Плугчиева: Опитът и експертизата са в ГЕРБ и ДПС

Според нея са необходими опитни политици и експерти за съставяне на кабинет
22 апр 2023 22:28, Йоана Цонева
66
Плугчиева: Опитът и експертизата са в ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Трябва редовно правителство, но от опитни политици и експерти. Ако сега влязат млади хора, които тепърва да се учат, ще последва още по-голяма катастрофа. Това заяви по БНТ Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер и посланик.

Според нея ГЕРБ са задължени да направят опит за правителство. "Прави им чест, че са готови на сериозни компромиси, някъде минават и червената линия", каза още тя и настоя, че трябва да търсят по-широка подкрепа, защото става въпрос за спасяването на България.

Когато си в няколко с кризи, не трябва да се делиш на БСП, ДПС, опитът, експертизата е в ГЕРБ, в ДПС, каза още Плугчиева, която бе част от неуспелия кабинет на проф. Николай Габровски с мандата на ГЕРБ в миналия парламент. Плугчиева заяви, че е от политиците, били във властта, когато не имало не дефицит от 6%, както се предлага, а е имало излишък. Сега всички страни ни изпреварвали.

Тя се спря на високата инфлация, която, въпреки че паднала с 2%, още е висока. Тежката политическа криза водела до неизвестност, чувала, че над 80 поста в институции са с изтекъл мандат и за тях се чака решение. В тази неяснота бизнесът се лута.

Още по темата
Да погледнем над ръба на чинията и да погледнем как изглеждаме в очите на съседите, на европейските държави. Изглеждаме зле, ползваме се с недоверие, с разочарование. ЕС казва ние искаме да видим политиката на държавата и каква е визията. А ние сме в непрекъснати избори, с такава държава никой не иска да разговаря, каза още тя.

Бившият вицепремиер припомни, че инвестициите са били обикновено 27-28% от БВП, сега са под 20% и попита - на кое се радваме. Тя заяви, че се закъснява с всички показатели и критерии за еврозоната, с плана за възстановяване. Няма енергийна стратегия, има миграционна криза, липса на квалифицирана работна ръка и във всички тези кризи плюс война, е несъстоятелно да има игра и задкулисни договорки. Трябва редовно правителство, но от опитни хора, смята Плугчиева.

Тя заяви, че е поразена от договорката на 3 месеца на ротационен принцип се избира председател на парламента. Бихме всички рекорди, в Швейцария смяната на председател е на една година. За три месеца какво може да се случи, или беше сделка, за да се избере председател. Плугчиева нарече този ход екстравагантен. И се спря на позицията на ПП-ДБ, че в никакъв случай не става дума за избор на ново правителство с първия мандат. В същото време "Промяната" чакат подкрепа от всички за правителство с втория мандат. Става въпрос за някаква грозна игра, но за сметка на държавата, смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бюджетът: "Постна пица за корупцията и мафията на ГЕРБ"
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще намалим бюджетния дефицит за сметка на корупцията в бюджета - спиране на държавни помощи за бизнеса, вдигане на ДДС за кръчмите и хотелите. Парите изтичат от България, трупат се в олигархията, излизат от обращение. Купуват се вносни луксозни стоки, апартаменти в Дубай. Даваме парите си на нашите бизнесандрешковци за автопарковете им. Това е латиноамериканската политика - постоянно изтичане на национални капитали към чужбина, бедно население, което да бъде използвано за евтина работна ръка.
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я да изчезваш! ГЕРБ и ДПС, мафията да управлява, научихме ги отдавна, грешките не трябва да се повтарят!
23
4
 
7
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 1 година
Уважаема госпожо Плугчиева Моля да се знае Че България Ще говори за газ Докато има проблем със правосъдието
22
2
 
