Ваня Григорова също разочарована от резултатите от вота

"Знаехме, че "промяна" е станала мръсна дума заради група сглобкаджии"
Обновена: 11 юни 2024 15:41 | 11 юни 2024 15:40, Красимир Ангелов
87
Ваня Григорова също разочарована от резултатите от вота
Снимка: БГНЕС

Ваня Григорова изрази разочарование от резултатите на "Солидарна България" на изборите в неделя.

"Благодарна съм на коалиционните партньори и на хората, които въпреки разнопосочния натиск, на който бяха изложени, ми се довериха лично, като се кандидатираха от името на новата коалиция "Солидарна България"! Така поеха по пътеката на риска, вместо по предварително разстлано червено килимче. Сърдечно благодаря на транспортните работници, които бяха ежедневно, от сутрин до вечер сред жителите на 25 МИР и популяризираха нашите общи каузи напълно безкористно!

Според официално оповестените данни на ЦИК, коалиция "Солидарна България", на която съм председател, е получила доверието на 31 472 избиратели".

Това написа в профила си във фейсбук Ваня Григорова в първи коментар на изборните резултати от неделя.

"Макар времето да беше изключително кратко - едва месец и половина от обявяването до изборния ден, за мен резултатите са разочароващи, значително под очакваните.

Очаквахме, че изборите ще преминат при ниска активност, когато твърдите партийни ядра тежат неимоверно много. И въпреки това решихме да потърсим традиционно непредставените и трайно разочарованите, да опитаме да ги върнем към политическия процес.

Знаехме, че „промяна“ е станала мръсна дума заради група сглобкаджии и шмекери, но не очаквахме, че толкова много хора ще потърсят спокойствие в статуквото. „Уродлив ред, но все пак някакъв ред“ – явно това е логиката, по която се водят стотици хиляди избиратели.

Наясно бяхме, че все повече българи живеят с усещането „Няма държава!“. Не очаквахме, че ще си потърсят държавността в легенди и приказки за минало величие, не в настоящето“, написа Григорова.

Тя посочи, че формацията й е искала разговор с хората по сериозни проблеми на всекидневието им като например либерализацията на енергийния пазар и отражението й върху цената на тока. „Но очевидно повече хора са предпочели някой да им говори за „Воини на светлината“. Опитахме, доколкото е възможно, да водим разговори очи в очи, не знаехме, че има такава жажда за ТикТок „политическа“ комуникация“.

Григорова изрази разочарование от липсата на ляво обединение.

"За съжаление, никой от останалите лидери в ляво не поде темата. А някои „опитни политици“, както ги наричам прекалено въздържано, привидяха в добрите резултати в София шанс да се върнат "в играта", като изгреят отново на сцената.

Попитах ги публично – „Жива ли е надеждата, която дадохме с нашата кампания, има ли я още енергията?“. За съжаление, опитът ми да я съживя в такава ситуация се оказа неуспешен.

По време на кампанията не нападнах някоя от другите организации вляво, макар през цялото време да бях обект на „приятелски“ огън. Имах зачислени и персонални „разобличители“. Като гледам резултатите на всички, не виждам какво са спечелили от това. Разбира се, и аз понесох щети. Не вярвах, че всекидневните клевети ще имат чак такъв ефект, докато не го усетих на гърба си", заяви Григорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Избори 2024
Социалните мрежи са новата политическа трибуна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И хората се разочароваха от ванчето. Използва електората на социалистите, а сега излезе срещу тях. Пълна непочтенност затова се провали. Взе се много наголямо, но видяхме, че много говори, но малко може.
74
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 дни
Сега сигурно пак машините са и виновни, въпреки, че масово не работиха и бяха саботирани. Да си провери дали и нейната бюлетина не е била за Герб или ДПС.
73
1
 
4
 
! Отговори
Ббб преди 2 дни
Оплете зи кошницата и тя,покрай и срещу БСПто..
72
2
 
5
 
! Отговори
нн преди 2 дни
Преди изборшитеи писах, не става. Изборите го доказаха. Наивна политикантка с елементарно мислене, че е нещо, че тя ще оправя държавата.
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Оставка!
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако не беше Мая Вампирова щеше да вземе процент поне за субсидия, а сега е с пръст в / /уста/
69
0
 
4
 
! Отговори
йжг преди 2 дни
Имах предвид гласовете на кметските избори.
68
2
 
7
 
! Отговори
йжг преди 2 дни
Шах с пешката, Ванче. Помисли, че си много велика, обичана и разпознаваема, като не отчете разликите между видовете избори. Голяма част от гласовете, които получи, не са "за" теб, а "против" съперника ти. Мая, Кадиев и другите куци коне около теб допринесоха също за този резултат.
67
6
 
11
 
! Отговори
Магелан преди 2 дни
Шок и ужас.Тази тръгна по пътя на пчеличката Мая Манолова.Дс скача от цвят на цвят и като не е огря никъде сега ще ходи като напикано мушкато?ТО не беше в профсъюз Подкрепа.После кандидат кмет София ,общински съветник и сега кандидат за народен представител.Накрая падна на земята.Ха,ха,ха,ха
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Никой не е гласувал за нея, но все пак ще взима субсидия. И все е недоволна. Ще запомня тази наглост. Аз съм много злопаметен.
65
5
 
11
 
! Отговори
Потрес преди 2 дни
МНОГО МЕ ДРАЗНИ КАК СЕ ПРАВИ НА ДЖУЛИЯ РОБЪРТС, А ПРИЛИЧА НА ЧИCTAЧКА.
64
7
 
9
 
! Отговори
НАГЛОСТ БЕЗМЕРНА!!! преди 2 дни
ЩЕ ЛАПA НАРОДНА ПАРА, ПРЯСНА СУБСИДИЯ, НО ПАК Е НЕДОВОЛНА. НАГЛОСТ НЕЗЕМНА!!!
63
4
 
12
 
! Отговори
Партия Мефтш преди 2 дни
Рунди Гела изкара повече точки от нея, а беше сам.
62
6
 
13
 
! Отговори
Плва Циганко! преди 2 дни
НАРОДА ТЕ МРАЗИ! ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! ВЪН!
61
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Да си беше стояла в профсъюза, а пък се хвана и с Мая! Очакван резултат!
60
5
 
9
 
! Отговори
Не се прави преди 2 дни
Не се правии, мaймунке мръcнааа! Не стига, че ти тече заплатката от СОС, ами сега и партийната субсидийка. Наща обаче ПАК е недоволна. Не и стига, че ще цOца от народа ПО ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ - ИСКА ОЩЕ КРАДЛИВАТА POMКА
59
4
 
13
 
! Отговори
Мъка... Мъъъъкаааа.. преди 2 дни
Ко стана е ЛИЛAB BEHEЦ?! С артистизъм и фалшива усмивка не мина номера? Българите се оказаха по-умни от колкото ги мислеше, ааа???
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Mahlata nemoza da udari edno ramo
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ванче, като не става с политика, влизай в OnlyFans и PronHub, в Interracial категорията
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Радостин Василев ще има субсидия от половин милион лева, но григорова не, наигра се