Хекимян пред бившето си работно място: Не съм предал никого

Кандидатът за кмет на София бе гост на Цветанка Ризова
5 окт 2023 19:40, Нели Христова
99
Хекимян пред бившето си работно място: Не съм предал никого
Снимка: БГНЕС

Тези, които симпатизират Антон Хекимян, ще кажат, че съм била много агресивна. Тези, които не го харесват - че го щадя и не съм била достатъчно агресивна.

Но това важи за всеки гост - зрителите искат да видят собствените си усещания и страсти. Това е невъзможно.

Така водещата на "Лице в лице" Цветанка Ризова  започна интервюто си с Хекимян тази вечер. Ситуацията да правиш политическо интервю с доскорошния си шеф не е обичайна, отчетоха и двамата.

"bTV е бил мой втори роден дом. Докато съм работил като репортер, водещ и мениджър, съм работил с ясната мисъл, че не искам по никакъв начин да има репутационна щета. Работил съм винаги, за да защитавам доброто име на телевизията", посочи той. "За да се почувстваш в дом, трябва да те приемат като свой. Радвам се, че за седмица и половина заедно с отбора, който работи за София, видях в очите на хората хъс за победа. Видях и приемането от тяхна страна. В мое лице ще имат защитник на техния труд. Няма защо да се лъжем – работата за София е подлагана дълго време на критика, често основателна. Не може да бъде отречено, че за София беше направено много."

Имаме регламент за такива интервюта изясниха още двамата. И напомниха, че това се прави за всяка кампания, няма никакви различни или "вътрешни" договорки.

"Кухнята е важна, колегите ме познават до болка като един от тях - от сутрин до вечер в телевизията. И знаят, че не съм ги предал и в един момент", емоционален бе той."Аз не виждам съмнение, което трябва да отхвърля. До момента, в който съм изпълнявал длъжността директор на "Новини, актуални предавания и спорт“ и в момента, в който съм приел кандидатурата, отношенията ни с bTV са приключили много бързо."

Номиниран съм от структурите, настоя още Хекимян. Имало е и други журналисти, разказа той. Мен никой не ме е номинирал - това ми каза ми Теменужка Петкова, отвърна му Ризова.

Двамата бяха малко по-остри, изяснявайки как точно е дошла поканата от Бойко Борисов. Но накрая  изясниха, че няма политическа ревност между тях.

Не обмислям да ставам партиен член, по-важно е какво ще направим за София, заяви още доскорошният шеф на новините в телевизията.

Личности, които се занимават с обществени дейности и могат да свършат нещо за града - така според кандидата за кмет на ГЕРБ членовете на партията са решили да издигат него, а преди това и други журналисти.

Все пак Ризова не пощади ексшефа си, като настоятелно ги караше да изясни има ли период, в който вече е бил получил предложението от Бойко Борисов, но още е ръководел новините и актуалните предавания - тогава наистина би било съмнително няма ли конфликт на интереси.

"Периодът след предложението беше кратък. Не е обмисляно нито седмици, нито месеци. Много кратко беше времето, в което аз трябваше да взема решение. Исках да го направя, защото исках да работя за София – мястото, на което съм изградил живота и кариерата си. Има моменти в живота на човек, в които трябва да се вземе решение и да се поеме отговорност. Залогът на тази кампания е голям - залогът да не бъде дръпната ръчната спирачка и да не се развива градът. Има хора и партии, които са задраскали от бюджета на София проекти, свързани с метрото за 200 милиона лева, задраскали са проекти за ВиК на София".

Обикалял съм страната през тези месеци и като журналист хората са идвали при мен и са ми казвали – какво се случи, нали трябваше да има друга политика и нов морал? Знаете ли колко хора са разочаровани? Няма нов морал, има етика и принципи, които трябва да бъдат спазвани“, посочи той.

"Програмата, по която се работи в Столичната община и през тази седмица и половина разказвам на хората по време на нашите срещи, е програма, която е заложена, по нея се работи и продължава да се работи. Работата за София не трябва да спира. Имаше няколко опита за „дърпане на ръчната спирачка“. Ние не искаме работата за София да спре. Това може да се случи, ако гласоподавателите ни гласуват доверие. Те могат да направят своята преценка какво е свършено за София и какво не. Разходете из София, из кварталите и вижте какво е направено и изградено".

