Кабинетът вероятно ще е ясен до Великден, прогнозира Каракачанов

Воеводата каза, че би могъл да се справи като министър на отбраната
Обновена: 2 апр 2017 21:31 | 2 апр 2017 21:29,
155
Кабинетът вероятно ще е ясен до Великден, прогнозира Каракачанов
Снимка: bTV

Новият състав на кабинета вероятно ще стане ясен до Великден. Това прогнозира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "120 минути" по bTV.

Той отрече до момента да са водени разговори с ГЕРБ за конкретни министерски постове, но обясни, че би могъл да се справи с Министерството на отбраната.

Още по темата

Много е рано да се говори за каквото и да било участие във властта, за нас е по-важно да договорим политиката на следващото правителство, каза той. По думите му, за да стигнат до разговора за министерство, трябва да минат през разговора за програмата и ангажиментите пред българското общество и да има национално съгласие по основните приоритети.

"Има много въпроси, които от дълги години не се решават и за нас е важно най-накрая да започне тяхното решаване - като проблемът с бедността", допълни Каракачанов и даде пример, че дори в Албания пенсиите и заплатите са по-високи.

Той е категоричен, че участието във властта не е на всяка цена за патриотите и преди да се обсъждат министерските кресла, трябва да се постигне съгласие за програма и ангажименти. Въпреки това Каракачанов коментира "дежурния слух", че ще става министър на отбраната.

"Мога да бъда министър на отбраната. Имам афинитет към армията. Смятам, че българската армия е в едно тежко положение. В света, в който живеем, във времето, в което живеем, армията трябва да е в състояние да изпълни своите конституционни задължения, а именно -  защита на териториалната цялост и държавния суверенитет на Република България", каза той.

Каракачанов коментира и участието на реформаторите във властта в миналия мандат и тяхното разцепление.

"Гледайки какво стана с Реформаторския блок, нямаме никакво намерение да повтаряме същата грешка и нямаме никакво намерение да си правим някакво вътрешно-коалиционно съревнование – кой ще докопа повече власт", коментира той.

Воеводата е категоричен, че с блокадата на "Капитан Андреево" преди изборите патриотите не са извършили никакво престъпление.

"Показваме на съседна Турция, че България не може да бъде възприемана като бивша османска провинция, че България не е "Булгаристан", в който нашите съседи в Турция могат да си инсталират нови партии, да ги вкарват в парламента и по този начин да определят бъдещето на нашите деца. Това показваме..., че сме народ с достойнство", заключи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
19
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
От бая време драпа тоя, накрая ще го огрее.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махтете тази свиння бе! Дайте статия за Господ Федерер как преби от бой Надал преди минути отново вече на почти 36 години на финала на Мастърса в Маями!Уникален!
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да стане президентска република за да няма подобни мошеничества. САЩ е президентска република. Aко съм гласувал за патриотите ама те се съюзят с гроб, а пък аз съм против гроб бих гласувал за БСП тогава да сте казвали какви коалиции ще има предварително Това би променило изцяло изборните резултати сега какво правим.
11
5
 
14
 
! Отговори
Пази Боже преди 7 години
воеводата май не знае, че в Турция повечето страни завършват на стан и такава им е лексиката. Ако такива неграмотници ще са министри, то наистина няма останал качествен матрЯл...
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАБИНЕТ ЩЕ ИМА!!!НО НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ Е МАЛЦИНСТВО НА ГЕРБ ПОДКРЕПЕН ЗАДКУЛИСНО ОТ ПАТЕРИЦАТА МАРЕШКИ И С КВОРУМ НА ДПС :D
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този еврофашист пак ли се прави на патриот?
8
8
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
То пък един кабинет, да ми умре бъдещия премиер.
7
5
 
20
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Каракачанов, Сидеров, Джамбазки - много български фамилии имат тези патриоти
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече няма да гласувам никога , за какво да гласувам даваш си гласа ама ще стане малко по-късно за какво и защо си гласувал. Мишки никакви патриоти не сте бегайте се разбирайте по тъмните стаички какви патриоти сте бе Щяло да стане ясно по-късно.
5
7
 
23
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Това е един добре охранен милиционер от Държавна сигурност. Докато бaй бyлгар гласува за такива, няма да се оправите.
4
6
 
19
 
! Отговори
бай преди 7 години
да си министър на отбраната не е като да се съберете стотина патреоте и да бутате и дърпате бабичките
3
5
 
25
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Да бе, договаряли пенсии и заплати, а не кой колко ще вземе от баницата, тези приказки в първа група на детската градина :)
2
6
 
14
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Аз затова не гласувах за патриотите, защото ги знам колко са патриоти и как ще управляват с всеки.
1
6
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Ще има удари под кръста, квичене, крякане, майданчета, "протестчета", ама не им цепете басма! И истинска национална доктрина, стриктно изпълянвана и зорко охранявана!