Плугчиева: Опитът и експертизата са в ГЕРБ и ДПС

Според нея са необходими опитни политици и експерти за съставяне на кабинет
22 апр 2023 22:28, Йоана Цонева
66
Плугчиева: Опитът и експертизата са в ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Трябва редовно правителство, но от опитни политици и експерти. Ако сега влязат млади хора, които тепърва да се учат, ще последва още по-голяма катастрофа. Това заяви по БНТ Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер и посланик.

Според нея ГЕРБ са задължени да направят опит за правителство. "Прави им чест, че са готови на сериозни компромиси, някъде минават и червената линия", каза още тя и настоя, че трябва да търсят по-широка подкрепа, защото става въпрос за спасяването на България.

Когато си в няколко с кризи, не трябва да се делиш на БСП, ДПС, опитът, експертизата е в ГЕРБ, в ДПС, каза още Плугчиева, която бе част от неуспелия кабинет на проф. Николай Габровски с мандата на ГЕРБ в миналия парламент. Плугчиева заяви, че е от политиците, били във властта, когато не имало не дефицит от 6%, както се предлага, а е имало излишък. Сега всички страни ни изпреварвали.

Тя се спря на високата инфлация, която, въпреки че паднала с 2%, още е висока. Тежката политическа криза водела до неизвестност, чувала, че над 80 поста в институции са с изтекъл мандат и за тях се чака решение. В тази неяснота бизнесът се лута.

Още по темата
Да погледнем над ръба на чинията и да погледнем как изглеждаме в очите на съседите, на европейските държави. Изглеждаме зле, ползваме се с недоверие, с разочарование. ЕС казва ние искаме да видим политиката на държавата и каква е визията. А ние сме в непрекъснати избори, с такава държава никой не иска да разговаря, каза още тя.

Бившият вицепремиер припомни, че инвестициите са били обикновено 27-28% от БВП, сега са под 20% и попита - на кое се радваме. Тя заяви, че се закъснява с всички показатели и критерии за еврозоната, с плана за възстановяване. Няма енергийна стратегия, има миграционна криза, липса на квалифицирана работна ръка и във всички тези кризи плюс война, е несъстоятелно да има игра и задкулисни договорки. Трябва редовно правителство, но от опитни хора, смята Плугчиева.

Тя заяви, че е поразена от договорката на 3 месеца на ротационен принцип се избира председател на парламента. Бихме всички рекорди, в Швейцария смяната на председател е на една година. За три месеца какво може да се случи, или беше сделка, за да се избере председател. Плугчиева нарече този ход екстравагантен. И се спря на позицията на ПП-ДБ, че в никакъв случай не става дума за избор на ново правителство с първия мандат. В същото време "Промяната" чакат подкрепа от всички за правителство с втория мандат. Става въпрос за някаква грозна игра, но за сметка на държавата, смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Да, и диагнозата, и тя е там!
45
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
опитът до сега показва че експертизата им е в раздаването на порции така чеотиваме на нови избори докато ги изчистим от нс
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАК ИМАТ СУРАТ ДА СЕ ЯВЯВАТ ТАКИВА КАТ НЕЯ КРАДЛАТА ЛЕНЧЕ,ПЛЮНКАТА,МОНИ,ГААА ТИ СМ РАД ТА
43
0
 
3
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Тая пак се подмазва на силните на деня , но май няма да познае!
42
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
До къде стигна тая кариеристка , пази Боже от такива !
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чуя някой да мъдрува за "експертизата", ми става ясно, че е кух като гъдулка. Експертиза е процес, експерти са съответните специалисти, експертни знания и умения са нещо различно от "експертиза".
40
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Аман от нахални некомпетентни хора със съмнително образование като Плугчиева.
39
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Никой не се ражда научен. Опитът е лъжлив, а преценката - трудна. Важни са намеренията. Защото дори и да имаш опит, ако намеренията са престъпни, по-добре по-малко опитен, но с добри намерения.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И дойде пак горския от който нищо не зависи-що ли го има още ?
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експертиза в какво?! Може би в кражбите , олигарсите, каскета, което причина 12 години при гербавите да сме най бедни и болни в какво по точно са експерти? Тази госпожа е от банката кадри на мафията, та през колко партии не мина и навсякъде работеше за мафията , а не за хората! И сикаджията от Банкя пак я беше предложил за министър за да ни оправя. ОТВЪРТ
36
0
 
12
 
! Отговори
Нещо ще става..... преди 1 година
Когато започнат да се появяват разни политически мекотели и безгръбначни нещо ще става, Проверете и ще установите това,
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Да изчистим България от другарите и другарките! Те си мислят, че живеят в годините преди 1989г.!!!
34
1
 
11
 
! Отговори
Алоуууу преди 1 година
Опитът се придобива, другарке ..или ти никога не си била млада!!!!!
33
2
 
12
 
! Отговори
Дядката преди 1 година
Тая е видна върти опашка, която морално се издъни като направи лют скандал че професор Пантев я изместил от място в Парламента!
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е от шайката.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Техния опит и експертиза ни доведоха до най-бедните в Европа, с най-бързо изчезващото население. Тука няма извинение,. ДПС са в парламента без прекъсване от 90-те, а ГЕРБ от 2006-та.
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко теглеше заеми, за да има излишък накрая, който да открадне чрез обръчите от фирми. Тънко мажеше асфалта, за да остава за приятелите от инхауса, които да му подаряват кюлчета за рождения ден. Гербодепесарите сега ще ядат постна пица от 3 процента. Тънкият им асфалт и сгурията под него им спестиха много държавни пари за чекмеджета и чували. Изтеглят 60 милиона на каса в кеш.
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко теглеше заеми, за да има дефицит накрая, който да открадне чрез обръчите от фирми. Тънко мажеше асфалта, за да остава за приятелите от инхауса, които да му подаряват кюлчета за рождения ден.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 процента дефицит за спиране на кражбите на ГЕРБ и ДПС.
27
6
 
10
 
! Отговори
герп/дъпъсъ преди 1 година
И тази овца я гласяха за министърка.