"Когато започва всеки един ремонт, ние ще искаме в този ремонт от началото до края, да има стандарти и да се спазват", подчерта Хекимян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
19
 
! Отговори
Шеф на ГЕРБИНИТЕ преди 8 месеца
Тоя е поредната фасада на задкулисното управление на Лойко Мутрата. Иска да си го монтира за кмет, за да може да го командва, както го е командвал в bTV да не излъчва протестите срещу ГЕРБ и да не говори лошо за ГЕРБ и да говори лошо за ПП и ДБ.
47
6
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 8 месеца
Хекимян вече е определил бъдещето си! Ама Ризова коя телевизия ще я вземе оттук нататък? Да не би пък ПП да прави партийна ТВ, като провалената на БСП? С Дайнов може да станат лице на Промяната , ХаХаХа...
46
6
 
18
 
! Отговори
Цветанка преди 8 месеца
Йорданка Ризова го разпиля с неудобни въпроси, оня се прави че нищо не било станало... наглец... абе кажи го ГЕРБАДЖИЯ и повече не го обиждай...
45
3
 
13
 
! Отговори
Кака Мара преди 8 месеца
Харесаха ми задявките на Ризова! Замалко да излезе пяна по устата и.Сигурно в Бтв нещата не са наред, напоследък е голямо текучество там.Щом Хекимян ги напуска, а дъртите ску.чубри си репортерстват още от преди новата ера.Няма ли кастинг за малко по-привлекателни? Рачева и Ризова плашат децата вече...
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се откажеш от 30 000 лв.заплата,за да пристанеш на Бойко за 4000 лв.значи или не си добре с главата или много са ти дали и много са ти обещали.
43
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като надрусан е Хикимончо, обладан! Сериозно трябва да се изследва ефекта на властта върху психиката на хората. Не случайно през вековете, хората са нарекли властта най-големият наркотик.
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво разбира Тони от инфраструктура и градоустройство?Боко на будали ли ни прави или никой друг не се е навил?
41
2
 
9
 
! Отговори
Боко преди 8 месеца
Не си, не си. Който слуша -папка.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато котилото е едно, няма никакво значение . Хикимвн Микимян , Терзиева, Мерзиеви. Няма никакво значение.
39
4
 
9
 
! Отговори
Като Нинова преди 8 месеца
този се е само изградил, ако ще е скачайки със задница върху на-дървени. Преди всичко е показал достатъчно не български ум и възможности и е получавал платата си с честен труд и ум. За внуците на червената армия, с родители в червените служби, това не важи, те са родени ... такива, каквито са - формени ... не годни за нищо. Друга тема е черната "синдикалистка", за която нищо не се знае, осиновена ли е, родителите и морални ли са, защо мълчите другари комунисти, с едни гърди и гола ... слива е.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"И даже журналист не е ,представя изкривени новини поднесени му от едно посолство !" - Вярно през годините доста се потрудиха тези да угаждат на Руското посолство.
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази карикатура на кандидат за кмет когато започна да се появява по ТВ стана още по-неудобно. ГЕРБ никога не бяха ставали за резил по този начин, даже когато номинираха Леля Цецка - майката на нацията.
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НИКОГАШ НИ Е КАСНО ДА СТАНИШ ЗА РИ3ИЛ ;)
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не те харесвам,Хекимянчо.Ти си отчаяният ход на Борисов за някаква кандидатура.Не отговаряш на нито едно условие за кмет,освен,че си послушко,който ще изпълнява заповедите МУ,както е било досега.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 35 - Така е! Трябва н някой като Терзиев, дето си прави черитте от дупаите на 19 годишни моделки!
33
5
 
5
 
! Отговори
ПОМАГАЙТЕ преди 8 месеца
Търсете в тубата "Горда стара планина - Gorda stara planina Химн бирджан хайрединов" и репортвайте яко!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе Арменче.Че ти освен него,имаше ли си нещо " лично"?-:( Нищичко си Нямаш! " Мъж" ли си или....ти си знаеш дали! На 40 години да живееш Още с мама?-:( Не мисля че имаш шанс да спечелиш Тези избори! Софиянци,не са за подценяване! Имаш само едно " име" и нищо друго! Деца,семейство?:( И къде си тръгнал бе Дечо? МутроКомуниста ще те " употреби" само! И ще те забравим! Само едното,че си " известен", Не е достатъчно! Борисов направи Най Яловият си " опит", до този момент!-:) Да се готвят следващите!
31
11
 
5
 
! Отговори
ТОЗ МЕ ПОДСЕЩА преди 8 месеца
КОЛКО ПРАВИ СА БИЛИ ТУРЦИТЕ НЯКОГА И АЗЕРИТЕ СЕГА !!!!!!!!!!!!!
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това ли е новата мутреса на ГЕРБ?
29
4
 
28
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 8 месеца
Уникален мишкар!