Българинът свикнал с Борисов! ГЕРБ, Патриоти, Воля... или?

Първан Симеонов смята, че може и да се стигне до правителство на БСП
27 мар 2017 10:45,
306

Най-възможната конфигурация на управляваща коалиция е ГЕРБ-Обединени патриоти-"Воля". Тук има две големи "но" - няма го естествения партньор - реформаторите. Второ, патриотите да участват официално в управление е доста по-различно от това да го подкрепят. Европа току-що се зарадва, че България е потвърдила европейската си принадлежност.
Още по темата

Това каза в "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

Според него аритметиката показва много възможности за съставяне на кабинет и повечето са в дясното пространство. Симеонов е на мнение, че може да се стигне и дотам БСП да състави правителство.

"Борисов трудно би се отказал от премиерския пост, но обстоятелствата биха го отказали", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Резултатите на двете водещи партии от парламентарните избори социологът коментира по следния начин:

"Много добро представяне на ГЕРБ. Формация, която се съвзе от негативната инерция от президентските избори. Удивително е, че участват във властта без да търпят негативи. Удивително добро представяне на БСП, те удвояват своя резултат. БСП върна усещането в обществото за два полюса и баланса на силите".

Според Първан Симеонов възможността от промяна е уплашила българите.

"Толкова сме свикнали с Бойко Борисов, че не можем да си представим политиката без него", поясни социологът.

Той добави, че в даден момент БСП се е държала малко по-радикално от това, което обществото може да понесе. 

"Патриотите засега успяват в своя вечен стремеж да бъдат трета сила. ДПС запазва контролна воля в българския политически процес. Една от новините на тези избори - ДПС не е в добра политическа форма и губи монопола при гласовете в Турция", каза още Симеонов.

Той е на мнение, че десните формации колективно са се потопили, а "Воля" на Веселин Марешки се е представила под очакванията, което по думите му важи и за "Обединени патриоти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
2
 
! Отговори
Митко преди 7 години
До 250Не агитирам за нищо и никого. Всеки сам прави избора си и нормално да не се срамуваш от това. Не знам с какви хора контактуваш, моите приятели са доста високо образовани. Никой не ми се оплакал , че за да почне работа във фирма Х са му искали членска книжка. Хората се явяват на конкуси или интервюта - показват че са добри и работят. Не искам да давам конкретни примери тук, но ще те черпя едно кафе и може да си поговорим:) Нищо , че си БСП:)
226
0
 
3
 
! Отговори
кмета на Симитли преди 7 години
Де си Боко , любов ненагледна
225
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Победата на ГЕРБ се дължи единствено на мъжът в пола вампира лидер на бсп корнеял.
224
1
 
10
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Какво направи Борисов като предизвика изборите ?!Затвърди ролата на ДОСТ !!Скоро ще видите дългата ръка на Ердоган в парламента.Жалко.
223
6
 
3
 
! Отговори
Митко преди 7 години
детската площадка, на която съм отраснал! И сега е пълно с майки с деца! Няма леви, няма десни! Те просто направиха нещо за мен! А БСП единственото , което съм видял е празни обещания! Дойдат на власт, знаят че са за малко и гледат колкото се може повече да окрадат! Само че сме научени да забравяме историята. Когато си некадърен си некадърен при всяко правителство! Никой не дава пари даром. Защото ти се иска и ти да живееш добре! Не може да правиш гайки за 5 лв на ден и да искаш надница 20лв!
222
2
 
8
 
! Отговори
Биби Бибов преди 7 години
Матряло наистина много *** , щом гласуваа па за мен
221
2
 
7
 
! Отговори
До Митко преди 7 години
През 2015 година, българската икономика е стигнала нивото на българската икономика от 1989 година! През 1989 България е била на 27 място по Бруто вътрешен продукт, а през 2015 е на 68 място, след Занзибар. И за това ли са виновни комунистите?
220
1
 
6
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Защо мислите цветан цветанов обикаляше навред, да заплашва номенклатурата и служители, че ще бъдат махнати ако не гласуват за гроб
219
2
 
6
 
! Отговори
д-р преди 7 години
При това поголовно гласуване за "герб", няма да е зле да се проведе една хубава акция за стерилизиране на гербогласуващите, с цел намаляване на гербопопулацията.
218
3
 
