Адемов: Основната задача пред ДПС е добър резултат на вота

"Партии търсят идентичност на широкия ни гръб"
Обновена: 24 фев 2021 22:49 | 24 фев 2021 22:48, Веселина Йорданова
11

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи предстоящите избори като едни от най-важните след 1989 г. Но защо и какви са основните приоритети на партията?

"Основната задача пред ДПС е да постигнем добър резултат, с който да се опитаме да наложим идеите от нашата предизборна кампания. А тези идеи са от преди 4 години. Още оттогава говорим за чист въздух, чиста храна, чисти води, участие на активните граждани в управлението", каза депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че друг приоритет на партията е и дигитализацията.

"Още през септември в уводната декларация Карадайъ подчерта необходимостта от това да се обединим около приоритетите. Да търсим съгласие, това е в основата на един експертен кабинет. Но това не се случи. Всички партии, които има представители в този експертен кабинет, носят своята отговорност", допълни Адемов пред Bulgaria ON AIR.

По думите много е важно каква програма ще изпълнява този експертен кабинет.

"Ако има ясна очертана програма в отделните секторни политики, всеки един от представителите ще изпълнява това, което е заложено в програмата. В момента диалогът между политическите партии е ликвидиран, няма партия, която да може да си говори, с изключение на управляващите. Без диалог няма как да се постигне съгласие", категоричен е депутатът.

Д-р Адемов подчерта, че друг важен приоритет за тях е обновяването на икономиката на България.

"Партии като СДС е очевидно да търсят идентичност в предизборната ситуация и най-лесният начин е да се качат на широкия гръб на ДПС, и по този начин да се опитат да извлекат политически дивиденти. Този номер е игран многократно", допълни народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви права и свободи ви гонят в 21 век? Отидете си в Турция и се борете. Никой не ви спира.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС е една от най-разумните партии, ако бяха послушали ДПС - Бойко и Радев да бъдат сменени, за да няма кавги, сега нямаше да има проблем и ГЕРБ щеше да продължи да управлява, но не, двамата стискаха властта, поради страх от неизвестното и егоизъм.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се хората как още им вярват и гласуват за тях само защото са от един етнос.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС е управлявала и с БСП и с обединената десница и с НДСВ и никога не е имало проблеми, големите проблеми дойдоха с идването на власт на ББ и ЦЦ, превърнахме се в концентрационен лагер!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-хубавото, което се случи в последните години е, че почти всички изолираха Дпс ... вече всеки знае, че коалиция с Дпс е смъртоносна.
2
2
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Електоратчето на Депесето е...наполовина стопено по...обективни причини.Още една четвърт се...топи по причините на недоверие и нежелание за подкрепа на сегашната депесе...върхушка,още една четвърт...отмъкват другите играчи от етноса.Ееее,то май не остана кой да гласува...пак за Меди Доганов,ама никой не е...вечен на полит.сцена.Има нещо...гнило в Дания и то ще се...види.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ДПС е най-изгодно винаги е било управлението в сянка. Имат си кметове, общини, дърпат лостове в държавата задкулисно, какво по-хубаво за тях?

Спонсорирани публикации