Черният пудел Сейдж спечели Уестминстърското първенство

Голямото киноложко изложение се проведе за 148-и път в Ню Йорк
15 май 2024 20:25, Петър Бойчев
3
Черният пудел Сейдж спечели Уестминстърското първенство
Снимка Х

Мини пудел на име Сейдж спечели наградата "Най-добър в шоуто" (best in show) на 148-ото Уестминстърско киноложко изложение в Ню Йорк, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Сейдж – женски мини пудел на 4 години, се пребори за титлата в надпревара с над 2500 кучета от 200 породи и разновидности. Състезанието се проведе в продължение на два дни в Националния тенис център в Куинс, Ню Йорк.

Мини пуделът с черна козина беше подстриган в традиционния за породата фин и пухкав стил. Сейдж се състезаваше с победителите от шест други групи – териери, гончета, пастирски кучета, работни кучета, спортни кучета и кучета-играчки.

Това е първата женска от тази порода, която печели голямата награда от 2020 година насам, отбеляза Ройтерс.

Уестминстърското киноложко изложение се смята за второто най-старо спортно събитие в САЩ, отстъпващо само на конното състезание Kentucky Derby. В тазгодишното издание участваха 200 представители на породи от всички 50 американски щата и 12 други държави.

Подгласник на победителя стана женската 4-годишна немска овчарка Мерседес, след като първо спечели голямата награда в групата на пастирските кучета.

Освен победителката Сейдж и подгласничката Мерседес, до финала на престижното киноложко изложение достигнаха ши-тцу Комет, афганистанската хрътка Луис, череният кокер шпаньол Мика, ризеншнауцерът Монти и бултериерът Франки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Колкото преди 1 седмица
... и да е спечелил, не печели повече от пуделът на Рашков!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пудела Тоби носи пачки по команда, Тоби, Тоби донеси една пачка 50к евро, бравоо добро момче!
1
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
А за пудела на Рашко,КУГАААА