Какво можем да очакваме от 49-ия парламент?

Бойко Борисов ще направи необходимото, за да влезе в коалиция с ПП-ДБ
3 апр 2023 01:20, Йоана Цонева
29

Тези избори показаха, че статуквото се запазва, можем само да предполагаме дали партии, които се класират и ще получат мандат за съставяне на правителство, са преодолели безпринципните си междуличностни сблъсъци. Това заяви председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов в ефира на "Избори: Пето действие".

По последни данни от паралелното преброяване на "Галъп Интернешънъл" ПП-ДБ изпреварва ГЕРБ-СДС, на трето място се нарежда "Възраждане", а четвърто заемат от ДПС. Едва под номер 5 е БСП.

По думите на лидера на "Зелената партия" Александър Каракачанов има 3 варианта за правителство, "тъй като първите две партии ще имат около 70 депутати, вторите, третите и четвъртите ще има по 40, а БСП вероятно ще се върти около 20 народни представители".

"Вадим "Възраждане" от схемата, тъй като съм сигурен, че те отново ще играят на принципа - "ние ще вземем цялата власт". Има вариант първите две партии да направят коалиция, а вторият и третият са или ГЕРБ да се коалира с ДПС и БСП, или ПП-ДБ да се коалира с БСП и ДПС. Има голяма вероятност да се получи още първият вариант", прогнозира той пред Bulgaria ON AIR.

Според него като "гениален и гъвкав политик Борисов ще направи необходимото, за да влезе под някаква форма в коалиция с ПП-ДБ".

"Който се е хванал с ГЕРБ досега, потъва. Грешка е, че се оставя гласуване в други държави, след като това у нас е приключило", категоричен беше бившият премиер и бивш кмет на София Стефан Софиянски.

Той подкрепи възможността ГЕРБ, БСП и ДПС да се съберат.

"БСП би могла да обсъжда вариант за коалиция, ако изискванията ѝ за социалната политика бъдат приети от останалите", отговори Премянов.

Каракачанов е на мнение, че "политиците са като кучетата и скачат, когато има тояга, а понеже отвън няма такава, те си играят на дребно".

"Политическото пространство се раздроби на безпринципна основа. Причината двете политически партии да не могат да влязат в коалиция, не е, че са на различни идеологически позиции, а че защото единият казва на другия "Ти си разбойник", а другият му отговаря "Ти си същият като мен", отбеляза още той, като допълни, че идеологическата обстановка у нас не се крепи върху това кои са важните проблеми за страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toest ot 50-ij imate predvit
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стокхолмския синдром се е вселил в раята! 12 години да те крадат и да те държат с най-ниски доходи, с най-висока смърност, да прогонят 1 милион българи по чужбина и пак да гласуваш за тия!
18
0
 
2
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Можем да очакваме същото , което ти, *** крадлива направи , когато беше на власт ! Овцете показаха , че са готови да ги колят и смирено застанаха до палачите си!
17
0
 
4
 
! Отговори
Избирател Обикновен преди 1 година
Какво можем да очакваме от 49-ия парламент? - Както досега кражби и майкопродажби.
16
0
 
1
 
! Отговори
Наздраве Чалга преди 1 година
Червеният хомосексуалист се исра във форума с думата НИЩО...........................................НАЗАРЕТ уникален език с главна буква "Н" си е базиран на скачените думи НЕЩО-НИЩО..........НЯКОЙ-НИКОЙ
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно Стефан Софийски ли трябваше да викнете?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Н И Щ О !
13
0
 
3
 
! Отговори
След Втората Светов преди 1 година
ИСЛЯМА винаги е гледал с омраза,отвращение и презрение на .Западна Европа чак до 9 май 1945 ....................Исляма винаги са искали да живеят отделно от западноевропейците и да не се омешват с тях и никога не са искали да емигрират в Европа което било обидна псувня за тях..................ИМА Нов РЕД с незнайни цели въведен още към 9 май 1945 и 14 май 1948 дето дори да е случайност е изцяло в ущърб на Християнския континент
12
1
 
4
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 1 година
Не е важно какво мисли Усмивката на Корупцията. Важното е,че е на политическото Бунище,въпреки напъните и да изплува от гюбрето.
11
1
 
2
 
! Отговори
Войната на Войните преди 1 година
Император Иракли на Християнския Патриции Канас Юбиги Кубрат по етнос бил германец от Картаген и този семитски слух родил Исляма..............В ОТГОВОР на слуховете на семитите че Константинопол провежда чистки в Европа в полза на Германци и Славяни през 1099 Германците организират кръстоносно отмъщение за слуховете пускани от исляма и семитите!...............Славяните са Изток-омешани без секс хигиена вечно заспали дори за юдео-ислям геноцид върху тях плюс други геноциди то ест Няма да ги има
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ново!
9
1
 
2
 
! Отговори
до Вангелиос преди 1 година
Пуснали слух че Византия провежда чистки с цел да подари цяла Европа на протежетата си Германците и Славяните.............С цел да опровергае този слух загива Никифор ГЕНИК.............Кандидата за Василевс на Константинопол ТОМА СЛАВЯНИНА(териториално вдига бунт в земите на турският безправен роб Крали Марко) е подкрепян всячески и организиран от ОМУРТАГ който се вживил в роля на Шефа на Независимата от Византия Персийска Християнска църква по-подобие Асирийската
8
1
 
4
 
! Отговори
Вангелиос преди 1 година
Можем да очакваме да го открие Зеленски и да го закрие г- н Путни
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме петдесети
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам идея! Нека повиквателни за източния фронт да получават първо избирателите на ППДБ и ГЕРБ.
5
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
Нищо
4
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Война.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ни вкарат във войната с любезното съдействие на ППДБ и ГЕРБ.
2
0
 
5
 
! Отговори
КМ преди 1 година
Нищо
1
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
По всяка вероятност да спре ТЕЦ-цовете на въглища и да пратим контингент в Украйна ? Когато започнат да пристигат чувалите с трупове ще има бунтове !!!!