Даниел Стефанов: Град не се управлява само с асфалтиране

Основният проблем е, че взирането в машинното гласуване продължава, отбеляза той
25 окт 2023 20:42, Росен Стойчев
9
Даниел Стефанов: Град не се управлява само с асфалтиране
Снимка: БГНЕС

Изборният експерт Даниел Стефанов коментира пред БНР подготовката за предстоящия вот.

"Този двоен метод на гласуване не дава кой знае какво предимство на избирателите. Трябва да се върви към един, който да е приет от всички политически партии, а гражданите да виждат като достатъчно честен.

Още по темата
Голяма част от сложността идва от това, че се гласува за няколко институции, но и защото се гласува както с хартия, така и с машина".

Силните страни на двата метода са блокирани, отбеляза той.

"При машината няма човешки фактор и тя може просто да отпечати резултата, без да е нужно ръчно броене. Хартиеният метод дава сигурността на това, че цялата секционна избирателна комисия участва лично в броенето и гарантира резултата", посочи той.

Основният проблем е, че взирането в машинното гласуване продължава, отбеляза Стефанов.

"Имаше нужда от парламентарна комисия, която да го изследва, но тя тръгва в погрешна посока – иска да влезе в техническите детайли на машините, с които ние нямаме съществен проблем. Имаме проблем с начина, по който сме ги вкарали в процеса".

"Има една мода всеки кандидат да говори техничарски. Не може политиката за управление на целия град да се сведе до това какви процедури за контрол ще има, коя улица ще се асфалтира. Това може да е концепция на главния секретар на общината, но не може да е на кмета. Кметът трябва да има по-завършена визия".

"Политическите партии, въпреки че се опитват да отглеждат свои кадри, когато дойде момента да се явят на избори, смятат, че те няма да ги спечелят. Това говори за качеството на подбора и развитието на хората в политическите партии. Използването на външни хора, които да повишат възможността за победа, не съм сигурен, че е честно към избирателя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: вотобясни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво да кажем за корупцията в областните градове крепости на Герб ? Е то там няма корупция нито в родната милиция , никой не бие и не тормози хората там са цъфнали и вързали няма трафиканство няма хулиганство.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То цели квартали нямат улици... Какво дават думи на такива?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Град се управлява с 1. С акъл. 2. Висока култура. 3. Здравеопазване на високо ниво. 4. Хигиена на високо ниво - в мисленето, в домовете и по улиците. 5. С консенсус.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скандално след разкритията за машините и двойни по-скъпия вот с тях все още да не са унищожени, ала-бала явно надделява!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А нашия общински кмет заплашва с убийство, ако не гласуваш за него, с уволнения заплашва, тука цялата община е заставил под строй да гласува. Околните села особено, кметовете им издевателстват над бедните жители, особено тия хора по цеховете, които работят и училищата, заплашват ги че ще бъдат уволнение до един, ако няма еди колко си събрани гласа! Това не може да бъде държава!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В София, Младост кво да кажем като кмета ни го вкараха в затвора и ни сложиха някв селяндyр дето си намърда 20 роднини на по 2 договора и го разследва Кьовеши. 2 години не е пипнато нищо. А ПП/ДБ, ГЕРБ и всекви там с претенции се преструват на слепи спрямо случващото се във втория най-голям квартал в България.
3
1
 
4
 
! Отговори
Виц преди 5 месеца
От толкова много предизборни обещания и кампании ме е страх да излезна навън да не би да ми асфалтират двора.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе кмета да направи еднопосочни улици, да сложи зелени зони по кварталите и да наслага колчета по тротоарите за да не се качват амтомобили, а от там нататък, ако иска и хоро да играе 3 години хич не ме вълнува. Градинките са градинки и можем да си ги поддържаме и сами стига да няма скапани автомобили в тях.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е като че ли досега партиите са били честни към избирателя.А избирателя като няма критично мислене,такива партии и кандидати му се падат.