Нинова води в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно

Не може да има коалиция с ГЕРБ, категорична е тя
24 фев 2021 12:39, Анисия Иванова
68
Нинова води в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно
Снимка: БСП

Преди дни БСП обяви водачите на листите си за парламентарните избори. Като водач на листата с кандидатите за депутати в Пловдив, Корнелия Нинова заяви пред БНР: "Избрах този район, защото смятам, че там, където е трудно, там трябва да е лидерът. С добрия резултат, който искаме да покажем, искаме да променим ситуацията в Пловдив. Като цел сме си поставили и в Пловдив, и в страната, да сме първа политическа сила".

На въпроса как ще постъпи при евентуално възникване на напрежение заради листите в Пловдив, Нинова отговори: „Когато има противоречия на върха е най-честно да дадеш решението в ръцете на членовете на партията. Не съжалявам, че изключих Гергов точно преди парламентарните избори и не смятам, че обърквам амбициите на партията“, категорична бе тя. По думите й това е знак, че има, и ще има еднакви правила за всички, и те ще се спазват.

Нинова разясни и за борбата й със задкулисието вътре в партията, като сподели: "Много тежка реформа в партията, говоря принципно, не само за случая с Георги Гергов.“ За пример тя даде БСП като единствената партия, която по европейски начин направи пряк избор на председател. “Това е сила да дадеш властта на хората те да решават. Близо 80% от членовете на партията гласуваха и подкрепиха линията на политика, която представлявам последните четири години“, каза тя.

По думите й най-важните акценти от програмата за управление на БСП са доходите, здравеопазването, образованието и развитието на икономиката, които са залегнали в и платформата за парламентарните избори на 4 април.

"Ние сме на последно място по справяне с корупцията за 2020 г. според "Трансперънси интернешънъл", на първо място по социално неравенство, на първо място по процент от населението, което живее с материални лишения, включително 1 586 000 български граждани на прага на бедността“, изтъкна Нинова.

Едва 53% от учениците на 15-годишна възраст са функционално грамотни, а в здравеопазването сме на първо място по доплащане от джоба на всеки. "Това са обективни факти, които показват състоянието на страната - те са изключително тревожни. Наследството на Борисов е тежко, но ние като общество имаме сили да го преодолеем, да възстановим страната и качеството на живот“, изрази тревога лидерът на БСП.

„Промени трябват във всяка сфера, но ако трябва да съм точна - трябва да се промени моделът на управление“, подчерта Нинова и уточни: „Съществуват две паралелни държави - едната е институционалната, която взима легитимните решения, а другата е скритата и задкулисната, която реално управлява.“

Лидерът на българските социалисти посочи последователността и неотстъпчивостта в поведението на БСП: „Ние доказахме в изминалите четири години, че можем да се справим с подобни въпроси“. Тя припомни за отказа й в началото на мандата да бъде председател на Народното събрание и да участва в скрити договорки.

„През тези четири години останахме категорична и ясна опозиция и изградихме алтернатива като показахме множество алтернативни закони“, добави още тя.

„Ние сме една от първите държави по неравенство и това е тенденция. В  тази криза хората с ниски доходи изпитват големи проблеми и теглят последните си спестявания. Това неравенство може да бъде компенсирано чрез политики. Затова една от нашите цели е семейното подоходно облагане“, конкретизира Нинова.

За другата група най-засегнати – пенсионерите, Нинова посочи, че от БСП са предложили преизчисляване на всички пенсии.

По отношение на здравеопазването председателят на БСП отново изтъкна, че социалистите искат качествено да се промени модела и начина на финансиране и на функциониране на здравната система. „Болниците да не са търговски дружества, регионализация на здравеопазването, ДДС на лекарствата да е 9%, и да гарантираме достойно заплащане на медицинския труд, чрез държавна политика с наредба, която да дава базова заплата и след това всяка болница да доизгражда.“

В системата на образованието промените трябва да се осъществят чрез обвързване на образованието с икономиката, по думите на Нинов, която поясни, че това включва преглед на съдържанието на учебниците, защото е прекалено сложно и има подменени исторически факти, както и един учебник да е за един клас в цялата страна.

