Втори ден протест пред Народния театър в подкрепа на Морфов

Бившият пиар Велислава Кръстева може би ще е депутат
1 мар 2023 19:32, Анисия Иванова
69

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Втори ден протест пред Народния театър след уволнението на Александър Морфов. Колегите му актьори призоваха политици и бизнесмени да не се месят в работата на културната институция.

"Очаквам и аз да бъда уволнен. Още миналата седмица г-н директорът беше внесъл към министъра, изпълняващ длъжността, да бъде премахната тази длъжност. Това е за измиване на ръцете", каза актьорът Валери Йорданов, който е сред организаторите на акцията.

"Ще се борим до последно, защото нещата излязоха извън контрол – и на политици, и на управляващи, и извън обещания, и т.н., за което има факти", отбеляза актьорът, цитиран от Bulgaria ON AIR.

По думите му Велислава Кръстева, която доскоро беше пиар на Народния театър, има друго назначение и може би ще бъде народен представител.

"Нямам никакви колебания. Моят избор е направен в далечните ми юношески години, когато съм решил да стана актьор. Оттогава имам преклонение към артиста. За мен Сашо Морфов е артист", заяви актьорът Милен Миланов.

За четвъртък пред Министерството на културата е насрочен нов протест в защита на Морфов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
От старото по добро нема.Новото не струва и стотинка.Само Герб и ДПС.Те ще върнат старите цени и спокойствие.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя/тая дето ми изтри коментара да ми яде лайнатаааа
12
3
 
15
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Все едни опротивели муцуни на "борци за свобода и демокрация", платени с грантове от Щатите и стимули от Дубай! Не разбраха ли, че при революции и протести накрая отгоре изплува само мръ сната пяна и всичко се изражда? Вижте резултатите от Арабската пролет - разпаднали се Либия и Сирия, Египет едва са оттърва от Мюсюлмански братя, а у нас - цените на всичко. Нищо добро! На власт идват не справеливи хора, а крадци и Рашковци.
11
6
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Морфов е син на дългогодишният комунистически военен аташе в Москва полковник Морфов. Морфов е израсъл в руска среда, баща му е съветски шпионин, по времето на Путин редовно го канят да поставя пиеси в Петербург, за да му напомпват легендата за "велик режисьор". А исканията на жълтопаветната маса са в разрез с всички писани закони и човешка етика.
10
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква подкрепа за този пияница. Щото си пожелахте и правихте оргии в театъра . Тези мекерета да ги пратят да чукат камъни
9
8
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Морфов е руска хибридна пешка, която искат да инсталират като морален еталон, а жълтопаветните кьорави полезни иддийоти пригласят на кукловодите.
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Талантлив творец е Морфов, но липсата на възпитание му отнема плюсове.
7
23
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Пълна подкрепа на Достойният Господин Морфов! Турците искат да затрият и културата ни.Отрязани сме от Русия и си правят каквото си поискат с нас.
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кой ви гледа тъппите представления и още по тъппите филми за които се пръскат милиони и си гледат само тия дето участват в тях,па и се мислят за некви звезди на всичкото отгоре,а са пълни некадърници,въобще селяци пълн
5
3
 
21
 
! Отговори
Ексклузивно преди 1 година
Софийските айлази от скука,мине не мине си спретват някое протестче за щяло и нещяло!Не знам заплати получават ли за това време?
4
5
 
19
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Да повикат онези от "системата ни убива", те знаят как се протестира, при добра надница, може да им помогнат...Иначе кой се интересува от селски клюки...
3
9
 
9
 
! Отговори
Пенчо преди 1 година
Подкрепа за Кръстева-много тъпо!!????...
2
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат полезен ход Герболяка, Буцефал и ДПС. Ако хвърли пешкира и отде да гледа внучетата в Банкя. Герба се разпада за някой и друг месец. Идват избори, Гешев бива отстранен. И омератата на мафията се разпада.Новия главен прокуро подгонва не само Буцефал, но и малките калинки и бушони, които са гравитирали около него + ДПС и Шиши. Следват присъди и вкарване по затворите.Те избират да седят като пънове пред развитието на България и да тупат топката.Но САЩ и Европа вече са ги нарочили и чрез Магнитски и ЕПрокуратурата им се стоварват бухалка след бухалка по главите.Не са ***, про
1
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ти ходи на театър в таз к очина, болшинството нямаме какво да сложим на масата.. Закривай