МВР пуска СРС-та срещу купения и корпоративен вот на изборите

Амбицията – да се установят тези, които стоят зад купуването на гласове
54
МВР пуска СРС-та срещу купения и корпоративен вот на изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР ще използва целия наличен ресурс срещу купения вот на изборите, включително специални разузнавателни средства.  Целта е да бъдат заловени и съдени хората, които стоят зад схемите за купуване на гласове. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред Нова телевизия.

„Полицията натрупа значителен опит. Амбицията на новото ръководство е да се установят лицата, които стоят зад купуването на гласове. Нашата цел е тези хора да си понесат отговорността. Това ще бъде истинската превенция. Ще впрегнем по-голям ресурс при употребата на СРС-та”, каза той.

Още по темата

„МВР не може да изсипе два автобуса с Жандармерия, да превземе ГКПП „Капитан Андреево” и да наложи ред там. Всяко действие на министерството, под мое ръководство, ще бъде мотивирано от изискването да се спазва законът. Пунктът е на държавата, отдаде се под наем на частно дружество. Между БАБХ и дружеството са възникнали редица взаимоотношения. Има издадени множество административни и съдебни актове. МВР не може да бъде арбитър в този спор. Актовете са наслагани един върху друг и компетентен орган да реши спора е съдът", обясни министърът.

„Мисля, че жалоните във външната политика, които се поставят, са далеч от противопоставянията, които се налагат напоследък в обществеността. Не виждам да се следва политика, различна от ангажиментите на страната ни, като член на ЕС и на НАТО. Всеки има различни виждания как да се провежда една политика. Не може всички правителства да имат еднакъв подход. Категорично жалоните са тези и не виждам те да не се следват. Напротив точно обратното е. Не бих участвал в нещо, което е против моите принципи”, поясни той.

По думите му вътрешното министерство е било длъжно да въведе ред на пункта, защото напрежението е ескалирало.

„Стигна се до заплахи. Двете страни се опитваха да решат спора на терен, а не в съда. Имаше моменти, в които там в едни и същи помещения имаше служители на БАБХ и над 30 лица, оторизирани от частното дружество”, каза още министърът.

Затова се наложило проверка на дописките които са издавани от директора на „Гранична полиция”.

„В края на 2021 г. в период, когато е назначаван новият директор на Агенцията по безопасност на храните, буквално от едната страна застава той, а от другата страна се сключва договор с пълномощник  още 10 години да се полза обектът. Тогава не е упражнен нужния контрол. Впоследствие юридическите действия на БАБХ не са докрай прецизни. Това доведе до ситуацията. Заедно с още няколко ведомство сме набелязали следващите правни стъпки, за да може проблемът да бъде решен”, каза още Демерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: избориИван Демерджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
След машинното гласуване почти няма купуване на гласове,защото тези които ги продават не умеят да гласуват с машини.Ако въведат хартиените бюлетини пък ще както преди в два варианта : Вариант 1 - обикалят разни централите и като им откажат си измислят,за да си отмъстят и Вариант 2 - тези,на които са били обещани 100 лева примерно и са им дадени 30 отиват и се оплакват в полицията,за да си получат останалите 70 от "измамника",но за тяхна изненада и тях съдят.
42
0
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Използването на този ресурс не беше ли след разрешение от съда или вече е по усмотрение на МВР?
41
0
 
0
 
! Отговори
Линда галопа преди 1 година
И какво ме касаят изборите им,че под този предлог ще ми влизат в личното ми пространство да слухтят с кого ям кекс?Я гласуват една трета,я не.Да се избират,но да не досаждат.
40
0
 
0
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Щом ще пускат СРС-та,трябва да си направя списък какви глупости да си говорим по телефона като "двете каки" от сорта кой кого наредил да бъде "опраскан",кой имал "кюлчета злато като Бойко(експертизата го опроверга) и т.н.,шоу да става след като явно се готвят масово да подслушват.Ами ако му подслушат колегите му адвокати на този разговорите им с клиентите им,нали тези разговори не подлежат на слухтене,но като е масовка всичка воже да се очаква.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и като ги запишете, на ваште, дето купуват гласове, какво ще направите? Ще си кютате, както досега, нали!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТозРимлянин ли ще се бори срещу купения вот. Смях в залата.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 1 година пилицията не прави нищо срещу престъпноста,а осъществява масов геноцид срещу обикновените хора.Такова чудо никога не е било
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР да започне да се бори с престъпноста.Във Варна са тръгнали каъо обезумели всички полицаи с по 1 кочан с фишове и пишат наред,няма къде да се спре.Твърдят,че им е наредено да принудят по тоя начин малките фирми да затворят.Никой не се бори с никаква престъпност.Опитват се по нареждане на някого да затворят малките фирми-явно пречат на някого.
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Рашков да се връща и да продължат арестите, раздали са си един милиард в кеш и един милиард в биткойни и си мислят, че държавата няма да ги смачка като червеи каквито са от гешевите до Борисов
34
0
 
