Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с 8% на ПП-ДБ, каква е изненадата?

ИТН са на кантар, но под чертата при вот за парламент
Обновена: 12 апр 2024 09:33 | 12 апр 2024 09:18, Александър Попов
276
Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с 8% на ПП-ДБ, каква е изненадата?
Кадър: bTV

Ако парламентарните избори бяха сега, разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще бъде над 8% пункта, показва национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март и 7 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.

За ГЕРБ биха гласували 25,5%, а за ПП-ДБ - 17,1 на сто.

Третото място е за ДПС с резултат 11,8%.

Партията на Костадин Костадинов е на второ място при подреждането спрямо всички анкетирани, но сред гласуващите "Възраждане" е четвърта по ред - с 10,3 процента.

БСП събира подкрепата на 8,7 на сто.

Според проучването "Има такъв народ" е под прага за влизане - с 3,9 процента сред гласуващите.

Избирателите като цяло дават оценка 2,7 по шестобалната система на 49-ото Народно събрание. 2,8 е оценката за кабинета „Денков“. При отделните избиратели оценките не са много по-високи. Избирателите на ПП-ДБ посочват, че оценката им за кабинета е 4,2, а тези на ГЕРБ-СДС – 2,8.

41% от анкетираните посочват, че ще гласуват на предсрочните парламентарни избори през юни, а 12% са категорични, че няма да го направят.

Доверието в институциите през последните месеци постепенно спада. Доверието в Народното събрание през септември е било 15%, докато през март – 9%. Това в правителство през септември е било 21%, а сега е 14%.

Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". То е проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март и 7 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: избориМаркет ЛИНКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така беше и 2001.Костов плащаше да му казват как ще е първи.После гледаше странно.Така и с ППДБ.Плащат да ги държат в играта.17 си е добър резултат.Кой знае дали с такъв няма пак да извият ръцете на близнака Борисов, стига да се събуди оня близнак дето е за Костов.Ако се събуди другия, дето иска да гради няма да им мине номера.
16
5
 
1
 
! Отговори
sdf 234 преди 1 месец
До АнонименБългарите харесват Баце и Шиши. Шиши ще стане мин пред.После българите ще обвиняват ППДБ че Шиши и Баце управляват80% от народа е ***! Вярва че Киро и Асен са мошеници и избира Баце и Шиши.
15
2
 
5
 
! Отговори
Juri Gagarin USSR преди 1 месец
Началото на космическата ера за човечествотоОбщото събрание, в своята резолюция A/RES/65/271 от 7 април 2011 г., обяви 12 април за Международен ден на човешкия полет в космоса, за да отпразнува всяка година на международно ниво началото на космическата ера за човечеството, потвърждавайки отново важен принос на космическата наука и технологии за постигане на целите за устойчиво развитие и повишаване на благосъстоянието на държавите и народите, както и осигуряване на реализацията на стремежа им да поддържат космическото пространство за мирни цели.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не че нещо, ама маркет линкс и БТВ немогат да познаят нищо, върнеъе се назад във времето и ще видите че нито една прогноза не им е била точна
13
8
 
22
 
! Отговори
Не забравяйте кои са преди 1 месец
Не забравяйте, че за пп гласуват хора на тежки субстанции като самия кирил. Защо очаквате те да се променят след някакви гафове? Това са сектанти, за които няма значение колко зле се представят водачите им. Вижте ги, че само се затопли и пак взеха да висят с бирите на коня зад опашката на протест, че им отнеха властта. Те не знаят защо са там и в голяма част от деня са неадекватни. Разбира се, чак 17% не и от нас зависи да излезем и да кажем ясно, че неадекватни нямат право да ни излагат повече!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крият процентите за Гешев.
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да ве, то все като не ви устройва резултата копейките, анкетата е купена или изборите са купени. Всеки божи път.
10
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Аха. Почна обработката на общественото мнение.
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ви управляват двамата крадливи шишковци - Буци и Гуци!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започна промиването на мозъци, че изборите няма да променят нищо за да откажат максимален брой хора да гласуват.
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ПП-ДБ вземе наистина такива проценти или всякакви над 10%, просто този клет народ напълно заслужава съдбата си....
6
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надуват умишлено за ППДБ.
5
2
 
14
 
! Отговори
името говори преди 1 месец
Маркет-пазар,борса търговия....подкуп!
4
0
 
9
 
! Отговори
Лош Мат рял сте преди 1 месец
Вулгароси про с тииии
3
4
 
28
 
! Отговори
Жако Фенбах преди 1 месец
ППДБ ще са на 11 процента максимум, впрегнаха агенциите да им помпат рейтинга, а до 9 юни има време, още доста неща ще излязат за тези доблестни граждани...
2
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е някаква тотална шитня. Не мога да повярвам, че има 17% абсолютни ид.иоти, които все още да гласуват за ПП-ДБ след всичко!!!!!!
1
7
 
31
 
! Отговори
? преди 1 месец
Къде живея и с хви "хора"....ПП-ДБ с такъв процент???? Ама вие сериозно ли??? След всичко което се случва,след всички *** изпълнение,след като се видя,че те правят всичко възможно България да изчезне..... Интелектуалното ниво е покъртително... А за "новото поколение" да не говорим. Какво ни чака само....