Александър Дунчев отново коментира здкулисието в ПП

Той влезе в спор с Росен Костурков
25 фев 2023 14:36, Нели Христова
33
Александър Дунчев отново коментира здкулисието в ПП
Снимка: БГНЕС

 "Бях решил да спестя конкретни факти за задкулисието, но колегата Росен Костурков от ПП сам открехна завесата с един коментар под вчерашния пост за разкарването на зелените каузи от ПП."

Това написа бившият депутат от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев в профила си във фейсбук, след като преди дни заговори за задкулисие в партията. Причина за недоволството му стана решението на "Промяната" да даде първото място в кандидат-депутатската листа в София-област на партньорите от "Демократична България". Досега начело там бе Дунчев, но той отказа да е втори и не влиза в новата листа. Зад него застана структурата на ПП в областта.

С новия си пост Дунчев влиза в задочен спор в социалната мрежа с бившия си колега Росен Костурков за това кой какъв закон е внесъл. И критикува тезата на Костурков е, че Дунчев "е внесъл "нескопосан" закон, сам, апокрифно и без съгласуване."

"А това е най-смисленият закон за горите, защото решава основният и единствен проблем в държавата (а и в партиите): компрометирането на държавността и правосъдието поради порочната практика да се назначават не както е във всяка успяваща държава и фирма - почтени, независими и доказали се професионалисти, а "калинки", шуробаджанаци и "наши хора"", пише Дунчев.

В поста си той изрежда факти и публикува скрийншоти от свои съобщения в партийния чат и в имейла, за да докаже тезите си:

1. Още на 24.03.2022 г. изпращам по имейл (виж картинка) до парламентарната група на ПП в 47НС първи "неспокосан" драфт на проекто-решение за прозрачен избор на кадрите в цялата държавна администрация, и в частност в горите. Формата "проекто-решение" ми беше предложена от тогавашния председател на КЗХГ от ИТН Пламен Абровски. Причината е разразилата се кадрова чистка на БСП в горите. Резултат: 1 седмица без отговор (виж картинка), а после пета глуха.

2. Тъй като скандалът с чистката на БСП се разрастна, въпреки липсата на съдействие от ПП, внасяме проекто-решението единствено със Зорница Стратиева от ЗД - никой не му обърна внимание в 47НС.

3. В 48НС още на 9 ноември 2022 г. изпращам до всички колеги в парламентарната група на ПП вече драфт на въпросния проекто-Закон за горите (виж картинката), в резултат на което получавам корекции от колеги, различни от тези в КЗХГ и Костурков, и след пълно съгласуване (тогава още ги не бяха заработили експертните групи) законът е представен на колегите за подписване. Но след шестия подпис законът мистериозно изчезва!! И разбрах защо!! И ако и Вие разберете, Бойко наистина ще се върне на бял кон. Но не заради мен.

4. И ето как законът след седмица разбирам, че е внесен, дори не от мен, с първоначалните 6 подписа: https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/164484

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП си рисноиха успехите и плава на Дончев, и ги подариха на ДБ. Точно в стила им.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние знаем че задкулисие има във всички партии! Те не са там за да ни служат, а за да изпълняват заповеди от спонсорите си, било то посолство или крупни "бизнесмени". Това е само още едно доказателство!
9
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой знае защо ПП повярваха на тоз абсолютен въздухар и дори го направиха шеф на Агенцията по горите ( ИАГ) ! Скоро обаче разбраха колко му е под шапката и го изстреляха навън с 200 . Сега др.Дунчев е първи плювач и по ИАГ (по горските въобще) , по ПП и по всички несъгласни к него . Понеже ги мрази всичките , но най-много - себе си ...
8
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дунчев показва защо нашите политици за нищо не стават. Използват го, лъжат го, но той пак казва това е единственият ни шанс, гласувайте за ПП. Въпреки всичко. Време е народа да скъса с политиците. 60% вече се го направили и чакаме останалите 40% да престанат да мечтаят. Айде да видим дали може да свалим активността под 30%. По новините да дават празни стаи на изборният ден.
7
7
 
14
 
! Отговори
Валя преди 1 година
Само знам,че България с всеки изминал ден затъва все повече и повече.Що за без умие е да си фантазираш,че мошеници каквито са променкаджиите ,Копейкин ще направят нещо добро за България.Това е Л...у да работа.Потрес!
6
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Taя мухлясала риба защо се има за някакъв фактор??? Никакъв не си на ПП че да им даваш насоки. Като си захлебил 1 път на келепир после няма да се оплакваш..
5
10
 
12
 
! Отговори
даа... преди 1 година
как не разбирате,че това Промяната и съдружие е втори Герб? Същите маниери,същите тарикатлъци, само хората са други..За далаверите на Герб дълги години бе табу да се изваждат на бял свят.На тези новите далаверите ги научаваме по-бързо.Едно,че им плащаме сметките,друго-че Герб ревнуват че не са в благините и ги топят.Въпрос на време е, и то съвсем скоро,да се прегърнат,да си разпределят баницата и да ви изяждат парите. Необходимо,макар и мъчно решение, атлантически ценностти и прочие бля..бля
4
6
 
14
 
! Отговори
Прайд-коалицията преди 1 година
се изпокараха за постове още преди изборите,съвсем очаквано...
3
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дунчев,не може все да си първи.Понамирисва на кариеризъм.
2
12
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кой е тоя ду-дук Дунчо :)))
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като прочетох НелиХристова и ми стана лошо