ПП и ДБ заедно на избори: Борбата е за доверие

Новият списък "Магнитски" е очакван, смята Атанас Славов
Обновена: 10 фев 2023 22:19 | 10 фев 2023 20:50, Красимир Ангелов
25

Новият списък "Магнитски" е в някакъв смисъл очакван, заради това, че българската държава последните няколко години не можа да си свърши работата, а именно да покаже, че се бори с корупцията по високите етажи на властта. Спомняме си какво последва след първия списък "Магнинтски" - нищо. Имаше някакви проверки от прокуратурата, всички приключи безславно, няма осъдени лица, коментира депутатът от "Демократична България" в последните няколко парламента Атанас Славов в "Денят ON AIR".

По негови думи деянията, за които се налагат санкции по закона "Магнитски", са свързани преди всичко с корупция и нарушаване на правата на човека. "И двете са инкриминирани по българското наказателно право, тоест това са деяния, за които и по Наказателния кодекс, трябва да се носи отговорност", каза още той.

"Очаквах много по-рано да обявят новите санкции по закона "Магнитски". Това означава едно - главният прокурор трябва да си подаде оставката заради бездействие и не упражнява адекватно своите дейности. Това е ясна и категорична позиция на ДБ", коментира още Славов.

Още по темата
Относно изказването на президента Румен Радев в Брюксел, Славов заяви, че според него президентът е защитил публично тезата, че България трябва да бъде свързана с руските ядрени интереси "Нещо, от което трябва да се освободим и дори приехме в последния български парламент. За съжаление, чуваме българският президент да говори за налагане на вето на пакет от санкции, които предстои да бъде приет в рамките на ЕС. Разбирате ли, България и Унгария да наложат вето на волята на останалите държави да санкционират Русия за агресивната война в Украйна. Тъжно е България да е представена по този начин на срещата на Европейския съвет", каза още той.

"Виждаме в момента колко добре си комуникират Радев и Борисов. Политическа подкрепа за президента за избори никога не идвала от ДБ. Подкрепяли сме негови решения, например ветото за Изборния кодекс. Абсолютно е невъзможно за България, ние трябва да се трудим за позициите си в НАТО И ЕС да заемаме проруска позиция, която казва в Украйна трябва да има руски мир. Това не е мир, това е окупация, това е агресивна война, която отхвърляме от самото начало", обясни Славов.

Пред Bulgaria ON AIR той потвърди новината, че ДБ вече има подписано коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната".

"Коалицията е "Продължаваме промяната - Демократична България" с общи листи. Тя ще отворена за активни представители на гражданския сектор. Формулата, по която ще стане това, ще се уточни следващите дни. Борбата е за доверието на българските граждани, оттам на такъв всичко останало е технология на политическия процес. Очаквам резултат, който да ни постави на първо място, за да можем да продължим реформите на държавата, от които се нуждаем", заяви още Славов.

Виже видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП+ДБ=Шарлатани+Костовици
17
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Голямо бутане на тези дето разрушиха държавата ни да влезнат отново в парламента Сори опиянение то се изпари кодовете вече не са при Киро и вече Киро няма как да купува депутати
16
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Подкрепа,хората са манипулирани,вярващите в Божийте и Човешки ценности ще ви подкрепим,платените от мАсква ще манипулират и лъжат,ще обслужват убийствата на жени и деца в Украйна,ще работят за гАспадаря си путин...за сребърници,говорете с хората на разбираем език и ще ги спечелите!!!Успех с вас сме!!!Свободна България!!!
15
1
 
2
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . Борбата ви е за власт и повече пари за хубавците , крадците и жените . " Сто тояги на чужд гръб са малко ! " .
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднъж гласувах за ПП ,но това няма да се повтори вече! След този Цирк на Кирил в Украйна,се отвратих от ПП! Оръжие и Горива за Украйна,зад гърба на българина???!-:(( Не съм Упълномощавал Никого в НС,от мое име,да изпраща Оръжие на Украйна! За това на предстоящите избори,ще гласувам За Възраждане!Не желая ГЕРБ Пак на власт! Не желая Оръжие за Украйна! Не желая ЕС да е в комшолук с НАТО! За свободна България ще гласувам!!!
13
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
борбата ви е за да оцелеете и да влезнете в НС .
12
1
 
5
 
! Отговори
Да бе, за доверие :Д преди 1 година
Борбата е за кокала. Знаем всички. Поотделно се уплашихте, че ще останете извън софрата.
11
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И поотделно и заедно Бойката пак ще ви бие. Защото сте властолюбци, но некадърници.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП+ДБ=по малко депутати
9
1
 
11
 
! Отговори
А кога ... преди 1 година
Ще санкционират създадените на Козяк Кирчо и Кокорчо - най- големите корумпирани измамници в новата история на Бг!?
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, тамън заедно да ги загубят. Чудно се получава.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха! Те западните им господари вече им нямат доверие, а те тръгнали балъци сред народа дето излъгаха да търсят!
6
1
 
15
 
! Отговори
Математика преди 1 година
Ся ше видите как 53+20 = 33 Ха ХА ХА!
5
1
 
17
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Който гласува за тия, има само една гънка... Ам не в мозъка... ===)))
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борбата е за добро впечатление на Урсула и помилване по топките.
3
1
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Борбата както винаги е за кокала.
2
1
 
12
 
! Отговори
Цървул преди 1 година
Борбата ще е за местата! Депутатските!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борбата е кой да се нареди на софрата с машинките на Мадуро