Мижав интерес, шарен парламент: ГЕРБ-СДС - 24.7%, ПП - 18.8%

Български възход е на кантар
Обновена: 2 окт 2022 20:07 | 2 окт 2022 20:00, Александър Попов
217
Мижав интерес, шарен парламент: ГЕРБ-СДС - 24.7%, ПП - 18.8%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ-СДС печели изборите за парламент с 24,7%, а на второ място се нарежда Продължаваме промяната с 18.8%. Това сочат резултатите от ExitPoll на "Галъп" в 20.00 часа.

ДПС са трети с 14.5%, а битката за четвъртото място е между БСП с 10.8% и "Възраждане" с 10,2%.

Сигурни за парламента са Демократична България, които събират 7.4% от гласовете.

Има такъв народ са над чертата с 4.6%, а Български възход са на кантар с 4%.

Следващият парламент ще мине без присъствието на "Изправи се, България" (1.2%) и ВМРО (0.9%).

3,3% от гласувалите са зачеркнали възможността "Не подкрепям никого".

Изборната активност е 35,3%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не мога да дам плюс или минус на даден коментар. Само на мен ли се случва това?
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПО ДОБРЕ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, ТА ДА НЕ ХРАНТУТИМ 240 ТЪРТЕЯ ВЪВ ЗАЙЧАРНИКА.
173
1
 
1
 
! Отговори
35,3% преди 1 година
Има надежда за тая страна. Хората са обезверени от безкрайните спасители, които предимно себе си спасяват, продавайки държавата ни за жълти стотинки. Всичките тези концесии, "дружества", "партньорства" и европейски програми, служат само в личния интерес на един много тесен кръг от хора, а избирателите - да го духат! Климатика на 19 целзия зимата, цени от спотовия пазар за електроенергията на малкия бизнес - това ни обещаха тоя път, а сега се жалват от "ниската активност". Догодина 20% им е много
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема страшно пак ще има избори. Да са живи и здрави тия с машините.
171
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ+ДПС+Мравояда=122 мандата. Да вземат и Янев и стават 134. Правителство за чудо и приказка. Пеевски шеф на ДАНС.
170
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
След изборите долу в равнината, сутрината се разсъбуждам и гледам мъгла е покрила долината. Изпивам един чай от лайка и бегом се изкачвам горе в планината и гледам, а там Загрея - Слънцето наше Изгравя на ХорИзОнта и ме докосва миловно със своите лъчи! Издигам си ръцете нагоре и казвам: Да пребъде Божият мир. Смъквам ръцете си надоло покрай лицето и казвам: И да изгрее Божията Радост. Смъквам ръцете си покрай сърцето и казвам: И Божието веселие в нашите сърца! 3 пъти обливане!
169
0
 
5
 
! Отговори
ragu преди 1 година
До ФАЛШдокато позволяваме турция да ни решава съдбата така щее ЖАЛКО ЗА СЕКИ КОИТО СМЕ ОСТАНАЛИ ТУК
168
5
 
2
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Давай Бойко изчегъртай ги теа погромаджии ПП тата
167
0
 
6
 
! Отговори
А преди 1 година
Тва някой да разчита някой да му вдигне заплатата е като мъжът да се надява някой да му го вдигне. Ако сам не си го вдигнеш, и Господ не може да ти го вдигне.
166
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33% активност, смешна работа... заслужаваме си попарата
165
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборите в България са като избор в днешно време на нова кола. Избиращия ако иска може да избере някаква си кола, евтин ***, а ако иска може да избере и скъп ***. Какъвто си иска ***, такъв *** може да си избере.
164
1
 
12
 
! Отговори
Спечелилият управляв преди 1 година
Ето , отдава се възможност на ББ да изпълни предизборните си обещания . Да спре инфлацията , да вдигне заплатите . Мисля , че беше казал , че ако той беше на власт нямало и война да има . След 6 месеца ще оценим постиженията му .
163
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
168, така е, ама що негласувалите са отишли пак за гъби. Гласувалите определят => по презумция негласувалите са съгласни с техния вот. П.П. Негласувал няма право да мрънка, че еди-кой си щял да го управлява...
162
1
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Заради политиците не ходим на избори... Заради поповете не ходим на църква... Само едни Бармани ни останаха... където дискутираме политиката на чашка ракия и да си спомняме за факта, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границата на Санстефанска България.
161
2
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До нещото Ралица: нали цели 6 месеца разказваше как вожда ти ще спаси България и ще се върне на бял кон, ето имате го! Още утре прероденият Тошко да прави правителство и да сваля цените веднага! Още утре цените на бензиностанциите трябва да са с 2 лева по ниски! 90% от проблемите днес са забъркани лично от него, затова сега се крие и се чуди как да не съставя правителство! Ще върти и суче, но ще избяга отново от отговорност и ще остави другите да му оправят глупостите!
160
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Нашият Български ЪГЪЛ - ОНГЪЛ - АНГЛИЯ се намиераше първо на ДАЧ ДАНУБА ДУНАЙ . От Земята на днешната Дания, която беше нашия Български Онгъл където си пасехме Конете отидохме при нашите БЪЛГАРИ - ЦЕЛТИТЕ понеже в 7 век Цар Болг - Брат на Брем създателя на град Бремен в днешна Германия и син на Българския Дядо Коледа взе част от Българския народ - жени, деца, и мъже и с лотки през средиземно море Кинг БОЛГ изпълни своята "ЦЕЛ" В Ирланската САГА пише: "КИНГ БОЛГ - ОСНОВАТЕЛЯ НА ИРЛАНДИЯ!
159
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До нещото Ралица: какви разделителни линии и каква стабилност те гони пък теб? Къде я видя тази стабилност? Стабилност само за държавните служители, а нормалният данъкоплатец? А ние които с данъците си ви плащаме заплатите? Кога за нас ще има стабилност? Това, че ти си избрало да се продаваш си е твой проблем! Аз за дърти комунисти не гласувам! Затова може да си взимаш прероден бай Тошко, Копейката, курналинчето и останалата пасмина и да заминаваш в Русия където ти е мястото!
158
4
 
7
 
! Отговори
ФАЛШ преди 1 година
До Анонимен ШМЕКЕРИТЕ ОТ ПП ,НАВСЯКЪДЕ ПРОГОНВАНИ ,РУГАНИ ,ОСВИРКАНИ И ...18% ЛИ ? МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ,НЕ МОЖЕЛО ДА ДЕ ФАЛШИФИЦИРА ,А ? МОЖЕ ,МОЖЕ И Е ДОКАЗАНО ДНЕС . НАЛИ ЗНАЕТЕ ,КОЙ ДЪРЖИ ФЛАШКАТА ?
157
2
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
159 УБИЙ ПРОСТАКА С МЪЛЧАНИЕ РАДОЙ РАЛИН
156
3
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
До Радослав България е важна и само това ме интересува стабилност спокойствие развитие Спрете с тези разделителни линии ако наистина мислите за България