Съвременни магьосници борят силите на мрака в Ню Йорк

Новата лента на Walt Disney идва у нас на 23 юли; Dnes.bg с първи кадри
29 юни 2010 14:14,
10
Съвременни магьосници борят силите на мрака в Ню Йорк
Дейв Стътлър и Никълъс Кейдж. Снимка: Forum Film

Нова приключенска комедия ще закове вниманието на зрителите това лято.

„Чиракът на магьосника“ е поредният шедьовър на Walt Disney, който отново събира на едно място продуцента Джери Брукхаймър, режисьора Джон Търтълтауб и Никълъс Кейдж.

Невероятната им история е посветена на съвременното магьосничество в Ню Йорк.

Балтазар Блейк /Никълъс Кейдж/ и неговият нов чирак "Дейв Стътлър", изигран от Джей Барушел, минават интензивен курс в изкуството и науката за магиите.

Заедно партньорите се борят да спрат силите на мрака – зловещото възмездие на Балтазар, „Максим Хорват " /в ролята Алфред Молина/ и новия му ученик, "Дрейк Стоун", изигран от Тоби Кабел.

Балтазар Блейк е умел магьосник в днешен Манхатън, който се опитва да предпази града от своето древно възмездие - Максим Хорват. В нестихващата борба Балтазар не може да се справи сам и решава да открие свой наследник.

Дейв Стътлър е съвсем обикновен на пръв поглед, но показва скрит потенциал, приемайки с неохота ролята на негово протеже.

Магьосникът го подлага на интензивен курс на обучение в изкуството и науката за магиите. Дейв ще има нужда от целия кураж, който може да събере, за да оцелее в тези учения, да спаси града и да спечели момичето си като Чирак на Магьосника.

“Обичам света на магията и възможността да я представя на съвременната аудитория беше истинско изкушение” споделя Брукхаймър за новия си филм.

„Винаги съм харесвал историите с магически елементи, а „Чиракът на Магьосника” е една от най-прекрасните подобни истории, създавани някога. Знаехме, че ще е страшно вълнуващо да втъкнем основната идея в една абсолютно нова история, която се развива в модерния свят”.

Действието в „Чиракът на Магьосника” се развива в съвременен Манхатън и носи някои от характерните особености на Ню Йорк.

„Искахме да покажем, че древното изкуство на магията и магьосниците са живи в днешен Ню Йорк“, казва и режисьорът Джон Търтълтауб и добавя:

„Много по-забавно е да покажеш на зрителите магията в нещата, които те познават, отколкото да създаваш напълно нов свят”.

Снимачният екип използва всички предимства, които Ню Йорк предлага, като кадри от филма са заснети на едни от най-известните и оживени места в света: Таймс Скуеър, Уол Стрийт, Чайнатаун и Рокфелер център.

„Бях готов да опитам нещо ново”, казва и Никълъс Кейдж, който се впуска в седмия си съвместен проект с продуцента Джери Брукхаймър и трети с режисьора Джон Търтълтауб.

„По това време снимах друг филм, но исках да науча повече за магиите, за света на фантастичното и да играя персонаж, който има мистични способности”, признава той.

Световната премиера на „Чиракът на магьосника“ е на 16 юли, а в България, където се разпространява от Forum Film Bulgaria, той ще се появи на 23 юли.

Dnes.bg ви пуска и ексклузивни кадри от филма – насладете им се.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
а вие където крещите "сатанисти" и прочие, първо открийте истинското значение на думата и тогава преценете какво да крещите.
8
1
 
0
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
for the love of humanity go get laid or something
7
1
 
1
 
! Отговори
Тервел преди 13 години
Св. евангелист Матей казва: "Но Иисус, като знаеше техните помисли, рече им: всяко царство, разделено на части една против друга, запустява... И ако сатана изгонва сатана, той се е разделил сам против себе си" (12:25-26).
6
4
 
1
 
! Отговори
:( преди 13 години
Тия дисни са големи сатанисти - по един привлекателен начин представят едно сатанинско нещо - магията.Не позволявайте на децата си да гледат този филм и др. такива като Х.Потър, защото ги тикате право в ръцете на демоните.
5
2
 
1
 
! Отговори
Lde преди 13 години
Filma 6te e mega QK!
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
о, супер, Фантазия е един от любимите ми филми :)
3
1
 
2
 
! Отговори
kuni преди 13 години
Haha, qko :) Mnogo zbaven izglejda 6te e tozi film
2
6
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Magiosnici borqt silite na mraka?!Dran-dran...A nima samite magiosnici sa ot silite na svetlinata?Silite na mraka mogat da se gonqt samo ot hora sluje6ti na Boga-svetci,sve6tennici,proroci,4udotvorci i t.n. i to s Negova pomo6t.
1
1
 
7
 
! Отговори
adm преди 13 години
хихиТия "ексклузивни" кадри ги гледах преди месец още!Защо някои си мислят, че откриват топлата вода?!