11
 
! Отговори
СТОП БАНДИ НА ВЛАСТ преди 1 година
Стотици хиляди издържани с ограбвани мииарди от народа годишно вкл служители на МВР са съучастници на грабителите на милиарди и техните помагачи.. ТЕ не знаели,нечували, не видели .. НАпомня се че служителите на МВР ,прокуратура,съд,спец служби и ...са издържани с ограбвани милиарди от народа и след пенсиониране..Милиардите за пенсии които са ограбвани за тяхна издръжка НЕ СА ЗАСЛУЖЕНИ.. Допуснаха да разграбят стотици хиляди заводи.. без да заловят никого..
33
1
 
5
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 1 година
Новите нагло престъпни оръжия в лични документи ,Еко стикери ,талони и здравно осигурително документи могат да разболеят народа Български с всякакви увреждания вкл смъртоносни..ИНаче МВР де не се правят на убити лисици .. От 1989 година нагли престъпници менкат на власт нарочно създадени доказнао престъпни групировки ракламирани като ПАРТИИ>. Ползват ги за ограбване на десетки милиарди годишно от народа по отработени програми вкл през министерства и ведомства.. Сега ограбват през цените .
32
0
 
2
 
! Отговори
УБиват Българите преди 1 година
Внимание всяка лична карта,шоферска книжка ,паспорт,талон на автомобил са претъпкани с нагло престъпни диверсионно терористични дигитално холограмни оръжия вкл СРС ..НОВОСТ Са нагло престъпни дигитално холограмни "ЕКО СТИКЕРИ"..имали антена и микрофони. Следят всеки автомобил с точност до 5 сантиметра обемно площно и подават инфо 24 часа.. Освен от полицейската мафия се ползват от военно терористична мафия анти Земя.. Прецакали са много служители на МВР.. трайно са ги увредили ..
31
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 1 година
съден ще има ли. инак няма нужда от масови фишеци
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СРС-та, МРС-та, пак никой няма да спре контролирания вот за ДПС в махалите, особено като се има предвид че Рундьо започна да играе с тях
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 "Ако СРС-тата работеха, нямаше да има корупция" Хехе. Явно не знаеш, как работи ДС. Те имат два инструмента: информация за принуда да направиш нещо, и информация, за да им платиш. СРСтата събират информация и за двете. Второто конкретно е ОСНОВЕН източник на корупция.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Супер "Супер, че не мина това за хартиените бюлетини." В демократичните държави галсуването само с машини е забранено, пореди повишен риск за големи манипулации на гласуването. Нещо що така не вярвам, че баш ние сме най-почтените, че да се опазим от такава злоупотреба? А факта, че точно путинистите наложиха изцяло машинното гласуване ... говори прекрасно за това какви са изгледите нещо да се "промени"
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да се установят лицата, които стоят зад купуването на гласове." _________________ Въпросът е "на всички лица без изключение ли или само на противниците на господаря-колонизатор?" Ще се опитате ли с всички средства нарушаващи човешките права да съхраните властта на козяк в България?
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре хвърлете едно око на системните администратори на машините за гласуване. Къде и какво барат? Че да не се окаже че сме гласували 15 милиона души - и всички за Кирчо!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак почва борбата с вятърните мелници..
24
1
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
А ОНЕЗИ ДВАМА ТРИМА ДЕТО МЕНТОСВАТ МАШИНИТЕ МАДУРОВСКИ В ТЪМНА СТАИЧКА ДОКАТО НАГОДЯТ РЕЗУЛТАТИТЕ КАКВО ЩЕ ГИ БРОИТЕ РАЗПИСКИТЕ ОТ МАШИНИТЕ ФАЛШИВИТЕ ОТ ПОДМЯНАТА