Баче Цено се обади след скандала в Малорад, трима са арестувани

Имам си достатъчно преференции, заяви той
143
Баче Цено се обади след скандала в Малорад, трима са арестувани
Кадър: Нова тв

Скадалът в Малорад набира скорост, вече има и арестувани членове на секционната комисия във врачанското село Малорад.

Както е известно, вчера бяха разпространени кадри от видеонаблюдението  в изборната секция. На тях се вижда как жена дописва нещо по бюлетините, чува се и глас зад кадър да казва: "Тук сме си наши хора, да помогнем на Мартин и на Баче Цено…".

Членовете на комисията не са знаели, че камерата на масата излъчва.

Още по темата

"Имам си достатъчно преференции, не се нуждая от дописвания. 127 са преференциите", заяви Цено Цоловски пред Нова тв.

"Получихме сигнал, че се преправят преференции, преди да дойдат да ги предадат. Други хора са гледали видеото и са видели, че хващат химикалката и започнали да коментират за кого да пишат”, обясни Силия Иванова, говорител на общинската комисия в Борован, където е подаден сигнала малко след 23:00 часа в изборния ден.

Председателят на комисията Моника Йорданова, която е заснета да подправя бюлетини, е част от квотата на ПП-ДБ. ПП-ДБ сезира прокуратурата и предприе незабавни мерки по отстраняването й като част от комисията в с. Малорад, където коалицията няма издигнат кандидат.

Районната прокуратура образува досъдебно производство, а Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.

Задържани са две жени, включително председателят на комисията Моника Йорданова, и един мъж, чийто глас се чува зад кадър и също е член на комисията, съобщиха от прокуратурата. Обвиненията съм им, че в качеството им на длъжностни лица са подправили резултатите от избори. Те са задържани за 72 часа, ще им бъде поискана постоянна мярка за задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
2 12 22 Тройно броене предлагате вие - хартията, изрезките и трето - ще се сумират двете. Това ще бъдат най-скандалните избори в новата българска история. Какъв е смисълът да имате компютър вкъщи и да смятате на ръка, изрази недоумението си Мартин Димитров от ДБ.ами смисълът драги изтекъл в уикилийкс като защитник на чужди енергийни интереси в българския парламент е да не се хакват машините да не си поигравате с хеш кодеве и други кодове и комисиите да сверят разписки с машини.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
2 12.2022Премахването на машинните протоколи беше въведено по предложение на ГЕРБ въпреки критиките от ПП и ДБ, че така устройствата ще се превърнат в обикновени принтери за разписки. Отпчатването на протоколи от машините елиминираше възможността за грешки при смятането на вота след края на изборния ден. а дали не позволяваше безконтролно машините да бъдат хаквани? КЪДЕ Е КОНТРОЛА И ЧЕСТНОСТТА НА МАШИННИЯ ВОТ?
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Председателят на комисията Моника Йорданова, която е заснета да подправя бюлетини, е част от квотата на ПП-ДБ.ПОДПРАВЯЧА ВИКА ДРЪЖТЕ ПОДПРАВЯЧА...ЦИТАТ - АКО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СЕ ПРЕЗЕНТИРАТ ПРАВИЛНО, НИЕ ОСТАВАМЕ С ПЕТ ПРОЦЕНТА, ПЕТ ДО СЕДЕМ, ЗАЕДНО С дб МАКСИМУМ 10... ИЗВОД ДО 30 ОСДТАНАЛИТЕ 23 ПРОЦЕНТА НЕ СА ПРЕЗЕНТИРАНИ ПРАВИЛНО А СА ПОДВЕДЕНИ ДА ГТЛАСУВАТ ЗА ПАРТИЯ КОЯТО НЕ ИМ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ.
116
1
 
2
 
! Отговори
кака Ганка от ПП преди 5 месеца
Кака Ганка от ПП прави избори а оня от записа цитира Алеко и ни лук ял ни лук мирисал. цитатПредседателят на комисията Моника Йорданова, която е заснета да подправя бюлетини, е част от квотата на ПП-ДБ.А ПОМНИТЕ ЛИ КОЙ МНОГО СТРАДА КОГАТО ГЕРБ ПРОМЕНИ ЗАКОНА ДА СЕ БРОЯТ КВИТАНЦИИТЕ ОТ МАШИНИТЕ, И КАК МУ ПАДНА РЕЗУЛТАТА...
115
1
 
