Александър Дунчев отново коментира здкулисието в ПП

Той влезе в спор с Росен Костурков
25 фев 2023 14:36, Нели Христова
33
Александър Дунчев отново коментира здкулисието в ПП
Снимка: БГНЕС

 "Бях решил да спестя конкретни факти за задкулисието, но колегата Росен Костурков от ПП сам открехна завесата с един коментар под вчерашния пост за разкарването на зелените каузи от ПП."

Това написа бившият депутат от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев в профила си във фейсбук, след като преди дни заговори за задкулисие в партията. Причина за недоволството му стана решението на "Промяната" да даде първото място в кандидат-депутатската листа в София-област на партньорите от "Демократична България". Досега начело там бе Дунчев, но той отказа да е втори и не влиза в новата листа. Зад него застана структурата на ПП в областта.

С новия си пост Дунчев влиза в задочен спор в социалната мрежа с бившия си колега Росен Костурков за това кой какъв закон е внесъл. И критикува тезата на Костурков е, че Дунчев "е внесъл "нескопосан" закон, сам, апокрифно и без съгласуване."

"А това е най-смисленият закон за горите, защото решава основният и единствен проблем в държавата (а и в партиите): компрометирането на държавността и правосъдието поради порочната практика да се назначават не както е във всяка успяваща държава и фирма - почтени, независими и доказали се професионалисти, а "калинки", шуробаджанаци и "наши хора"", пише Дунчев.

В поста си той изрежда факти и публикува скрийншоти от свои съобщения в партийния чат и в имейла, за да докаже тезите си:

1. Още на 24.03.2022 г. изпращам по имейл (виж картинка) до парламентарната група на ПП в 47НС първи "неспокосан" драфт на проекто-решение за прозрачен избор на кадрите в цялата държавна администрация, и в частност в горите. Формата "проекто-решение" ми беше предложена от тогавашния председател на КЗХГ от ИТН Пламен Абровски. Причината е разразилата се кадрова чистка на БСП в горите. Резултат: 1 седмица без отговор (виж картинка), а после пета глуха.

2. Тъй като скандалът с чистката на БСП се разрастна, въпреки липсата на съдействие от ПП, внасяме проекто-решението единствено със Зорница Стратиева от ЗД - никой не му обърна внимание в 47НС.

3. В 48НС още на 9 ноември 2022 г. изпращам до всички колеги в парламентарната група на ПП вече драфт на въпросния проекто-Закон за горите (виж картинката), в резултат на което получавам корекции от колеги, различни от тези в КЗХГ и Костурков, и след пълно съгласуване (тогава още ги не бяха заработили експертните групи) законът е представен на колегите за подписване. Но след шестия подпис законът мистериозно изчезва!! И разбрах защо!! И ако и Вие разберете, Бойко наистина ще се върне на бял кон. Но не заради мен.

4. И ето как законът след седмица разбирам, че е внесен, дори не от мен, с първоначалните 6 подписа: https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/164484

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
абе тиквата дойде на власт с обещанието,ще бутна барбекюто на доган,ама му подари ТЕЦ Варна...интересно защо ЕС прокуратура не е там,подари му КТБ...руски потоци...отмъкнаха над 50 милр. от Българите!!!дс първо те лансират по руските тв-та, и след това ти пишат опорките с който да станеш "важен" манипулатор Народа си,рушащ всичко полезно за Народа ти!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дунчев е човек, който иска резултат от действията си, а не постове и превилегиите на депутат. Не харесвам ПП, но този човек се отличава от останалите кариеристи.
29
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
изнесете и доходите на тези "служители",заплати,премии,13-ти заплати...с парите на гладните и рекетираните,дпс превърна горите ни в пущинаци...и го знаете,удобно говорите за задкулисие което съществува в дпс-гроб,заблуждавайки аудиторията като го прехвърлята върху...ПП...стари ку.в.нски номера!...ку.в. ли сте и ако чия???
28
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-н дунчев гората я държат дпс от 30 г.,удобно никога не ги назова?елате пред което и да е управление в което и да е горско и бройте "служители"...хиляди служители назначени от дпс-гроб,гласуващи за тях,мачкащи населението като го рекетират с даването на дърва,бизнеса за поръчки,да гласуват за тях!...задкулисието...да не би да сте минали на страната на задкулисието,те използват подобни практики!!!
27
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
абе дунчев какво ти плати пеевск???
26
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Явно този въздухар Дунчев цели да съсипе изборите на собствената си партия ПП. Аман от предатели и саботьори.
25
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Кирил Петков е предложил на този злобен кариерист Александър Дунчев своето място в листите, но той отказал.
24
2
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Дунчев е къртица на ГЕРБ в ПП. Александър Дунчев е предизборното острие на ГЕРБ-ДПС.
23
2
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
"Александър Дунчев от ПП: Бойко Борисов се оказа много по-голям лидер, по времето на ГЕРБ бе постигнато много повече."Бойко май те е купил и си станал предател и дезертьор, Дунчев!!!
22
2
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Този Дунчев май ГЕРБ са го "купили" да злепоставя ПП преди изборите! Защо в ГЕРБ няма такива предатели и саботьори като Дунчев? Щото Боко ги държи здраво!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То един кадърен да има и ще го прогонят!!!Много тикви трябва да узреят за прогрес!!!Партиите трябва да се забранят !!!
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не разбира ли, че така вреди на партията на която е член и то точно преди избори.
19
2
 
5
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Никой не обича идеалистите.Ще го предадат и убият като Ботев и Левски.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Дунчев е първосигнален, с горящ поглед втренчен в нищото, което всъщност е неговото отражение. Мястото на първосигналните е във Възраждане.
17
6
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Ку...вите са с предимство. Тоя, не живее ли в Бг, че да плаче
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПетков може нищо да не му е предлагал,но буци-със сигурност.100%.Запознати сме с "тактиките му"
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пича може и да е прав, но като на всеки демократ егото му е по-голямо от него и винаги смятат, че ако не е тяхното, не можеа пътя е с малко повече говорене и компросиси, а не с прекалената публичносттака прави услуга на тези срещу които се бори
14
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков не е предлагал нищо на Дунчев, освен няколко крошена и ръгане в стомаха. Както е свикнал да прави с други хора.
13
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП си присвоиха успехите и плана на Дунчев, и ги подариха на ДБ. Точно в стила им. Изхвърлиха го като мръсно коте. Така постъпват ПП, употребяват някой и като вече не им трябва, го махат.
12
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дунчев мачкай ги наред,тези хиени около теб са безкруполни