Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи

Бивши и настоящи политици от различни партии попадат в него
Обновена: 10 фев 2023 21:59 | 10 фев 2023 17:52, Красимир Ангелов
384
Горанов, Малинов, Овчаров... САЩ допълва списъка "Магнитски" с още българи
Снимка: БГНЕС

САЩ публикуваха нов списък със санкционирани българи по закона „Магнитски“, съобщава Министерство на финансите на САЩ.

Физическите лица, които са санкционирани, са Иван Генов, Владислав Горанов, Николай Малинов, Александър Христов Николов и Румен Овчаров, става ясно от документа.

Има и санкционирани фирми - INTER TRADE 2021 EOOD,MS KONSULT 2016 EOOD, Политическа партия "Русофили за възраждане на отечеството“; Национално движение русофили и TRILEMMA CONSULTING LTD EOOD.

Мерките спрямо тези физически и юридически лица се налагат въз основа на Указ 13818, който надгражда и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека и под чието действие попадат участниците в сериозни нарушения на правата на човека и корупция по целия свят.

„Съединените щати подкрепят своя съюзник в НАТО, България, в борбата както с дълбоко вкоренената корупция, така и с руското влияние, подкопаващи демократичните институции“, заяви Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване. „Действията, осветлени днес, обхващат различни политически партии и правителства, което показва спешната необходимост от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали незаконни дейности, особено в енергийния сектор. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и възпрепятства инвестициите и икономическия растеж на страната“, се чете в позицията.  

В допълнение, Държавният департамент налага на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните семейства визови ограничения по чл. 7031, б. „в“ от ежегодния Закон за бюджетните кредити на Държавния департамент, чуждестранните операции и свързаните с тях програми. Съгласно чл. 7031, б. „в“ в случаите, когато държавният секретар разполага с достоверна информация за участието на чуждестранни официални лица в значителна форма на корупция или мащабно нарушаване на правата на човека, тези лица и членовете на техните семейства нямат право да бъдат допускани на територията на САЩ.

Последствията от санкциите

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права на посочените по-горе лица, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на OFAC. Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко с дялово участие от или над 50 процента от едно или няколко от санкционираните лица. Ако не е налице общо или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица.

Освен това финансовите институции и други лица, които осъществяват определени сделки или дейности със санкционираните физически и юридически лица, могат сами по себе си да бъдат изложени на санкции или да попаднат под действието на друга наказателна процедура. Забраните включват даряването или предоставянето на парични средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на дарение или под друга форма на парични средства, стоки или услуги от такова лице.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
3
 
! Отговори
До коментар 3: преди 1 година
Всички от кабинета на Станишев и Иван Костов, ИЗВЪРШИХА най-големите ПРЕСТЪПЛЕНИЯ в България !! Без увеличения на ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИ, БЕЗ обезщетения на българските граждани през тази години !! С мизерните ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИ принудиха хората да бягат от страната !! ЗАЩОТО тези политици и МАФИЯТА в България, ОКРАДОХА българите още тогава !!! И НЯМА един ОСЪДЕН ПОЛИТИК за това убийство на българите !!! Всички в ЗАТВОРА и да върнат заграбеното !!!
319
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Крайно време е всички корумпирани политици, крадци и лъжци да са в ЗАТВОРА !! И всички, които изгониха българите от България !!! Ние българите, заради нашите управляващи сме с най-СМЕШНИТЕ ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИ !!! Всички зад решетките !!! Всички до един са виновни !!!
318
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се вижда Доган в цялата схема, а отя със Силистара къде е Данчо ментата ли е какъв е. Всичко е прах в очите, а Бокича как не са го забелязали.
317
1
 
