Командарев тръгва за „Made in EU” от Димитровград

Филмът разказва за шивачка и нейния син по време на пандемията
20 мар 2024 09:53, Петър Бойчев
9
Командарев тръгва за „Made in EU” от Димитровград
Снимка БГНЕС

В Димитровград вчера стартираха снимките на най-новия филм на Стефан Командарев „Made in EU”. По традиция беше отворено шампанско и екипът си пожела да заснеме достоен филм. „Пътят до снимките винаги е дълъг, но началото на снимачния процес е много вълнуващ. Следващите седмици ще сме изцяло потопени в историята“, сподели Стефан Командарев, който отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а зад камерата за пореден филм застава Веселин Христов.

„В тази динамична индустрия отдавна няма място за готови решения за успех. Всички заедно работим за доброто българско кино и неговото място на световните и на българските екрани“, сподели Петър Тодоров, изпълнителен директор на ИА „НФЦ“, който също бе в Димитровград.

Филмът ще се снима освен в Димитровград, в Хасково, Мадан и Рудозем. В лентата ще видим актьорите Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др.

„Made in EU” разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19. „Made in EU“ е българо-немско-чешка копродукция (Арго Филм,  42film и  Negativ) и e реализиран с подкрепата на ИА "НФЦ", МДМ – Германия и Чешки филмов фонд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
opis преди 1 месец
Не съм соц носталгик, но след последния БГ филм, който гледах трябваше веднага да изгледам "Да обичаш на инат" ,за да не остана с усещането за посредственост, което ме обзе след новия БГ филм...даже и името му забравих... За съжаление цялата кино и театрална школа, която имахме си отива с времето и остават Вергов и компания да ни убеждават че стават за нещо, но не става...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи умните български режисьори знаят формулата за успех на български филм - пецкане или цици.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това на снимката не е Командарев, а Ивайло Христов.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кво се пънат да правят поредния слаб и негледаем филм? Нека просто да си разпределят парите и да ходят да си ги пият. Знаем, че ще усвоят добре едни пари, това няма проблем, ама да ни навират в очите бездарното си "изкуство" ни идва в повече!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все някакви трагични истории на бедни българи, експлоатирани зле, спасили се накрая из германиите, а тук корупция и задушаваща селяния... Е точно с такава боза нищо няма да вземе като награда никъде! Гледат го чужденците колко му е акъла и го имат за някаква шашма на разни професионални просяци за грантове щото даже не е толкова зле в държавата... Не знам защо будят отвращение вече тези типове.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оффф, пак за тоя бездapник си пишат...
1
9
 
4
 
! Отговори
Този човек преди 1 месец
документира разпада на запада по невероятен начин. Успех в начинанието!