Станишев за листата на Нинова: Чист подарък за ГЕРБ!

Той все пак ще присъства на Националния съвет на БСП
Обновена: 14 апр 2019 12:19 | 14 апр 2019 12:19, Нели Христова
180
Станишев за листата на Нинова: Чист подарък за ГЕРБ!
Снимка: Булфото

Това, което виждам като листа, е един голям подарък за ГЕРБ, заяви Сергей Станишев пред журналисти на влизане на заседанието на Националния съвет на БСП днес.

Националният съвет трябва да одобри днес листата с кандидати за евродепутати на партията за предстоящите евроизбори. В предложението не фигурира името на Сергей Станишев, а началникът на кабинета на президента Иво Христов е четвърти. Предложено е също в евролистата да бъде Велизар Енчев. Предложението е водач да е Елена Йончева, а след нея - Янаки Стоилов. Деница Златева е трета, според проекта.

Още по темата

Сергей Станишев коментира, че сега на това заседание БСП трябва да отговори на 4 въпроса.

Първият е какво казваме на нашите членове и на нашата партия, отбеляза той и припомни, че месец и половина са се провеждали събрания и конференции и партията се е произнесла за своите предпочитания за листата.

Вторият въпрос е какво е посланието на БСП и НС към българското общество, тоест начинът, по който се управлява БСП, ще бъде трансформиран в начина, по който се управлява България, ако спечелим управление, посочи Станишев. Мисля, че всички виждат с невъоръжено око ,че има очевидна тенденция за превръщането на БСП във вождистка партия ,в ГЕРБ номер 2, въпросът е дали българите искат такава алтернатива и такава БСП, коментира той.

Третият въпрос е какво е нашето отношение към Европа и ЕС - дали БСП запазва своята ясна проевропейска идентичност или тръгва в посока евроскептицизъм. Четвъртият въпрос е посланието ни към нашите европейски партньори, нашето политическо семейство в Европа, отбеляза Станишев.
Председателят на Националния съвет трябва да поеме своята отговорност за тази листа, с която излиза, всеки член на съвета трябва да поеме своята отговорност с гласуването, допълни Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама Герб предпочитат теб , а не Нинова ,така ,че не знам дали на теб не ти е в кръвта дали ще е с ДПС или с Герб ,важно да си в далаверата !
109
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като Иво Христов замине за Брюксел, кой ще му пише речите на президента? Кой ще го надзирава?Изпускате го, Нинова. Как ще го командвате? През Москва ли?
108
6
 
9
 
! Отговори
За жалост преди 5 години
Тук е прав! Въпреки всички имотни афери на гербаджиите, то па защо сега се сетиха, а не преди...? Освен твърд електорат, кой ще гласува за тия посмещища? А и трябва да се обяснява, преференцията не е същия номер от листата! Нали уж интелигентни, грамотни хора гласуват за тях?
107
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко години дремеше в Европарламента и ядеше черен хайвер
106
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова обрече БСП на провал на изборите. Яко мирише на "уговорен" мач с цел ГЕРБ да спечелят.Като водач на опозицията направила ли е нещо смислено и адекватно през последните години? Моля, някой да ми припомни някои нейни полезни дела/действия като опозиция!
105
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата на Сергея в ЕС е слаба, Може да се пробва в някоя комунистическа партия но е съмнително че ще го приемат даже за обикновен член след провалите с плоския данък и истанбулската далавера. Там не прощават подобни предателства.
104
13
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Много здраве на Станишев !Листата на БСП е чудесна БЪЛГАРСКА листа,за разлика от тази на ГЕРБ, в която между първите 5 има 3 небългарски имена.
103
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев няма място повече за дупетат. Бил е 3-4 пъти и ще се пенсионира в ПЕС. Нинова също няма място. Проблем е Златева която вече е била няколко пъти.
102
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разтуряй *** на БКП или БСП все тая. Това не е нормална партия , а мутренска организация. Няма какво да ги коментираш , от 1944 г. до днес те убиват и грабят народа на България. Анатема.
101
2
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
На кого ни оставяш станишко - стой си в България да ни управляваш. Ще се научиш. Купи си две магарета /по 200 лв. са/ Кипи си една купа сено и почни да се учиш да им разделяш сеното. До 5-6 години ще станеш Политик.
100
5
 
7
 
! Отговори
БСП преди 5 години
е по дефиниция работническо- селска партия! Работници няма , селяни няма! Явно тоя 1 млн. не са нито работнци, нито селяни, а остатъци от номенклатурата! Соца имаше добре платена социална база- партийни работници, военни, милиционери, доносници... 1 млн. става!
99
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо този сайт не отрази разкритата имотна далавера на зам. министъра Манолев, а ни занимава с глупости?!?! И тук цензурата е яка!
98
1
 
5
 
! Отговори
Шеф Манчев преди 5 години
Сам си си виновен,Станишев! Ако беше я прибрал,сега щеше да дрънка тенджерите в кухнята, а ти да си караш втори мандат... Ама така става, като не слушаш народния лаф - "Роди ме мамо проста,аз сама ще се изруся"
97
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиончева е първа в листата на сливенския!
96
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова няма намерение да спечели изборите. Тя изобщо няма други намерения, освен от време на време някой неадекватен вот на недоверие или подписка за оставката на някой бушон. Сякаш има договорка с някого- да стои встрани от властта.
95
1
 
3
 
! Отговори
Виновно е преди 5 години
международното положение!
94
8
 
7
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Креслива журналистка, бивш патрЕот и двама от "Клуба на Независимия президент"... Мале, какъв Топ 4!
93
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова Ц.Ц е сигурен, че ГЕРБ ще спечелят изборите. Нинова ще им ги подари.
92
6
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
след провала на всяко комунистическо управление , кой е виновен? Американци, евреи, турци, еврогейове, латиноси, ***...ами то така се случи, да не сме виновни ние!
91
6
 
7
 
! Отговори
Размисли.... преди 5 години
До Анонимен 87ТЯ, ако успее "да разцепи България от ЕС." то във всеки град,, село и паланка ще и направят паметник!!!п.п. Бягай си вземи сребърниците,че скоро ще свърши мандрата....