Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година

До момента седем души са пътували до МКС като туристи
3 юли 2020 20:18,
156
Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година
Снимка: БГНЕС

Надпреварата за туристически полети в Космоса се разгаря все повече – руската агенция "Роскосмос" обяви, че през 2023 г. ще изведе турист в орбита около Земята, пише bTV.

Още по темата
Според плановете на агенцията туристът ще направи и космическа разходка около Международната космическа станция. Екскурзиантът ще напусне МКС от руския модул и ще бъде придружен от професионален космонавт, обявиха от "Роскосмос".

До момента общо седем души са пътували до МКС като туристи. Един от последните беше създателят на "Цирк дю Солей" Гай Лалиберте, който посети станцията през 2009 г.

Все още не е ясно колко ще струва космическата разходка.

Има и други неясноти около плановете на "Роскосмос" – все още не е ясно как точно ще се подготви въпросният турист за излизане в открития Космос.

Разходките във вакуум са значително по-тежки от всяко друго изживяване извън земната гравитация. Те изискват интензивна и точна работа както на МКС, така и в центъра на Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
USA преди 3 години
а сега кой ги пасе, колежке? :)
23
18
 
7
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Само ще отбележа..Първия сателит в Космоса - СССРПървия жив организъм в космоса - СССРПървия човек в космоса - СССРПървата жена в космоса - СССРПървия човек в открития космос - СССРПървата космическа станция - СССРА Америка в това време пасеше телета ..
22
2
 
5
 
! Отговори
??? преди 3 години
Русия се закани:_______________________"Роскосмос" обяви, че през 2023 г. ще изведе турист_____________________________Има ли смисъл от коментар??? Днес пак има фейк заглавие, дано да гепи некой долар от САЩ.
21
5
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Ще, ще....... ще стане пак "Хотели как лучше, а получилось как всегда"
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те, американските туристи от НАСА си ги карат нон-стоп от доста години, така че, тази новина изобщо не е новина...
19
5
 
7
 
! Отговори
Байкал преди 3 години
Ако компютрите им ще са с чипове Байкал, 4МБ кеш, 4МБ РАМ, ДОС 4.12, ВГА 400х600 и Астра линукс,то нема какво да слушаме.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще спечеля шестица от тотото. Днеска сънувах числата, няма начин да не се паднат!
17
0
 
9
 
! Отговори
Може и да не може преди 3 години
"Роскосмос" напоследък се проявява с много приказки в бъдеще време, провалени, отложени или отхвърлени проекти един след друг, упорита и неизкоренима корупция (приказно разтегленото във времето и хищнически оскъпеното строителство на космодрума "Восточный" заслужава отделна многотомна сага). Изстискаха съветсското наследство до сухо, а некомпетентният журналист Рогозин начело на космическия отрасъл доста прекали с обещанията, но нали е от "петербургската банда", стои си непоклатим.
16
16
 
4
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Досега Краварите се молиха на Русия, да им предостави технологии за да подържат "Американската" космическа програма жива. И след 10 години Краварите, най- накрая успяха да изкопират Руските космически технологии и отрязаха Русия, дори без да и кажат "Благодаря".
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще...Колкото фВ са пуснали електрички.Херо Мустафа ви показа как се прави шоубизнесс с другите две каки смешници учете се Ю Ес Ей Тудей!
14
2
 
14
 
! Отговори
Kiffla преди 3 години
Аз пак не разбрах. Русия ще извежда туристите, но някой ще ги връща ли?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, а Кимчо ще колонизира Слънцето!
12
14
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Този Космопс бил много важен бе, всеки се назландисва да има повече присъствие!Скоро китайците попитали Тртмп къде е американското знаме на Луната, че нещо не могат да го киризат, а той им казал, че флага е бил от тъмната страна, а те му казали анджак де, ние имаме видимост над целия изкуствен спътник, даже сме сканирали о всичко под релефа в дтлбините!Ако някой е видял кацнал или забучен американски флаг, попаднал в чужда територия и държава, да знае че това е падналия от Луната!Закъроу!ЦРУ!
11
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Признавам...разходка в Космоса,поне до Луната.Кеф ти на...припек на слънце,кефф ти на хладина на...обратната страна.Ще почакам за тази...дестинация и тогава ще се включа.
10
3
 
11
 
! Отговори
Владо Путката преди 3 години
Путте, извинявай, колко русняци могат да си поволят космическа екскурзия?Без да броим придворните ти олигарси и мафиози.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОБЪР ВЕЧЕР, ПЕТОКОЛОННИЦИ !!!
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А САЩ дърпат заеми като улави и се опитват да догонят Русия, туй изказване на Путин ще струва на САЩ още 5-6 трилиона нов заем. Евaлла на Путин краварите вече имат вече само 26 трилиона да връщат докато "печелят" надпреварата и шмъркат белина.
7
5
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
този "турист" от ГУЛАГ ли ще го вземат? При възможност за помилване, ако се върне.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър Ангелкова ще се пръсне от яд.
5
2
 
10
 
! Отговори
Россия е аут преди 3 години
...Русия обяви, че през 2023г.; през 2023г. ще обяви, че отлага обявеното за през 2023; през 2025г. ще обяви, че отлага за 2027г. и така нататък.............. Новата руска ракета Ангара е в пъти по-скъпа от амариканския си еквивалвнт на Илон Мъск. В момента, в космическата индустрия Русия е номер 3, след Китай, предстои да стане номер 5 - след ЕС и Индия, а защо не и номер 6 след Япония или арабите.