Радев за изборите: Трябва да бъде излъчено устойчиво мнозинство!

Трябва да се повиши доверието в машинния вот, смята президентът
9 авг 2022 10:43, Петя Славова
151
Радев за изборите: Трябва да бъде излъчено устойчиво мнозинство!
Снимка: БГНЕС

От огромно значение за всички е тези избори да излъчат отговорно мнозинство. Важно е също така това мнозинство да се ползва от висока легитимност, а тя идва от висока избирателна активност. Това заяви президентът Румен Радев в началото на работната среща на "Дондуков" 2 с представители на институциите, отговорни за подготовката и провеждането на предстоящите в началото на октомври предсрочни парламентарни избори, предаде БГНЕС.

Президентът се обяви за активна информационна кампания за машинното гласуване.

Трябва да се повиши доверието в машинния вот. Машинното гласуване показа своята ефективност и допринесе за намаляване на купения вот. Необходима е активна информационна капания за машинното гласуване. Надявам се че и медиите ще се ангажират, каза Радев и отбеляза ролята на двете служебни правителства, излъчени миналата година и тяхната добра работа в организацията на избори.

Още по темата

От своя страна председателят на Централна избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова акцентира върху съхранението на машините за вота.

Гласуването извън страната е особено важен въпрос, надявам се с МВнР да облекчим провеждането на изборите откъм организация, приемане на протоколи.

Моят апел към членовете на СИК е да внимават как попълват протоколите, защото всяка една грешка забавя процеса, каза Нейнкова.

Според нас Министерство на Е-управление има важна роля по отношение на софтуерните въпроси.

Вицепремиерът отговорен за организацията и провеждането на изборния процес и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев заяви, че всички добри практики ще бъдат приложени. Като акцент в работата на МВР той отбеляза стремеж към тези, които изкривяват вота.

Служебният външен министър Николай Милков съобщи, че за изборите в чужбина сумата, която е отпусната е 7 635 600 лева.

Смятаме, че сме обезпечени и тази сума ще е напълно достатъчна, каза министър Милков.

Като предизвикателство той очерта организацията на гласуването на територията на Русия и на Украйна.

Смеем да се надяваме, че няма да има проблеми в Русия. Там вероятно ще има 3 изборни секции, каза Милков.

По отношение на Украйна е поискано съдействие и съгласие за разкриване на изборни секции. Там ще разчитаме на местната българска общност, защото командироването ще е трудно по време на съществуващ военен риск, уточни служебният външен министър.

Милков подчерта, че МВнР следи и COVID обстановката по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....управлявано от за Митрофанова..
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев: Ще разследваме Радев, дори и след мандата му, ако Конституционният съд не разреши сега. Президентът е знаел, че съветникът му Милушев държи незаконно изнесени от разузнаването материали, каза главният прокурор. Вчера са намерени 5 кашона със секретни документи от 2012 за Златко Баретата. Така, че на Радев му трябва мнозинство, но протежетата му Киро и Асен излязоха калпав бомбаж.
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешка е, че си втори мандат президент, абсолютно безполезен и вреден.
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия *** син продължава да се меси в неща който трябва да стой далеч според длъжноста подарена му и простия българин (той пък се оказа мнозинство)Ще има това което българина рече,ако не поумнее за два месеца(едва ли).Но бъди сигурен че Путиновата няма да стане България ,помисли ти къде ще се дяваш след изборите че итвоята каунеста глава е голяма ,лесно се цели ((не със снайпер)с камък от прашка .Ще има война ,ако не престанеш да ровиш и да търсиш майка си .
116
0
 
3
 
! Отговори
РАДЕВ, КВО СТАА преди 1 година
Писна ни от избори...
115
0
 
4
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Ако има устойчиво мнозинство,то няма да е по вкуса му,а ако няма пак избори.Устойчиво ще е само около ГЕРБ,но ако влязат десетина партии ще трябва седемчленна коалиция,за да са ГЕРБ,ДПС и "Възраждане" в опозиция.Видяхме колко устойчива бе четиричленна.
114
0
 
11
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
A дано,руско прокси,пък да ти спретнат едно сваляне,че да се отървем от теб.Фуражката доказа за сетен път,че не може да бъде друго.
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ Е НИКОЙ, СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ ЩЕ БЪДЕ В ЗАТВОРА
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Устойчиво мнозинство само като се спре манипулирания машинен вот.!
111
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое устойчиво мнозинство???? За Путинското ли агитираш ???
110
2
 
9
 
! Отговори
Новак преди 1 година
И за коя партия в момента агитираш. Май пак ще иzseреш някви миризливи, като тези от харварт.
109
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да гласувам, защото с машината гласът ми може да отиде за партия за която не желая да гласувам! Ако беше сигурно, че ще броят разписките щях да си помисля, но те отказват да ги броят, така, че- .!.- ето моят глас
108
5
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До анонимен 107 Ами толкова ти е акъла, да гласуваш за Възраждане. Евразия ти се е приискало.Сигурно си влюбен в Путин.Марш от тук.
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как по-точно машинното гласуване е допринесло за намаляване на купения вот? Дали са ми платили да зачеркна дадено квадратче в хартиената бюлетина или да натисна дадено копче на машината, не е ли все едно? Или една лъжа като се повтори 100 пъти става истина а ?
106
2
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Радев , ползвам компютър и английски език За мен няма проблем с машинките. Няма да гласувам само заради несправедливостта ниско образованите хора да не се допускат до изборите.Тава са 600 000 избиратели.Къде е равния достъп и справедливостта ? Пускайте и хартиените бюлетина , вашата мама.
105
2
 
15
 
! Отговори
555 преди 1 година
Експеримента машинно гласуване е проведен в Европа преди близо 20 г. и е причислен към неуспешните и затова никъде в стария континент не се гласува машинно с изкл. на някои области в Белгия и Франция. На другия полюс са развиващите се страни от Азия и латинска Америка, където масово се въвежда. Тъй като те са далече от демократичните ценности и човешките права за свобода и информираност , избора е разбираем,въпроса е-- трябва ли и ние да попаднем в тази категория и да бъдем единствени в Европа.
104
15
 
7
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Възраждане е България!
103
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егото на Радев надмина Борисов мафиот плюс рашист е равно на разруха и омраза
102
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И предишния път така каза, ама..
101
0
 
13
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 година
Не трябва ли просто да има честни избори?