Автобуси с изборни туристи пробиха до Кърджали

В града тече трескава подготовка за финала на кампанията
22 мар 2017 09:06,
107

В момента блокада на границата с Турция няма, но снощи на автогарата в Кърджали в рамките на половин час дойдоха три извънредни автобуса с наши изселници в южната ни съседка.
 
Хората не крият, че идват в България, за да посетят родните си места, но и за да гласуват. Собственикът на фирмата превозвач обясни пред Bulgaria ON AIR, че изпълнява редовни линии, но все пак хората не скриха, че предстоящият вот е причината да бъдат в Кърджали.
Още по темата

Служители на автогарата коментираха, че всъщност наплив на автобуси с т. нар "изборни туристи" би могло да се каже, че няма, защото предишни години е имало огромни задръствания.

Докато траеше блокадата вчера обаче, нито един автобус с изборни туристи не премина през нея.

Хората, които екипът на телевизията срещна на границата с Турция, са преминали легално и имат законово право да гласуват.

На автогарата в Кърджали личи силно, че има предизборна битка. Там се намира предизборният щаб на една от партиите, която е претендент за 44-ия парламент. Нейната партия пряк конкурент също е разположила огромни плакати.

Закриването на кампаниите и на двете формации предстои в петък - едните планират мащабен концерт с участието на известен турски изпълнител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Динкоооооооооо, смешникооооо, къде си пиле шарено :)
29
3
 
5
 
! Отговори
/./ преди 7 години
Абе какво става тука? Нали казаха че ще гласуваш, ако последните 6 месеца си живял в държавата???? А тези идват сега, ще гласуват след 2 дена и в понеделник ще си заминат. Как става това? Кой следи за изпълняването на този закон?
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли ги в дписъците за избори - има ги!Задължително ли е гласуването - задължително!Какво искате от хората ? Оставете сънародниците ни на мира и да гласуват за когото искат!Джамбазки да беше завел калпаците и байраците пред прокуратурата и да търсят парите на КТБ и Белене!
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога в Турция ще откриваме изборни секции? Трябва да се гласува само в посолство и консулски служби! А за изборните туристи решения мноооого, желание няма.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато не се реши проблема законово и не се отнеме правото да се гласува от граждани, които не са живели в БГ така ще е. а е нужна една лека поправка в изборния кодекс и вече ще могат да си идват само на разходка у нас. но нашите продажни политици и лапачи нямат топки да я прокарат, защото са заети с далавери и кражби
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде са смешните патриоти дето вчера уж бяха затворили границата и си правиха селфита? Къде е агента на държавна сигурност Каракачанов да ръси глупости? А къде бяха всичките тези патриоти, когато бившия руски посланик Игор Исаков се намеси в съдебната ни система и убиеца Максим Ставийски беше пуснат? А къде бяха тези патриоти когато депутат от партията на Путин каза, че ще купи България? За един преАтел-патрЕот питам.
24
2
 
5
 
! Отговори
Все тая преди 7 години
До Анонимен Решението е лесно - да им се отнеме българското граждаство Почти всичките пак ще живеят там но ще си запазят гражданството има начин
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е просто.Вместо ония смешници да си играят на блокади, приема се едно законче, че всеки, който в последните 5 години е живяла по-малко от 3 в БГ, няма право да гласува. И готово.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се разследва и да се останови от кого са изпратени тези туристи.
21
5
 
11
 
! Отговори
474 преди 7 години
Кой и как ще ми гарантира, че тези няма да гласуват сутринта тука с българските си паспорти, а вечерта като се приберат в Турция, пак да гласуват, но с турските си паспорти?! Как системата ги отсява?! Ако фигурират в списъците по място на раждане или се дописват в тях, то трябва ли да фигурират и в списъците в Турция, по настоящ адрес?! Изобщо имали наблюдатели и какъв е контролът?!
20
5
 
10
 
! Отговори
З преди 7 години
Много на сериозно се взимате, патриотчета.Ако си мислите, че 500-600 гласа на някакви хора там ще променят курса на държавата много се лъжете. Долна популистка нация.
19
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАКТИРешението е лесно - да им се отнеме българското граждаство.
18
5
 
10
 
! Отговори
историк от 8 век преди 7 години
Ако мразите някои(небългари), омразата ще се обърне против вас.
17
8
 
8
 
! Отговори
Буря в чаша. преди 7 години
За избор на едно депутатско място са необходими около 275000 гласа тия така наречени туристи максимума 30000 . Какво става ли става това да не ги питате за КТБ а Империята на Доган грешка на езика става дума за пЕеВски и така нататък . Колко лесно се манипулира с 80 процента медии в едни ръце ,говорим за диктаторската власт на Ердоган А диктаторската власт над 4та власт Медиите. С просто око се вижда манипулациите подбуждане на етническа не навист. А и сем в услуга на тях щото и те са зависими
16
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на хората те са истинските патриоти , идват чак от Анадола да упражнят правото си на глас. Не са мързеливи като вас прасета сте станали кофти сте.
15
10
 
15
 
! Отговори
ФАКТИ преди 7 години
Изборният туризъм е в главите на националистическите популистки партии.Изборен туризъм няма другари,тези хора са със двойно гражданство,водят се БЪЛГАРИ и като такива ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС.Закона го ПОЗВОЛЯВА.Изборен туризъм няма защото всичко е в рамките на закона но виж изборен АЛЪШ ВЕРИШ има.Тия дето вчера блокираха границата с Турция и нарушиха обществения ред трябваше да бъдат АРЕСТУВАНИ по ЗАКОН
14
9
 
17
 
! Отговори
Белчо преди 7 години
Фалшивите патриоти от МВРО, "Юруш на Варадеро" и НФСБ,си направиха предизборната реклама с театралната постановка "Блокиране на границата",и сега, когато автобусите наистина идат,"патриотите" ги нямааааааа.Явно няма достатъчно камери и телевизии да отразяват, това е цялата работа.За политици като Болен, "русенският македонец" и "бургаският медиен магнат"важи в пълна сила поговорката: "Политиците симулират патриотизъм, прститутките - оргазъм".
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте и вие , то не става с лаене само пред клавиатурата
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ROMТе нямат право на глас, защото не живеят в България и дори не знаят езика на страната.
11
21
 
10
 
! Отговори
ROM преди 7 години
Глупави българи, те просто си упражняват правото на глас.