7
 
! Отговори
Пепката преди 1 година
Тиквата е на косъм и смятам, че няма да му се размине. Само да сменим прокурора, с някой който не е техен човек, го вкарваме.
316
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Администрацията на Байдън се състои от ловци, събирачи и племенни вещици. Нищо чудно, че падат толкова ниско. Впрочем някакви активи замразени ли са и на каква стойност, или всичко е "шпионски балон".
315
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ като имат тежката дума защо не са включили Кирил Петков за сделките с газа чрез посредници, които пак доставяха руски газ?Защо е тази избирателност?
314
1
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
ГЕРБ не успяха и това най-накрая стана ясно. Разбягаха се като птици. Няма какво да се обясняват, САЩ имат тежката дума - плюс това се търпяха много.
313
0
 
0
 
! Отговори
до СтРАНДЖАТА преди 1 година
защото победителите не ги съдят. Има един виц - немски пилот на пътнически самолет захожда за кацане на летище Франкфурт, обажда се по радиото на кулата на немски - дайте ми свободна писта - по радиото му отвръщат - полет ххх говорете на английски моля, пилотът отвръща: аз съм немски пилот, управлявам немски самолет и кацам на немско летище, защо мамка му трябва да говоря на английски? От съседен самолет по радиото се намесва американски пилот - защото загубихте войната приятелю.
312
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Ви преди 1 година
Ние като не можем да се оправим, нека поне Щатите да ни оправят. Защото ако и те не успеят накрая идват религиозните и тогава става много зле.
311
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
НАИ ГОЛЯМИЯТ ПРЕСТЪПНИК РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ?
310
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце с два жълти картона и стотици милиони блокирани по офшорките, днес в паника бръщолеви глупости. Висиш на косъм, Бочко!!!
309
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка отново посочва кремълските слуги, които грабят и вредят на България!
308
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист 322 Под колко ника пишеш? Веднъж се пишеш гербер, после се пишеш реалист. Ама се издаде бързо. Типично по герберски, обичаш обидните квалификации. Признак на аргументативна немощ.
307
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 327 Да, без ГЕРБ сме по- добре. Ако днес ГЕРБ бяха на власт, щяха да замразят доходите. За няколко години. Пенсиите щяха да са 350 лв. МРЗ щеше да е около 650 лв бруто.
306
7
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
НЕ ЗНАЕХ ЧЕ КРАВАРИТЕ СА ГОСПОДАРИ НА ЗЕМЯТА.ЗАВРЕТЕ СИ ТОЯ ЗАКОН МАГНИТСКИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ.УЧЕТЕ РУСКИ ЗАЩОТО ЩЕ ВИ Е НЕОБХОДИМ ЗА В БЪДЕЩЕ.
305
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Черепчето защо не идва да даде показания срещу Горанов?
304
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази санкция е абсолютен китайски балон
303
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е с всеки който не играе по краваршингтонската *** - еле па овчаров - дето се бори срещу скапаното гориво на уестингхаус дето никой го не иска - компания дето не е построила един реактор - чехите се отказаха от него - а във франция се поскапаха дузина реактори от това гориво - спремо руското гориво е ка то запорожец пред мерцедес- ама българите требе да се доят
302
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След БСП вероятно ГЕРБ ще бъде смачкан.По лесния или по трудния начин но ще стане.И двете фракции изпълниха задълженията си към своите кукловоди.Дали ГЕРБ ще слезе бързо от политическия небосклон зависи българина кой начин предпочита .Лесния или Трудния.Царя с неговото НДСВ бързо се измъкна но явно ГЕРБ се взеха на сериозно.Но всичко с времето си .Лека полека
301
6
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Анонимен...ГЕРБ така си отидоха, че пак са 1-ва политическа сила и то по волята на избирателя, що се отнася до кулажите и фотошоповете на кюлчетата, пачките и чекмиджетата те само говорят за нивото на тези които ги употребяват, имаше и вили и острови в Испания и Гърция, но се оказа че вилите са тези на Офшорното ленче в с.Велика, а островите и са Вирджинските, при офшорките и...имаше и "суджуци", "апартаменти", "тераси" и "барбекюта", а сега има NEXO, Джемкорп и комисионни за газта и Украйна