Равен брой депутати на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в 49-ото НС?

Проф. Константинов прогнозира по-висока избирателна активност
200
Равен брой депутати на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в 49-ото НС?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт в новия парламент ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще имат равен брой депутати.

По негови думи резултатът ще бъде „70 – 70 – 40 – 40 – 20“.

Той е на мнение, че избирателната активност този път ще се повиши на около 2,9 млн. при 2,6 млн. на последните три вота.

"Непрекъснато правим неща, с които си усложняваме живота. Така например, видеонаблюдението е тотална глупост. Познавам много изборни практики и такова нещо не съм виждал. То може да усили действието на купения вот", каза проф. Константинов пред NOVA NEWS.

Стоил Цицелков, член на Обществения съвет към ЦИК, изрази съгласие с проф. Константинов, но каза, че избирателната активност няма да скочи.

Математикът коментира, че проверките за купен вот имат за цел да „плашат хората в гетата“.






 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
Добри преди 1 година
Това са само предположения. Няма шанс ПП и ДБ да получат толкова гласове.
130
0
 
2
 
! Отговори
Красен преди 1 година
Уж сме умен народ, а все още има хора, които ще гласуват за партиите на олигарсите Иво Прокопиев и Васил Божков от ДБ и ПП!?!
129
0
 
2
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Тези от ДБ пак се уредиха да бъдат депутати и нищо да не вършат в парламента, освен да си вземат заплатите.
128
0
 
0
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Жалката политическа действителност е , че ПП и ГЕРБ ще се коалират и ония мижитурки ДБ ще има да се надуват четири гони какви управленци са
127
0
 
0
 
! Отговори
Недко преди 1 година
Абе ако тия всичките се явяваха самосиндикално ДБ примерно дали ще вемат и половин процент?
126
0
 
1
 
! Отговори
18 ДНИ преди 1 година
СТАНИ,СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ И БЪЛГАРИТЕ ПОВЕДИ В БОРБА ЗА СЪВЪРШЕНСТВО И СВЕТЛИ БЪДНИНИ!!!
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ни третира като губерния, САЩ ни имат за протекторат, Османисти ни имат за територия, ЕС ни третира като негодни за да оправдава комплекса си за малоценност, някой други ни наричат с други имена, пък има и едни дето все да са на кяр. Най-важното е ние в нашата си Родина за какви се имаме и как уважаваме и работим за нашата Родина устояла на хиляди години - това да ни показва пътя на пребъдването и, и нашето спокойствие.
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за киро асенчо и василчо щели сме били да гласуваме. Евала на Слави, че показа, че царедворците и царят са голи. Това му е заслугата, че българина почва да се събужда от летаргията на 45 + 34. Само ГЕРБ, но и там има гнили ябълки. Нямаме гражданско общество.
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите да се спрат с рекламите на тези национални предатели! Каквото е ГЕРБ, същото са ПП-ДБ!
122
1
 
2
 
! Отговори
Боян преди 1 година
ДБ и ПП се канят да управляват, ама тва ще е мега зле, ако се случи. И няма да издържи дълго, разбира се.
121
0
 
1
 
! Отговори
:-) преди 1 година
До ЗозоЧЕ ТВОЯТ ШЕФ Е ЯКО НАМАГНЕТИЗИРАН И СУПЕР ЗАВИСИМ... АКО ИМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА НЕГО ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ ДА ВИДИ ОЧЕВИДНАТА ЗАВИСИМОСТ ОТ МАГНЕТИЗАЦИЯТА...НЕСЛУЧАЙНО И ПАМЕТНИКА ЩЕ РУТИ, ЩЕ УДАРИ ДЪНОТО И ТОВА Е.
120
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен........ Къв военен конфлик бре? Нали е специална "Операция ЧНГ" :)))))))))
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ на партиите, които ще ни вкарат във военен конфликт!
118
2
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
ПП и ДБ няма да влязат в парламента.Предният път победиха, защото Радев настрои машинките.
117
3
 
5
 
! Отговори
Гума преди 1 година
Всеки гласуваш за провоенните щатски партии, му пожелавам да си остави костите на фронта на предстоящите военни действия на НАТО.
116
1
 
4
 
! Отговори
777 преди 1 година
Докато се вярва на празнодумни сладкодумци така ще е. Гласуваха за ПП млади с купени дипломи празноглавци пък и по-възрастни ,,мечтатели,, мижитурки не искащи да разберат че трябва да се работи. Погледнете родословието на много богатите и изникналите от нищото Кирчо и Кокорчо. Управлява ни все още бившата Държавна сигурност.Не разбра този народ че масово трябва да се гласува.
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проамериканската коалиция е ПП+ДБ. ГЕРБ ако ББ спре да се слага на САЩ може да си осигури стабилно мнозинство в съюз с ДПС и БВ. Само милиционерът от Банкя да престане да се перчи и да ближе краката на Козяк 20. Много е жаден за власт горкият и не проумява, че той е спирачката на ГЕРБ за идването му на власт. А Възрожденците отдавна е време десните партии да ги неутрализират като поемат напрекъсната медийна атака и показват непрекъснато, че варненският *** е основната причина а няма кабинет.
114
2
 
10
 
! Отговори
Пророка дядо Ванго преди 1 година
Козяк направи коалицията ПП+ДБ+ГЕРБ+ДПС. Ето тези ще ви пратят да станете на пушечно месо в Украйна, защото украинците почти свършиха. Е нали американците са ни "партньори". Казвам ви да знаете после да няма "Аз не знаех, никой не ми каза". Купувайте парцели на гробищата преди да са свършили.
113
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След втори април ще замирише силно на барут, в най-буквалният смисъл.Генерал Годжи все пак ще познае -яко ще се мре!
112
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази фраза за 0,6-1% разлика между ГЕРБ и ПП+ДБ се изтърка. Достатъчно е да се напомни, че ГЕРБ ще има подкрепа от ДПС с 35-40 депутати и ако се помоли милиционера от Банкя да намали, та дори да спре с нескопосните си изказвания, резултатът ще бъде повишение на електората на ГЕРБ с 5-7%. Това заедно с евентуална помощ от БВ и нищо чудно от депутати от БСП ще гарантира стабилна подкрепа от НС. Дано по-младите и разумните хора от ГЕРБ убедят лидера си да престане с невъздържаните си словесни акции