11
 
! Отговори
Няма спор преди 1 година
Експерти по кражбите са .
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно герб и дпс ще разпродадат Бг. Тая има ли връзка с главния мозък. Най-опитни са БСП, но и те като пипнат власт се самозабравят. Нямаме политици там всички са само за лична угода и власт. Един не мисли за страната и народа и така почти 34 години.
20
4
 
16
 
! Отговори
Е преди 1 година
Колко па трябва да си нагъл че да кажеш че тия са експерти с опит даже
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая кака ,дето се издигна плагодарение на знаенето на немски език ,на френски и шведски техники към определени кадри от БКП , сега захвана и мозък да ръси !
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази говореше същото в предаването на Мая Костадинова по БНТ - все едно слушам малко по-шлифованата версия на Корнелия Нинова. Иначе същите лъжи и заплахи за края на света, ако те не били на власт.
17
2
 
17
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
Така, така. Опитни политици. Дискррдитирани, крадливи, корумпирани и некадърни интригата. Царо, Герджиков, тиквата, Данчо ментата и т.н. точно тв ни трябват. Гнусарка
16
1
 
18
 
! Отговори
Пфу! преди 1 година
Бре, бре, бре, колко ловко внушава, "Ние сме управлявали 45 години, после завоалирано управлявахме и през други мандати, та хайде сега пак да изберете такива като нас, щото сме с опит!" Опит в какво мa, како? В плячкосването ли? Защото вие друго не умеете. Не й стига акълът да проумее, че в изказванията й прозира скудоумието и наглостта на слугинче, което по стечение на обстоятелствата се е озовало там, където не му е мястото?
15
0
 
10
 
! Отговори
Плугчиева ли беше преди 1 година
онази комунистка, която се изкатери на най-високата трибуна на България, тази на Парламента, и се провикна "Моите родители са парии!" Това беше дуплика към нечия реплика от десницата, чрез която опозицията обясняваше на потомците на малограмотните мандраджии, че е имало българи, които са сторили много за България и не са били комунисти. Някой се беше осмелил с гордост да каже какъв е достойният му произход, а Плугчийката реши, че е много по-престижно човек да се похвали, че е потомствено Нищо.
14
0
 
8
 
! Отговори
Таа пък и таа преди 1 година
Мълчи! *** долна...
13
1
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Фат мак било забранена дума. Механик водач не е. Спомнете си филмът Звяра и сгазен от Т-55 политик. Йееее :)
12
0
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Тея гейове разсипаха БНА да не вземат военните да ги издумкат и изпогазят с дъртите танкове. Ретроспективно така ми изглежда. Но танкове се продават, а стари *** без акъл биха погазили няколко политика за тор :)
11
3
 
12
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 1 година
Имам чувството,че Плугчиева и всички "ози" са обхванати от някаква шизофрения.Всички,начело с ББ плюят Промяната,че са некадърници и са ни довели на дъното,но се натискат с тях да правят правителство.Нали има още 4 партии?Вземете се с тях.но критиците и ББ не ги споменават.кой нормален човек ще иска да работи с мошеници,шарлатани и пр.-какво ли не бяха наречени Промяната.Хванете се за ръци останалите и покажете как може да работите.Докато не съсипят надиждата за промяна,няма да се спрът.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусна гербава комунистка.
9
0
 
6
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Очаквам да изпълзи отнякъде Марксон и Енгелсон. Живи са те :)
8
2
 
9
 
! Отговори
Тази не беше ли преди 1 година
онази БСП-депутатКА, която от трибуната на Народното събрание отправи апел през критичната за България зима, когато народът масово искаше оставката на Жан Виденов: "Нека да им оставим долара по петстотин лева!" Голяма грижа и любов към народа, няма що - ако искат да ни махнат от властта, ние пък да ги обречем на глад и мизерия! И ни "оставиха" левчето обезценено не до нивото на 500 лв за долар, а 3 000 лв за долар! И тази за награда я пратиха посланичка в богата и силна европейска държава!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотални ЛЪЖИ ! Още една в блока от агитиращите в полза на мафията!