Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина вече са подадени

Най-много са от Турция, Германия и Великобритания
21
Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина вече са подадени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 26 300 са потвърдените досега заявления за гласуване в чужбина за изборите за народни представители, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, предаде БНР.

Заявления се приемат до 24 часа българско време на 14 май. Те служат за образуване на секции зад граница при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място.

Най-много заявления от наши сънародници са подадени от Турция - над 17 хиляди, следвани от тези в Германия - над хиляда и 600, както и от Великобритания и Северна Ирландия - хиляда и 400.

За изборите за евродепутати нашите сънародници зад граница са подали малко над 6 хиляди електронни заявления за гласуване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: изборигласуване
Още от Избори 2024
Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
а от сащ българите там не гласуват защото смятат че не е морално да се месятв живота ни ние тука живеем и да се оправяме както можем няма нужда с чуждигласове да се влиза в нс и да се лобира за разни приумици пенсии за репресиранитетова е позор нито един глас за тези които гласуваха тази гавра
13
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 1 седмица
Никой не дава разумен и логичен отговор на въпроса: Защо се позволява на хора живеещи и работещи за икономиките на други държави , при други политически, социални и икономически условия да гласуват за хора в българския Парламент, които да харчат парите "съдрани от моя гръб, да разполагат с моето здраве и живот ?? Чл.26 ал 1 от Конституциеята гласи ........и ЗАДЪЛЖЕНИЯ !!! Не само ПРАВА......... зАЩО ТЪПИТЕ ШВЕДИ НЕ ПОЗВОЛЯВАТ ТАКОВА НЕЩО, А НИЕ умниците се гърчим !!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това за кражбата на лични данни от секциите в Англия е вярно. Всичките тия шпиони и измами с помощи напоследък идват от там.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да изметем ПП крадците мушениците
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да благодарим на Славчо и ИТН, за високата избирателна активност в Турция... Да не забравим и за подписаното френско предложение с Македония... Мерси Боку...
9
1
 
2
 
! Отговори
Away преди 1 седмица
Живея в чужбина от много години и моето лично ммение е че не е морално да се бъркам и да давам мнение като гласувам за някоя партия. Не че не ме интересува, какво се случва в родината ми, но живея, работя и плащам данъци далеч от България. Дори не съм сигурен че гласът ми ще отиде там където трябва. А като гледам че боксуваме на едно място повече от 30г. май проблема не е в партиите а в самите нас.
8
2
 
4
 
! Отговори
До 4. ...пенка преди 1 седмица
Ако гласуваме и изметем тази русофилска ***,ще се промени избирателния закон и ще се даде възможност да се гласува и по пощата,чрез Интернет и всякакви модерни способи. Нека да вземаме пример от Естония, а не от блатная....но за да промениш нещо,трябва и да дадеш нещо от себе си. Успех.
7
0
 
3
 
! Отговори
Вопъл преди 1 седмица
Моля ви , гласувайте! Помогнете ни да се отървем от тикви и калинки,чалгари и депесари,копейки и хора прославящи руското ни робство.
6
2
 
1
 
! Отговори
до Пенка преди 1 седмица
Не може, не гласувайте. И без това няма значение и не си струва
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не гласувайте в Англия. Крадат ви личните данни за измами.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
значи за дпс-то а наще тук пак ще ходят за гъби и после ще питат защо пак така стана
3
2
 
0
 
! Отговори
Пенка преди 1 седмица
Може ли някой да обясни и да даде съвет: живея на около 150 км. от Валенсия, приятелите ми в Англия, също на около 200 км. от Единбург, където се намират най-близките секции за гласуване на 9 юни съответно. Ние НЕ продаваме гласовете си. Но също така не искаме да поемаме разходите за пътуване, което отнема целия ден. Как мога да компенсирам разходите за участие в избори, има ли начини !?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още 50 000 ще бъдат подадени толкова ще бъдат гласовете от Турция.Затова ли харчим толкова пари за гладуване в чужбина?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
после да не ревете пак че от Чужбина сме ви избирали търтеите.