1
 
! Отговори
Не сме изненадани преди 5 месеца
Те всички кадри на партия "Въз-не" са такива, нагли, прости, корумпирани и безотговорни. Искат да са във властта за да крадат и мамят. Ето това им е лицето....истинското скрито зад идеали и популизъм. Затвор за всички....
114
0
 
4
 
! Отговори
Инициативен Комитет преди 5 месеца
Предлагам да се съберем и ние интеректуалци на 2-3 ракии,да направим иницитивен комитет и да издигнем за следващите избори за президент-бачи Цено-наш човек, знае как стават тия работи и е един от нас! Оставам отворено името на ИК или името на нова партия,начело с-бачи Цено-един от нас!
113
0
 
2
 
! Отговори
Б.Борисов преди 5 месеца
Тез малките момчета какво *** направиха... от къде дойдоха? Оххх .. мале.. сега пак ще ме бият в Пловдив и Благоевград!
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Касирайте изборите и тези в затвора, бе да му се невиди , тези закони за какво са . Изпълнете нещо в този съд като хората . Що за държавност бе .
111
4
 
11
 
! Отговори
БСП на Луканов преди 5 месеца
КОЙТО ОТКРАДНА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ ! 2 МИЛИОНА РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА СА В ЗАПАДНА ЕВРОПА ! АКО ГЛАСУВАТЕ ЗА БСП И ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ТАМ ! И ТОГАВА ПРЕЗ 2025 ЩЕ ВИДИТЕ ПЕНСИИ ПРЕЗ МАСУР ! ПРОЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРТИИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОТДЕЛНИЯ ГРАЖДАНИН И НА ДРЕБНИТЕ СЕМЕЙНИ БИЗНЕСИ, КОИТО СА БИЛИ 90 процента от България допреди 80 години !
110
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мен повече ме удивлява защо финансовия ни министър не е българин и няма адресна регистрация, на кой дължи пари и колко точно, къде изобщо живее у сем. Спецови ли?
109
4
 
11
 
! Отговори
Калин преди 5 месеца
Ако питате мен,Баче Цено да се прати при Бай Ставри където му е мястото на този измамник и комарджия.
108
0
 
25
 
! Отговори
мак преди 5 месеца
От ясно по-ясно е, че избори в тази секция трябва да бъдат анулирани и проведени още веднъж. Задължително.
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баче Цено направИ вече саламур!
106
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо не е арестувана цялата комисия, всички са съучастници!
105
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Разрушиха ни доверието в хартията и химикалката. Премахваме и хартията и преминаваме към глинени плочки.
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнонименАланкоолу, те нямат кандидати там бе, тази просто е от тяхната квота, баче цено и другите, на които им пишат преференции са БСП, ГЕРБ и Възраждане
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахахаха, много са ми смешни, понеже имало съмнения за манипулация но не и доказателства, та затова да се върнем към хартията където сме сигурни че има манипулация, купуване на гласове, мъртви души, правени невалидни бюлетини и кво ли не, даже направо си ги дават по тАлАвизора престъпленията, хахахахаха.
102
1
 
8
 
! Отговори
uha преди 5 месеца
ДС-то криво на макарона с номер 102. Простотията и невежеството са криви ,байо. Как ще поправяш бюлетини? Ама голям рев ,че софтуера на машините бил крив и някой ще го обладае. Е, за такива простотии като неграмотни хора в комисиите/в това село цялата комисия/ се слага компютър ,че да не могат да правят машинации. Разпечатва ти се бюлетината и гледай как тая кака ще ти я допопълни. Ама не може
101
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Купени са СИК-овете, пишат и определят победителя. Комисията решава кой да е победител.
100
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПП-Държавна сигурност фалшифицира изборите. Така е във всички секции, най-вече в по-малките градове и села. Разбират се съселяните, взели пари за набл'датели от различните партии, решават да помагат на наши съселяни и съграждани.