Да нарисуваш "Свобода"

Калина Ханджиева с нова изложба
31 окт 2019 17:07, Петя Славова
2
Да нарисуваш "Свобода"
Снимка: Лилия Йотова

Какво е "Свобода", според художничката Калина Ханджиева, може да видим в самостоятелната й изложба, която се открива в навечерието на Хелоуин в Арт Студио Калина.

Там ще бъдат подредени 23 платна маслена живопис и 16 графични рисунки върху цветен картон създадени с креда. Калина се подготвя за нова среща с публиката три години.

Платната са вдъхновени от времето, което тя прекарва в Сан Франциско, Америка. Художничката запечатва местните пейзажи и е силно повлияна от красивото крайбрежие. "Мога да кажа, че се почувствах истински свободна и именно този дух предадох и в картините си. Останалите пък са плод на моето въображение, те се носят в пространството, над облаците и над суетата", споделя Калина.

В някои от цветните си платна тя изобразява самата себе си като малка, другите са природни пейзажи, натюрморти, портрети, в които присъстват конете.

Още от малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005 г. завършва Живопис в НХА при проф.Теофан Сокеров и доц.Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в София.

Участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне. Любимите й художници са Златю Бояджиев и Ван Гог.

 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Дразним се а? преди 1 година
Знаеш как свършва книгата ... Наемника и работодателя котко с мен нямаш разправия, колкото и голямо нищожество да си!
3
0
 
0
 
! Отговори
Едно е самотно число преди 1 година
Почти толкова гадно е и числото две. Още по- гадно е че число едно и две са докопали нещо, което си мислят, че е голямата работа. Ама не е! А номер едно не знае какво е вършил номер две въпреки, че му е баща. И се стигаме до числото три, което грам не му дреме, че една котка е много полудяла и той няма да си мръдне и малкия пръст да им помогне! Защото .... Хмммм големия бос а! Ще получиш съобщение тия дни ....
2
0
 
0
 
! Отговори
Ще ти го обясня така преди 1 година
Аз направих това, което вие само можете да си мечтаете. Ще ти го обясня така целия град е миниран с мини от гадно естество. А сте мръднали неправилно, а съм ви го нахакал овчарската! Защото в един момент между първи и втори прешлен има една игличка точно на овчаря. А си мръднал, а главата ти си заминава. Вие сте овците, аз съм случайно попаднал в едни обстоятелства до след 7 дни. Ако една грешница направиш няма да има пет. Ще има едно!
1
0
 
4
 
! Отговори
Естет преди 1 година
Свободата е робство. Оруел 1984