Питър Паркър отново смени скейтборда със синьо-червен костюм

Андрю Гарфийлд и Ема Стоун са сполучлив тандем на екрана
14 юли 2012 10:25, Петя Славова
4

Снимка: Александра филм
Нищо невероятно няма да видим в новия филм за известния комиксов герой “Спайдърмен”.

След като три пъти с героя на Марвел се занимава известния Сам Рейми, в нов този път 3D -формат, ще видим  как лепкащия симпатяга скача под режисурата на Марк Уеб.

Живот на героя вдъхва сценаристът Стан Ли през 1962 г. Той е искал да направи персонаж, който да е близък до тийнедйжърите. Все пак комиксите са предимно за тях. Този образ е различен от вече израсналите Батман и Супермен.

Така се появява младежът, който постепенно заменя скейтборда със синьо-червен костюм, след като е ухапан от мистериозен паяк. Получава в бонус и свръх сили.

И в новия “Невероятният Спайдърмен” един от най-забавните мигове е епизода, в който Питър Паркър овладява непознатите си умения. Този път сценаристите са наблегнали и на момента, в който се появява неговото най-любопитно оръжие, а именно – паяжината, с която скача от сграда в сграда и обезоръжава престъпниците.

Филмът е запълнен със забавни епизоди, като един от най-сполучливите е да наблюдаваме как стар и нищо неподозиращ професор в училище си подрежда бавно документите, захлупил слушалки, от които се лее класическа музика. А това се случва на фона на контрастна яростна битка между двама врагове със свръх способности зад гърба му.

Ще усетим и препратка към филма Годзила с избора на основния враг на Спайдърмен – Гущера, постявайки въпроса до къде трябва да стигне науката и налага ли се да й се сложат все пак някакви граници. Готово ли е човечеството да поеме отговорност за това, което е създало и каква е цената на вечния живот.

Плюс на филма е и, че персонажите не се делят на добри и лоши. Трогващ е моментът, в който едноръкия д-р Конър/Гущерът (Риф Ифанс), осъзнал, че няма да успее да осъществи мечтите си, стои до стъклена витрина и протяга единствената си ръка. В отражението изглежда, че има две. Красивата илюзия се превръща в основен катализатор, който го провокира да се превърне в опитна мишка и да изпробва страшно изобретение върху себе си. Така актьорът изгражда сложен и противоречив образ – от една страна на страшен злодей, но също така на същество, което не губи изцяло своята човечност.

Доста добре се е получила и любовната свалка между главните персонажи – Питър Паркър и Гуейн Стейси – дъщеря на шефа на полицията, който е и най-върлият ловец на Спайдърмен. За това безспорна заслуга имат двамата актьори, които изпълняват главните роли Андрю Гарфийлд (Социалната мрежа) и Ема Стоун (Южнячки).
Целувките между двамата са оскъдни, но и затова доста чакани. Двамата персонажи са почти равни в интелектуално отношения. В тази продукция Гуен е не по-малко смела и изобретателна от Спайдърмен.

В крайна сметка се е получил доста забавен филм, във време, когато комиксовите герои явно са на мода. От 27 юли може да видим и новата част от поредицата за Батман.

"Невероятният Спайдърмен" набляга и на идеята, че всъщност свръхспособностите и изобщо различността не са неща, от които трябва да се боим, а по-скоро да свикнем да живеем с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Винкел преди 11 години
Следващата година очаквайте: Спайдърмен и "невероятните" "римляни". Действието се развива в страната на киселото мляко, а едно от основните оръжия на спайдърмен са винкелите, различни по цвят и форма, материалите за които са набавени от по гореспоменатите "римляни". ;)Тези ХАмериканци нещо ново и добро не могат ли да измислят, ами само стари и вече протъркани идеи продават?
3
3
 
3
 
! Отговори
да бе да преди 11 години
Спайдърмен си е един ! И това е Тоби Магуайър !
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да, доста готин филм:)
1
1
 
6
 
! Отговори
wr преди 11 години
Професора които слуша музика със слушалки е Стан Лий