Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат

Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ
22 май 2023 21:10, Йоана Цонева
323
Борисов: Нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат
Снимка: БГНЕС

Проведохме разговори с ПП и ДБ. Разбрахме ги, отстъпихме, не се инатихме, разказа той. А целта била една - да се направи редовно правителство, подкрепено от двата "клуба", в които страната членува - ЕС и НАТО.

Решението ГЕРБ да върне мандата днес на президента Румен Радев и да подкрепи втория мандат на ПП/ДБ, въпреки че само до преди два дни напълно изключваше такова развитие, лидерът Бойко Борисов обоснова пред депутатите от ПГ на ГЕРБ. До него стоеше Мария Габриел, а от другата страна - Десислава Атанасова.

Не е лесно, по думите на Борисов, напротив - директно определи решението като трудно.

Трудно е, защото всеки от нас носи тежести. Аз искам до всеки наш избирател и областен ръководител да разбере: Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП и ДБ. Да, принадлежеше ни премиерът да е наш. Но егото ни по-важно ли е от бъдещето на България - това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.

Предварително Борисов обори критиците си - чул какво ли не в последните дни - че е предал и разтурил ГЕРБ. И 5% да станем, ще сме истинска дясноцентристка партия, която прави важните неща - повишаване на доходите, растеж. Каквото и да изгубим, заяви Борисов, а и "има ли смисъл тази партия, ако нямаме подкрепата от Европа, от света, от Америка".

Още по темата
Нито те са предали някого, нито ние сме предали някого, обясни Борисов и какво трябва да е отношението към избирателите. "Може да поискаме извинение, но прошка - не. Защото съм сигурен, че е правилно това, което правим." Сега обаче и Европа, и народът може да си отдъхне, по думите му.

Интересът на народа, на България изисква това, заяви Борисов и допълни, че по-добре да говорят, че ГЕРБ е слаб, "нека да говорят, че съм се навел, нека да говорят каквото си искат", обясни той.

"Младене, ще ходиш изправен, не си се навел - и с тази реплика Бойко Борисов се обърна към депутата и бивш вътрешен министър Младен Маринов в залата. "Ние с тебе сме яли много бой, ще изядем и тоя, но пък не сме се дали" - именно с тази реплика завърши и откритата част от излъчването на срещата в централата на ГЕРБ.

Борисов благодари на ИТН и ДПС, че са се ангажирали с правителство, но не на всяка цена. Преговорите му с ДПС и ИТН били "прекрасни", но пет ангели да слязат от небето, от 116 да станат до 121 - аз мога от сега да ви напиша заглавията: "Купиха", "Продадоха се", "Уйдурма" - нещо, от което ние сме се отрекли,

Борисов благодари задочно и на Христо Иванов, който бил провел днес среща с ДПС за формиране на конституционно мнозинство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз подкрепям ПП/ДБ и съм категорично против Герб да са отново във властта, но съм реалист и знам, че има и по-лоши варианти: например онези екстремисти от Възраждане да управляват или коалиция Герб- ДПС/БСП - ИТН, коетп ще е трагедия. Нека сме реалисти- ППДБ и ГЕРБ са единствените български проевропейски ориентирани партии а и щом ПП и ДБ управляват заедно, ще бъдат коректив на Герб в корупционните им практики.
185
7
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Лакомията на борисов за власт е пословична , тази негова слабост използва - пп да се намьрда в управлението с техни министри по всички позиции - кирчо ще унищожи герб и ще испьлни всички американски поръчки само гледайте
184
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Предлагам на следващите избори, които очевидно ще са скоро, да се добави и възможност за гласуване за служебен кабинет. Така всички, които не искат от предлаганите партии в менюто ще могат да заявят, че искат нови избори и политиците няма да могат да си намират оправдавдания за подобни "саможертви" като днешното изпълнение.
183
6
 
11
 
! Отговори
Ала бала преди 11 месеца
ГЕРБ загробиха държавата с това навеждане да станем угодни на Щатите ....жалко за на целия български народ.... Дори и Господ няма да ни помогне защото не си помогнахме сами когато трябваше !!
182
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коалиция, ,Възраждане за Путин "
181
8
 
12
 
! Отговори
Вьзмутен преди 11 месеца
Бацунко запопа герб освен ако партията не го свали и откаже подкрепа за такьв цирк
180
8
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Жалко доста хора от герб ще бьдат сменени от ръководните позиции с лица на кирчо като - божанката веселото момче
179
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коалиция- ,,БСП за Русия "
178
4
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Поне така искаха шарлатанията Герб да ги подкрепя без свои представители в министерствата
177
5
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Само премиера ще се сменя а министрите ще са от ппЗнаеш ги гнома , кирчо , асенко , ристъо - се обичани лица
176
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коалиция "Америка за Украйна"
175
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искам служебно без бюджет!
174
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз не можах да разбера две различни правителства ли ще има, или едно на което се сменя премиерът и министрите не се променят?
173
3
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Бойко предаде герб щом се прегьрна с шарлатаните жалко герб бе в силна позиция и можеше да спечели и нови избори , поисканата отставка на гешев човек който ти си издигнал - бе последният пирон в ковчега
172
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ванга може и да я няма, но има други, които могат да кажат. Няма да просъществува дълго такова правителство. Някъде до към края на лятото му е писано. По-добре участниците да не си правят дългосрочни планове. Нещо ще се завърти тогава.
171
8
 
3
 
! Отговори
Това преди 11 месеца
че САЩ и съюзниците ни не ни поддържат за Македония е съвсем ясно, ние имаме проруски държавен глава и ръководено от него правителство, 2 проруски партии в парламента, автиевропеисти, антинато, ние сме троянски кон, те няма да ни помагат. А от това интерес има Русия.
170
4
 
7
 
! Отговори
Мда преди 11 месеца
Е явно божков успя и направи гешев фигурант щом и бойко му иска отставката , гледам и бойко стана фигурант на сащ и гнома
169
17
 
3
 
! Отговори
Лора преди 11 месеца
А млъкнете бе плямпачи.Ако не е Борисов през 6 месеца ще се правят избори,до като накрая с тая злоба не се избием.То не бяха юмруци,лъжи,арести,интриги,инфлация,скъпотия,пълен хаос и какво чувахме- държавата е зле,трябва да има правителство и отново се започва- обаче няма да подкрепим ГЕРБ Схемаджии,изобщо не им пука за народа
168
5
 
5
 
! Отговори
До Ужас преди 11 месеца
В разговора на Божков с Огнян Стефанов бе става дума за Борисов, а за Гешев. Цитирам: Гешев не ни е проблем, ако спечелим властта, ще му орежем правомощията, ще га направим фигурант като президентаБожков към Огнян Стефанов: Ако спечелим властта, ще направим Гешев фигурант като президента
167
1
 
7
 
! Отговори
Vasil Angelov преди 11 месеца
Когато ненормалното се приема за нормално , а завоевателят за спасител месия така става ....