Стефан Янев: Ще разговаряме с всички партии, ако третият мандат е при нас

Партията му дава подкрепа при ясни правила
17 дек 2022 12:38, Петя Славова
66
Стефан Янев: Ще разговаряме с всички партии, ако третият мандат е при нас
Снимка: БГНЕС


След като първия мандат на ГЕРБ-СДС с кандидат премиер проф. Николай Габровски не бе приет, погледите са вперени към ПП и техният избор за премиер акад. Николай Денков. Пред БНТ Ивайло Мирчев от "Демократична България" заяви, че ако страната отиде на избори, едва ли ще бъде приети в еврозаната на 1 януари 2024 г.

Според лидера на "Български възход" Стефан Янев, решението на политическата криза е споразумение, в което всеки да има ангажименти.

Още по темата

"Добрата новина е, че в петък почти всички партии седнаха да разговорят с акад. Николай Денков и неговия екип относно приоритети и възможностите за търсене на реализация на мнозинство, което да подкрепи кабинет с втория мандат. Все пак дори партиите, които бързо напуснаха срещата, казаха нещо смислено", поясни пред Нова тв Янев.

"Кабинет на малцинството сме виждали в нашата история. Въпросът е дали това е възможно в сегашната ситуация. По-скоро не. Възможността е, ако има подписано споразумение или друг тип описание на механизъм, по който това може да се случи. Всеки е приемлива фигура за премиер, ако се съобразява с определени правила, ангажименти, които са поети", допълни лидерът на "Български възход".

По думите партията му ще даде подкрепата си за всеки един от мандатите при ясни правила.

"Няма да искаме министри в този кабинет. Ако третият мандат дойде при нас, ще разговаряме с всички партии", уточни Янев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Продължавам да си мисля, че партиите не могат да говорят. Щом генералите като този искат да си говорят с тях, нека да се опитат. Видях ги какви генерали са. То има война, а те си мислят, че марсианците са ни нападнали. Свършиха им амунициите, патроните и фойерверките. Не само на генералите, но и на военните и полицаите. България празнува Новата 2023 г.