Жандармерията охранява склада с машините за изборите

ЦИК няма проблеми със съхранението
21
Жандармерията охранява склада с машините за изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма проблем със съхраняването на машините. Складът се охранява от жандармерията. В това увери пред БНР Росица Матева, говорител на Централната избирателна комисия.

Тя подчерта, че е много важно избирателите предварително да са наясно с избора, който ще направят.
"След като се стартира устройството за гласуване посредством картата, ще се покаже екран с три полета с изписани опции за гласуване. Първото поле е с двата вида избори. След като избирателят маркира полето с пръст, то потъмнява. Долу вдясно ще има бутон "потвърди". След като направи този избор, той няма да може да се върне назад. Ще се покаже нов екран за повторно потвърждение или за отказ. След второто потвърждение ще се визуализират бюлетините. Когато изберат да гласуват и в двата вида избори, най-напред ще се визуализира бюлетината за президент и вицепрезидент, тя ще бъде в две страници. След това ще има долу вдясно в синьо бутон към избори за НС, ще се визуализира бюлетината за народни представители. След като гласоподавателят избере партия или коалиция, ще станат активни кръгчетата с номерата за предпочитан кандидат. Има и бутон "преглед", ще има възможност избирателят да се върне назад за промяна и в двете бюлетини. Отдолу вдясно с бутон "гласуване" ще се завърши гласуването", каза Матева.

Ако се гласува и на двата вида избори, ще се разпечатат две контролни разписки. Тази за президент ще е по-къса. Двете разписки ще се пускат в една и съща кутия. В предаването "Неделя 150" Матева призова хората да изчакат да чуят звуковия сигнал, който ще обозначи краят на разпечатване на разписката.

В чужбина ще бъдат разкрити над 750 секции. Около 56 000 са подадените заявления за гласуване от нашите сънародници зад граница.

 


21
Още по темата: складмашиниизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой ще охранява жандармерията? Заплатите им са ниски и за 1000лв веднага ще си затворят очите докато някой пипа по машините. Изобщо във века на децентрализираните системи и trust-nobody концепцията - това е нелепо което става в България с изборите.
18
3
 
4
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Ето така свалиха цената на обществената поръчка. Като накараха жандармерията да върши работата на доставчика. Сега да признаят, че и склада се плаща от държавата
17
2
 
11
 
! Отговори
М. Костинбродская преди 1 месец
Машините са програмирани "правилно". Резултатите са ясни.
16
6
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Аз съм един от подалите заявка за гласуване в чужбина. Един от 56 000 лумnena,които се запасяват с оръжие и хъс за Народен ултрасъд. Аз съм един от мразещите потомците на османските варвари, издевателствували над народът ни пет века-турци,евреи,гърци,цuranu,арменци,руснаци. Да,аз мразя.Мразя,защото някакви *** потъпкват правото ми на живот и любов. Останалите около милион неподали заявка за гласуване са още по-радикални,уверявам Ви. Смъртта за робовладелците ни!
15
6
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Аз съм един от подалите заявка за гласуване в чужбина. Един от 56 000 лумnena,които се запасяват с оръжие и хъс за Народен ултрасъд. Аз съм един от мразещите потомците на османските варвари, издевателствувам над народът ни петстотин века-турци,евреи,гърци,цuranu,арменци,руснаци. Да,аз мразя.Мразя,защото някакви *** потъпкват правото ми на живот и любов. Останалите около милион неподали заявка за гласуване са още по-радикални,уверявам Ви. Смъртта за робовладелците ни!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От баба знам,че вълк пастърма не държи.
13
3
 
3
 
! Отговори
предПоследно преди 1 месец
До Последно Не е лошо, но така ще гласуват около 200-300000 гласоподаватели!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия не охраняваха ли и спалнята на борисов?!
11
5
 
5
 
! Отговори
Последно преди 1 месец
На изборите със зелен сертификат.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще хакнат изборите.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще си избираме кой да ни довърши ли? Без мен. На който изтегли късата клечка, пожелавам успех в козируването пред световните шефове. Ще му се налага често да обяснява що не искаме отрови в тялото си.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата да ги контролира. Все пак на тях са подчинени...
7
4
 
5
 
! Отговори
кръговрат преди 1 месец
Няма смисъл от охраняване, Луна ще е новият прецедент.
6
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ДЕН ПРЕДИ ВОТА ДА СЕ НАПРАВИ ТЕСТ НА ПРОИЗВОЛНИ МАШИНИ В БЪЛГАРИЯ НАЛИ ЛЪЖАТ С РЕЗУЛТАТА! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА НЯМА КАК ДА ИМАТ И 4% ДОРИ С ГЛАСОВЕТЕ НА БОЖКОВ ОТ БЪЛГАРСКОТО ЛЯТО 50 ХИЛЯДИ ГЛАСА! ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА ДА ИМА НАД 4% Е С ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ ЧРЕЗ МАШИНИТЕ!
5
4
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
За какво изобщо да гласуваме !? Хората нямат право на личен избор , та камо ли на обществен ! А и какво значение има кой ще управлява при фашизма !?
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой охранява "жандармерията"? Отговор: ДС.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой ще гласува ли изобщо?
2
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ги нямаше възраждане щях сам да си въведа зелен сертификат за изборите,но сега ще трябва да ходя да пусна за единствените които са на страната на народа!!
1
2
 
11
 
! Отговори
Мухахахахаха преди 1 месец
А склада с "резултатите", кой го варди? НСО ли ?