10
 
! Отговори
До Митко преди 7 години
Готин, виж какво - гласувах за БСП и не се срамувам от това; имам много добро образование,което ми докарва много прилични доходи.Покрай реализацията на това ми образование се занимавам с проблемите на хората ,които някак си искат да развиват дребен бизнес. Оня ден прочетох наказателно постановление, с което налагат 2500 лв.глоба на ЕТ. за едната ти глупост. И не е само това. За да си намерят работа на много места искат да си член на ГЕРБ - не се шегувам и майтапя.Истина е.Ако това не е кошмар
217
1
 
3
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Но иначе - държавата им е длъжна за всичко?!?!? ГЕРБ съсипали дребния и средния бизнес?? Един само искам да видя дето ГЕРБ са го съсипали. Ако някога дойде някой да ме съсипва , на следващия ден съм си изнесъл офиса в друга държава! Да не говорим за големи фирми, които имат производства тук. За 1 седмица предприятието се мести и точка. Съсипаха бизнеса на комунистите единствено. Не казвам , че са цвете и не крадат! Само че, за 20 години демокрация бяха единствените , които ми оправиха
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно съм съгласен с Митко от коментар 247! При ГЕРБ вече има можещ и неможещ, има много хора които взимат добри заплати и са си ги заслужили, има и такива които нищо не могат да правят, а и ги мързи да се квалифицират, и затова вият като койоти! Искат си БСП където е достатъчно да оближеш задните части на партията и да те сложат в някое заводче или чиновник някъде а ти цял ден да се почесваш.
215
3
 
2
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Не мамя и не лъжа държавата! А вие искате да сте хитри на дребно! Да дойде БСП и да ви вдигне пенсиите - че кой открадна парите за пенсии и ги раздаде в куфарчета на наши хора?? Искате високи заплати , а насреща - компютърни умения Word и Excel като прочета и падам?? Това , че сте ги чували не значи , че работите с тях! Около мен е пълно с хора , които сами не се уважават , а искат другите да ги уважават! Склонни са да работят каквото и да е , а ако може 1 лев да не внасят в държавата!
214
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, така е на народът му харесва прос-тьо да е на власт.Всъщност образът на Б.Б.-простоват,лукав, да откраднае, поизлъже, да се направи на глуповат, да се обиди като малко дете и да се нацупи,да се ухили,да разкаже някой *** виц и всички са му се смеят и да ръкопляска.Това е положението. Харесва си го народът - ***,ужасно *** и безкнижен........., а какво ни чака:ниски доходи и пенсии;скъп ток и винетки;без здравопазване и образование, но пък тъпо ухилен и с Бойко на власт.Да ни е честит
213
4
 
4
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Като цяло очакван резултат от изборите. Не мога да повярвам, че в България има 28% избиратели или 1 000 000 ***, които са гласували за БСП!?
212
6
 
3
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Ей много комунист в тоя сайт бе:) Не можах да се стърпя и ще кажа и моето мнение. За да живеете добре трябва да работите! Не продавачка или консултант в магазин! Трябва да сте натрупали умствен багаж, когато му е било времето и сега да реализирате потенциала. И не ми казвайте - работа няма или ГЕРБ ни пречат. Имам частен бизнес, не работя по европейски програми или държавни бюджети! Бачкам! Давам работа на още 8 човека със заплати над 1500лв , плащам данъци и осигуровки в пълен размер!
211
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
GERB SPE4ELI IZBORITE S 5 % PREDNINA , GLAS NARODEN-GLAS BOJI-NALI TAKA ? POZDRAVLENIA ZA GERB, A ZA PARTIANA NA NINOVA- OPITAITE PAK NA NOVITE IZBORI !
210
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато го има БСП нормалния българин ще гласува за ГЕРБ, просто е безумие да се остави държавата в ръцете на плазмодиите от БСП. Когато БСП окончателно се затрие, тогава може и да се появи по-добър вариант от Борисов, но в момента той е без алтернатива.
209
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога да кажа, че откакто ГЕРБ са на власт, изборите в България са пълно менте. Каквото е и неграмотният им самовлюбен Вожд.
208
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз гласувах за ГЕРБ