Калин Сърменов: Българинът трябва да се събуди

В деня за размисъл ушите ни да починат от глупостите, заяви директорът на Сатирата
Обновена: 1 апр 2023 22:53 | 1 апр 2023 22:45, Анисия Иванова
57

Типично за българина - не може да мислим цяла година и си бъркаме в носа, и изведнъж имаме един ден за размисъл, и се започва. Този ден трябва да го има, за да успокои напрежението и ушните ни миди да си починат от глупостите, които слушаме. А ако наистина ние трябва да го използване за мислене - би било много тъжно. Това заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в студиото на "Опорни хора".

Той подчерта, че е изключително важно да има кабинет.

"Ние последните 2 години нямаме държава и са виновни всички, които го направиха. Отново няма да има правителство и в крайна сметка ще са още едни изхарчени пари, още една стъпка към инфлацията и всички неща, които ни заобикалят. Огромен грохот ще се стовари върху главата ни, но ние сме си виновни. Изпихме интелигенцията на времето, направихме всичко възможно да нямаме мислещи хора", подчерта Сърменов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му не е имало естествен преход от едната система към другата.

"Доста ме плаши, че българинът нищо не е разбрал - ниска избирателна активност, ниско ниво на мислене, нисък обществен морал. Стигнахме до крайна форма на оглупяване. Статистиките показват пълния крах на образователната система. Не е само да вдигнеш заплатите на учителите, не е само в това да се вдигнат парите на пенсионерите. Въпросът е в това да събудиш тези хора. Ние сме на дъното във всякакъв вид мислене", категоричен е той.

"Ние много обичаме да бъдем неоправдани, бедни и нещастни. Имаме достатъчно работа. Има един феномен на пазара на труда - няма хора, ти търсиш хора, но няма хора, така че не сме бедни, ние сме невъзпитани и неграмотни", добави Сърменов.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
5
 
! Отговори
СъбудиСеНароде преди 2 месеца
В края на деня ще разберем няколко добри или тъжни неща за държавата,Родината и народа:дали сме си отвоювали държавата и Родината от ръцете на англо-сакските шпиони,от шпионите от Козяка и от техните слуги ;дали занапред Родината ни ще продължи да бъде краварска колония;дали за 35годишното опростачване на народа има все още разумни и неопростачени;дали и занапред ще сме рая покорна и англо- краварски роби;дали хора с прякори ще продължават да властват и да ни крадат.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И друго тролла на ГЕРБ постояно пише, че ГЕРБ не са на власт от 3 г, което е лъжа. ГЕРБ не са на власт от няма и 2 години.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 53 Добре че е родителката ти където ГЕРБ я назначиха в държавната администрация да имаш левчета за нет да словославиш твоя месия ББ където маминка и ти сте го дочакали.
41
2
 
4
 
! Отговори
Хах преди 2 месеца
Гледай си сатирата Сърми и в политическият театър не се бъркай!
40
4
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
37 ТИ ЧИЯ КАЛИНКА СИ ИЛИ СИ БЕЗРАБОТЕН ДРАСКАЧ ПО САЙТОВЕТЕ ПЪЛНО Е С ТАКИВА ДЕТО ЧАКАТ МЕСИЯТА ЕЕЕЕ НЯМА ТАКЪВ 37 А И ОСТАНАЛИТЕ СТАНА ЛИ ПО БОГАТ 37 ВЕЧЕ 3 ГОД СИ СВОБОДЕН
39
3
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
До 37 ИЗОБИЛНО КРАДЕНЕ ОТ 3 ГОД НАСАМ 37 ИЗОБИЛНО НО КАПАЦИТЕТ ОМРАЗА НЕВЕЖЕСТВО ТОВА Е В БЪЛГАРИЯ ОМРАЗА ОМРОЗА ОМРАЗА
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Дизел. Е па кой е виновен, че про:с;таци като теб избират такива политици. Баща ти ли/?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изпихме интелигенцията? Частично е прав. И той като рожба на времето, когато най- добре е било да си спортист, артист и турчин комунист, знае :-))))
36
4
 
8
 
! Отговори
И тоя е преди 2 месеца
прекалил с грантовете,баце!
35
5
 
10
 
! Отговори
Дизел преди 2 месеца
Защо все народа е виновен? Хората отиват гласуват ,но после крадливите и уродливи политици си извъртат *** и забравят за това ,което са обещали!И не ! Народа не е *** и неграмотен!!Калинчо мамино ти мотика хващал ли си ?
34
2
 
7
 
! Отговори
пришълецът преди 2 месеца
Пропаднали пияници и наркомани:))) това е вече потенциала ви:)))
33
4
 
15
 
! Отговори
анализатор преди 2 месеца
Като знам,че пръв поддръжник на нискочелото банкянско шимпанзе,не ми го показвайте.
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е една от малкото държави, в които мъже на по 25-40 години спят в кол центрове докато градовете им тънат в мизерия, докато мъжете в другите държави се нагърбват с най-тежкия труд за да развиват икономиката. Нищо чудно, че за последните 30 години жените са направили над 3,000,000 аборта без дори да броим онези, които не са направени в клиники... 90% мислят само за себе си и как да работят възможно най-малко докато държавата отива към разпад. Нито мъжете мъже, нито жените жени.
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ние последните 2 години нямаме държава" - А през годините в които управляваха ГЕРБ много имахме държава. Държавата по онова време беше узорпирана от мафията и си правиха каквото си искат.
30
1
 
13
 
! Отговори
ОФчо преди 2 месеца
Бг общество е въведено в изкуствена кома от 30 години, последствията са непоправими...
29
2
 
9
 
! Отговори
Иван Нейков преди 2 месеца
Стигнахме до крайна форма на оглупяване. Цитат от сърменовНе всички но единици като него
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българинът се посъбуди щом ГЕРБ от 2021 г не са на власт, време е да се събудят и калинките гласуващи за ББ и да разберат че изобилното крадене свърши.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаш право да гласуваш, имаш право и да не гласуваш. Законно е. Така че да не раздава акъл плешото.
26
5
 
17
 
! Отговори
? преди 2 месеца
Този дядо нещо кара ли ни се? Като вожда му нещо ни държи назидателен тон? Тези шутове наречени артисти много са си повярвали? Какво е постигнал в живота, че нарича българите мързеливи и необразовани? Той лично е патентовал лекарство ли? Патентовал е машина? Инженер ли е? Лекар? Може ли да програмира?
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя ДА ВНИМАВА С ТОНА, ЧЕ ...