотова обаче предположи, че на различни нива се правят консултации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Бойкот! преди 7 години
Ами хайде, бе БЪЛГАРИ!Нека покажем отношение към Ердоган като бойкотираме турските стоки в магазините!Гледам в този сайт се рекламира Технополис, който промотира пералня Беко - никакво Беко, никакви турски домати, никакво турски краставици, никакви турски дънки, тениски и т.н.Гледам, че някои от вас се праскат големи патриоти - БОЙКОТ НА ТУРСКИТЕ СТОКИ ПО МАГАЗИНИТЕ!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
Спинкайте преди 7 години
Позицията ще е готова до два месеца след изборите.
47
0
 
3
 
! Отговори
нислещ преди 7 години
Кога ли е референдума е Турция? Случайно е на нашият Великден. Надявам се да греша, но много скоро ще имаме по сериозен конфликт с Турция. Нека видим какво е в Македония. А мечката играе ли в комшиите идва и у нас. Освен искането им на език, ми се струва, че ще искат и още.А колко ни е нашата армия и гранична полиция?
46
1
 
2
 
! Отговори
мислещ преди 7 години
По всичко си личи, че много скоро ще станем като Кипър. Колко Гърция успя да помогне на Кипър? Турция си взе половин Кипър и никой нищо не направи против Турция. Мислите ли, че САЩ, Е.С., Русия или НАТО нещо ще направят за нас? Първо Турция е в НАТО преди нас и разбирайте са съюзник на САЩ. Второ Е.С. не са военна организация и в процес на разпад. Да не забравяме, че в Е.С. има около 50-100 милиона мюсюлмани в Европа вече. А Русия и Турция са в добри отношения сега. Така, че от нас зависи.
45
1
 
2
 
! Отговори
ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ преди 7 години
Пълно затваряне на ГРАНИЦАТА за турски елементи!!! Това им е пътя към ЕВРОПА,дето не го щат!!!Никакви ТУРСКИ тирове и автобуси от сега нататък!!! НИКАКВИ ТУРСКИ СТОКИ да преминават БЪЛГАРИЯ!!! ГАДОВЕТЕ дето са В ЗАПАДНА ЕВРОПА- да не минават през БЪЛГАРИЯ!!! Само така ще смъкнат ВИДИОТА ЪрДОГАН!!! ПРОКЛЕТ ще е ЗА ПОКОЛЕНИЯ!!!
44
2
 
2
 
! Отговори
Bov преди 7 години
Oste li go variat toz posten bg guvech?!
43
2
 
3
 
! Отговори
Sekundarnik преди 7 години
Bg skoro?! ......kolko li veka tosi pat?!
42
8
 
4
 
! Отговори
един дост преди 7 години
Продължавайте така да поддържате темата за Турция и ДОСТ! Прекрасна предизборна кампания ни правите. Всеки ден вдигаме по процент. Вече сме около 6,5%. Продължавайте.........
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OTMENETE IZBORITE DOKATO NE E KASNO-RABOTATA E NAGLASENA OT ERDOGAN I BORISOV V POLZA NA ANTIBULGARSKI SILI ! D.A.N.S. DA NE SPIAT, A DA SI VAR6AT RABOTATA.
40
3
 
8
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Позицията е да се спрат хилядите автобуси от Турция в деня на изборите.Мерете им грайферите и да не отговарят на изискванията!Фермери да направят една стачка и да блокират границата с трактори!Няма друг отговор! В секциите в Турция никой не може да окаже контрол, поне да не гласуват два пъти!
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дост е дост но ,не за България ! Това се знаеше но нашите умници сложиха личния интерес пред народния !!!!
38
1
 
4
 
! Отговори
mushan преди 7 години
Tрябва ли да чакаме нов Ян Собиески,за да се спре Турската инвазия.
37
1
 
12
 
! Отговори
Важно! преди 7 години
Никъде няма изявление КАК ще се упражнява КОНТРОЛ над хора с два вида паспорти: БЪЛГАРСКИ и ТУРСКИ?1.Гласуват с турския, мятат се на автобуса и ИДВАТ в България, за да гласуват с БЪЛГАРСКИЯ???!!???Предвиден ли е КОНТРОЛ?
36
0
 
16
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Докато изготвите позиция, башибозука ще е в Пловдив свирете общобългарски сбор, а онези които се чувстват българи извън България, да идват да помагат, а не само да пускат заявления за гласуване по коледа, защото имали права! Скоро правата им ще произтичат от турция не от България...
35
5
 
9
 
! Отговори
До Те ни мразят преди 7 години
А какви бяха делата на бесепе когато целуваха задниците на депесе?
34
1
 
12
 
! Отговори
месара преди 7 години
тия лапачи в Брюксел да пратят строители да изградят бетонна стена на границата с турция и си решаваме проблема ! искат защитена Европа , ами да я защитят , а не като меркел да плаща милиарди на ердоган , и за какво !? нещо и се провали далаверата наречена мигранти ! а това за изборите го решаваме много лесно - просто лишаваме тия " сънародници " с двойното гражданство живеещи и незнаещи български в турция от правото да гласуват !!!
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лидерите на ГЕРБ разчитат на ДОСТ и затова искат да се снишаваме. Не на тази цена, обаче! Този път не познаха! В ГЕРБ има много истински българи! Ако трябва, вожда си предаваме, но Родината - не!
32
2
 
11
 
! Отговори
ik преди 7 години
А да сезира Конституционния съд г-н Президента относно ДОСТ не мисли ли? Има достатъчно основания според мен да се "възползва" от това си правомощие!
31
0
 
5
 
! Отговори
Копърфилйд преди 7 години
номер 26 е прав ,гърчолята да връщат земята да не се правят на луди
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Парижкия договор никъде не пише ,че отменя ньойския договор. И никъде не пише ,че след изтичането му България не може да си търси земята?!?!? България може да си търси правата по съдебен ред това е Българска територия подарена на Гърция за срок от 100 години.