Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат

Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ
22 май 2023 21:10, Йоана Цонева
323
Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат
Снимка: БГНЕС

Проведохме разговори с ПП и ДБ. Разбрахме ги, отстъпихме, не се инатихме, разказа той. А целта била една - да се направи редовно правителство, подкрепено от двата "клуба", в които страната членува - ЕС и НАТО.

Решението ГЕРБ да върне мандата днес на президента Румен Радев и да подкрепи втория мандат на ПП/ДБ, въпреки че само до преди два дни напълно изключваше такова развитие, лидерът Бойко Борисов обоснова пред депутатите от ПГ на ГЕРБ. До него стоеше Мария Габриел, а от другата страна - Десислава Атанасова.

Не е лесно, по думите на Борисов, напротив - директно определи решението като трудно.

Трудно е, защото всеки от нас носи тежести. Аз искам до всеки наш избирател и областен ръководител да разбере: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП и ДБ. Да, принадлежеше ни премиерът да е наш. Но егото ни по-важно ли е от бъдещето на България - това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.

Предварително Борисов обори критиците си - чул какво ли не в последните дни - че е предал и разтурил ГЕРБ. И 5% да станем, ще сме истинска дясноцентристка партия, която прави важните неща - повишаване на доходите, растеж. Каквото и да изгубим, заяви Борисов, а и "има ли смисъл тази партия, ако нямаме подкрепата от Европа, от света, от Америка".

Още по темата
Нито те са предали някого, нито ние сме предали някого, обясни Борисов и какво трябва да е отношението към избирателите. "Може да поискаме извинение, но прошка - не. Защото съм сигурен, че е правилно това, което правим." Сега обаче и Европа, и народът може да си отдъхне, по думите му.

Интересът на народа, на България изисква това, заяви Борисов и допълни, че по-добре да говорят, че ГЕРБ е слаб, "нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат", обясни той.

"Младене, ще ходиш изправен, не си се навел - и с тази реплика Бойко Борисов се обърна към депутата и бивш вътрешен министър Младен Маринов в залата. "Ние с тебе сме яли много бой, ще изядем и тоя, но пък не сме се дали" - именно с тази реплика завърши и откритата част от излъчването на срещата в централата на ГЕРБ.

Борисов благодари на ИТН и ДПС, че са се ангажирали с правителство, но не на всяка цена. Преговорите му с ДПС и ИТН били "прекрасни", но пет ангели да слязат от небето, от 116 да станат до 121 - аз мога от сега да ви напиша заглавията: "Купиха", "Продадоха се", "Уйдурма" - нещо, от което ние сме се отрекли,

Борисов благодари задочно и на Христо Иванов, който бил провел днес среща с ДПС за формиране на конституционно мнозинство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДВА ПРЕСТЪПНИ КЛАНА СЕ СРОДИХА. А САМО ЕДИН ГЕШЕВ СЕ ТЮХКА! ЕХ, ИВАНЕ, НАЕСЕН НЯМА КОГО ДА СПАСЯВАШ БЕ, ИВАНЕ! НАЕСЕН ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ ЖИВИТЕ МЪРТВИ. САМО БАЦЕ ЩЕ СТОИ. ПО ПРАШКИ. НА МЯСТОТО НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ
165
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Странното че повечето гербаджии не знаеха как ще ги предаде бойко сигурно са в потрес тазй нощ
164
4
 
3
 
! Отговори
Еххх преди 11 месеца
Всеки нормален знае какво се случи в украйна.
163
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Като казаха навремето че васко отмьщава жестоко - гербаджиите се смяха , смеят ли се сега кокато боко ги предаде
162
12
 
3
 
! Отговори
Е преди 11 месеца
какво се случи с Украйна? Русия ги нападна и не може да ги бие!
161
2
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Имеше един изтекьл разговор дето божков викаше , че бойко трябвало да го правят фигурантНяма такова падение на гербЯвно ще поемат пьтя на - ндсв
160
4
 
9
 
! Отговори
Чудя се преди 11 месеца
Добре след американското правителство - ние с македония ли ще воюваме или сьрбияЗа един приятел питам
159
4
 
15
 
! Отговори
Еххх преди 11 месеца
Чисто и просто американците си сложиха правителство оттук нататък всички знаят какво се случи с украйна
158
4
 
13
 
! Отговори
Му ха ха ха преди 11 месеца
Не сьм вярвал че големият боко ще стане фигурант на черепаАбе това е пьлно падениеБожков голям си унижи герб тотално
157
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нека се развали, по-добре пак избори. Още 5% и Герб с ИТН и ДПС правят нещата без ПалаваПатка
156
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вече станах фен на Гешев/Пеевски. Само те могат да вкарат Тиквата в затвора. Очевадно е че Кокорчо и Просто Кирчо за нищо не стават.
155
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Боко знае, че ПеПе съществуват единствено на база риторика против ГЕРБ. С тази ротация ПеПе си правят харакири. Борисов ще го унищожи
154
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Темата е друга, моля ви не вкарвайки тук ,,прекрасния" русский мир, такъв няма...
153
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега не се радвайте много щото утре Кирчо може да се разсърди и да развали уйдурмата.
152
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стандарта на живот за квалифицирани инженери почти навсякъде е нисък приятел. В ЕС, често взимат смешни пари от рода на 3-4 хил. евро чисти, при наеми от сорта на 2 хил евра, и цени на имоти от 500 хил до 1 мил евро. Логично е, че с малки изключения като Сингапур и Хонг Конг, по-света е по-скапано. Само в САЩ има възможност тези хора да взимат едно 10 хил долара, което позволява да купят жилище и да имат деца, с приличен стандарт на живот, и да могат да им платят колежа.
151
3
 
11
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Каде изчезна самочувствието на боко увереността - явно сащ го дьржи с здрав компроматИначе габриел и денков са ясниФигуранти както казва божков на онова посолство
150
15
 
3
 
! Отговори
Цитат от пресата преди 11 месеца
"Кирил Петков е казал, че съзнава че съюз на ПП с ГЕРБ, под каквато и да е форма, би ознсчавало край на ПП, но е готов да направи тази ЖЕРТВА, в името на бъдещето на България !( проевропейското бъдеще)Адмирации за г-н Петков! Още повече спечели симпатиите ми.
149
4
 
15
 
! Отговори
Дддд преди 11 месеца
Айде честито асанчо пак министър на финансите очаквайте олио 10 лв и бензин 10 лв
148
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пише се масква, а стандарта е водка русский стандарт, мяза на свой ама е по скъпа
147
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако искат да спре резилът ни - на България, Борисов веднага трябва да бъде отстранен - не само от каквото и да е участие в разговорите за правителство, но и от Парламента, и да бъде разследван, но както трябва и с помоща на партньорските служби, а след това да има масова чистка в ръководството на прокуратурата и следствието и в церия ВСС - отново под наблюдението на независими чужди експерти и прокурори (например Кьовеши) и никакви повече политически назначения в прокуратурата, ВСС и съдебната система!Изчистете съдебната система (и службите) и тя ще изчисти държавата!