 


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
К.Нинова: "В тази криза хората с ниски доходи изпитват големи проблеми и теглят последните си спестявания"
А дрОгарката Нинова си купува 8 чифта очила със златни рамки. Купува си ги от Витошка за по има-няма 9 000лв. чифта. Нищо работа.Бълха я ухапала. На фона на 400 000 щ.д., които даде да изучи сина си Рафи в Америка-очилата са игла в купа сено. За капак на немотията на българите-лидера на работническата партия носи черни перли и бижута за по над 3 000 евро най-евтиното от тях. Безсрамница.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заглавието Нинова води в П-в не е коректно.
Нищо не води в Пловдив. Дори внуче не води в Пловдив да види тепетата защото няма внуче. Сина и живее в Ню Йорк с корейка. Няма да води и корейката в Пловдив да и покаже Панаира. Нали все пак Импексова беше голямата клечка на Панаира?
Кой води Нинова в Пловдив?
57
3
 
3
 
! Отговори
Ани преди 1 месец
Грозновата и проклета. Народа прогледна. Няма да може да се докопа до кокала.
56
8
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 месец
Времето на Бойко и ГЕРБ изтича. Патериците им се поизчерпаха и дори и да получат най-много гласове на изборите никой няма да поиска да прави коалиция с тях.
55
6
 
4
 
! Отговори
до Зозо преди 1 месец
При ГЕРБ винаги СВИНЕТЕ и СВИНАРИТЕ са най-облажвани. ПРАСЧО и ДОГАН могат да потвърдят
54
3
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
В Пловдив лидер е свинаря. Ще го тури на *** :)))))))))))))))))))))))))))
53
4
 
7
 
! Отговори
червено лайно преди 1 месец
До Последния въпрос
народа няма да изчезне,вие червени *** ще изчезнете и колкото по бързо толкова по добре за БГ.
52
3
 
5
 
! Отговори
НИНОВА ЛИ! преди 1 месец
В ПЛОВДИВ НИНОВА МОЖЕ ДА ВОДИ ЕДИНСТВЕНО СРЕЩУ ГЕРГОВ. избирател
51
6
 
10
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
До Недоразбрал
да ви се изпикая на крадливата ви лидерка,ела да хапнеш едно пловдивско дръвче
50
4
 
12
 
! Отговори
hahhha преди 1 месец
дъpта краcтава кобила
49
3
 
8
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 месец
Тлъстата,червена лелка решила да са пробва на теглича на пловдивчанина бай ти Гергов,дали ша и го отпери и дали ша я одави в чаша маришка вода,примесена със соц.манган?!Ха познайте до 3 пъти и черепа ша ви изплати залогът от Дубай,ако успеете?!
Секи измислен герой кат таз лелка трябва да стигне нивото си на некомпетентност и да загине от ръката на тоз,който я постави на сегашното и място!СОЦ СЪДБА,какво да праиш!!Само ша я посаветвам др,ката ,Ни му съ друсъй на оная работа,че ша го изкефиш ногу
48
1
 
12
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
импексова сама се хвали и сама си ръкопляска .
47
1
 
3
 
! Отговори
че го вадя преди 1 месец
Винету ББ нъ лъжи про. сташки (щоту природата му такава), а Нинчету Ку.Рнелия по наръчника на новия "либерален болшевик" на дядо С. орос!

Ха, да видим кой от двамата е по-по-най!!!!

-)))
46
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Да се чете: - Лидерът е там, където е най- сигурно, че ще гласуват за него...
45
2
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 месец
По скоро коалиция с БСП е невъзможна ... едва ли има нормална проевропейска партия която да се коалира с ретроградни елементи, които още честватт 9-ти септември, лъскат шмайзера на Альоща и носят китки на паметника на съвеЦката армия ... Не случайно техни коалиционни партньори са от сегашната комунистическа партия и различните сдружения на русофилите и активните борци против фашизЪма и капитализЪма, които ритуално горят знамето на ЕС на яз.Копринка, в присъствието фигуранта радеф ... !!!
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то там винаги е било синьо!Тя от СДС ли ще се кандитатира!Хахаха!
43
2
 
2
 
! Отговори
до Гроби преди 1 месец
човече, зле си , заповядай в Центъра по психично здраве, ще ти изпишем хапчета и ледени душове
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова изгони руското меккере Гергов.
Сега Кремъл трябва да накаже Нинова, но няма да го направи, защото Нинова е новия Гергов.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен
спокойно...в истанбул и одрин чакат на стендбай около 1 милион мигранти от азия и африка,които ердоган ще пусне рано или късно да заселят опразнена българия,че да гласуват за нинова!
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а най трудно е в Техноимпекс!