Терзийски: Организацията по изборите ще е по-трудна заради мерките

Предизвикателството е да опазим здравето на хората, коментира той
28 яну 2021 12:52, Петя Славова
5
Терзийски: Организацията по изборите ще е по-трудна заради мерките
Снимка: БГНЕС

Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна с оглед условията за спазване на противоепидемичните мерки, иначе за нас няма да представлява трудност организацията, логистиката, охраната на изборните книжа, изборните места и машините. Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Още по темата

 "Важно е да има доверие към нашите действия. Създаден е вече щаб. Ръководител е главният секретар на Министерство на вътрешните работи, подготвяме необходимите документи за координация с главния прокурор и с прокуратурите по места", каза Терзийски.

За нас няма да бъдат предизвикателство тези избори, а опазването на здравето на хората, участващи в изборните процеси и противоепидемичните мерки, категоричен бе той.

Министърът на вътрешните работи подчерта, че през последните 6 години няма получени сигнали, "че директорите на областните дирекции на МВР оказват някакво влияние с цел увеличаване гласовете на някаква политическа сила" и отбеляза, че докладват при постъпване на сигнали за изборни нарушения.

 "Директорите на областните дирекции на МВР са служители с абсолютно богата, дълга и професионална кариера, преминали са през много избори, справяли са се перфектно и това са спекулации", каза министър Терзийски.

Относно битовата престъпност в България той каза, че последните няколко години действията на МВР, които са в изключително тясна координация с прокуратурата, водят до все по-добри резултати.

  "Имаме такива случаи, те стават обществено достояние, ни знаете ние колко бързо действаме и реагираме за всеки един сигнал, особено за нападения на възрастни хора, при кражби и грабежи", продължи Терзийски.

Дейността на МВР е насочена именно към лицата, които извършват такива противоправни деяния. "Извели сме т. нар. криминален контингент, който се наблюдава и от униформените служители, това са младши полицейските инспектори, които отговарят за дадена територия или за определени населени места и оперативните работници, които наблюдават активните криминалнодействащи лица", каза министърът на вътрешните работи.

Той подчерта, че през последната година имаме намаление в регистрираните престъпления в битовата престъпност.

Министър Терзийски каза, че от 13 март миналата година близо 5000 полицая са били заразени с коронавирус, в момента на лечение са около 300. Починали са 32-ма души. Заразяването не е задължително да е било по време на изпълнение на служебни задължение, но доста ресурси са отделени за МВР болницата. По думите му процентът на заболелите е сравнително малък.

 "В края на миналата година бяха отделени извънбюджетни средства в размер на 7 млн. лв. за закупуване на нова техника и апаратура. В момента започна ваксинацията на лекари - 113 лекари от МВР болница са ваксинирани, около 100 от тях и с втората ваксина", заяви Терзийски.

Приблизително 11 000 служители на МВР ще бъдат ваксинирани, което е около 25%.

"Когато дойдат ваксините и когато дойде моят ред, ще се ваксинирам", категоричен бе Терзийски. Няма регистрирани телефонни измами, свързани с ваксините.

"Всяка доставка на ваксини е предварително организирана, изчаква се на летище София или на границата и се поема от автомобили на Министерство на Вътрешните работи и се прекарва, до където са разпоредили здравните власти, включително Варна и Бургас", каза Терзийски.

Над 3 хиляди досъдебни производства за неспазване на карантината са образувани от 13 март миналата годна досега, съобщи той.

Министърът на вътрешните работи бе категоричен, че няма да има отново затваряне на градовете и изграждане на КПП-та.


5
Още от Избори за НС 21
РЗИ ще проверява болни ли са наистина желаещите да гласуват с подвижна урна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Преди по лесно се носиха чувалите с готовите бюлетини на герб.Ако не вярвате питаите пъпеша цъфтан казал терзийски
4
0
 
4
 
! Отговори
Знае се! преди 1 месец
Ех, организацията може да е по-трудна, но пък за сметка на това фалшификациите ви ще са улеснени.
3
0
 
4
 
! Отговори
Колапс преди 1 месец
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски сигурно знае,че негови подчинени служители от МВР се занимават с организиран терор,преследване и поръчкови убийства срещу неудобни на Борисов и Гешев!
Интересно Терзийски гордее ли се с тези престъпления присъщи за Ндрангета и колумбийските кокаинови полицаи!
2
0
 
6
 
! Отговори
бааа го преди 1 месец
"Когато дойдат ваксините и когато дойде моят ред, ще се ваксинирам", категоричен бе Терзийски''-И ТОЗИ КАТО Баце, ЧАКА РЕД!
1
0
 
3
 
! Отговори
Й.В.Сталин преди 1 месец
Има мерки-има проблем.