Спайк Лий с филм за Джако в Торонто

"Bad 25" е посветен на 25-годишнината от албума на Краля на попа
16 авг 2012 17:55, Петя Славова
1
Спайк Лий с филм за Джако в Торонто
Спайк Лий. Снимка: Reuters

Музиката ще е една от темите на Международния кинофестивал в Торонто, съобщи Асошиейтед прес. На феста ще бъдат представени документалният филм на Спайк Лий за Майкъл Джексън, както и лента с участието на актрисата Ванеса Редгрейв, в която тя изпълнява ролята на неизлечимо болна певица в хор.

Организаторите обявиха, че с филма "Песен за Марион" ("Songfor Marion") с участието на Ванеса Редгрейв ще бъде закрит тазгодишният Международен кинофестивал в Торонто, който ще се състои от 6 до 16 септември.

Спайк Лий ще покаже лентата "Bad 25", посветена на 25-ата годишнина, откакто през 1987 г. Майкъл Джексън записва албума "Bad". В документалния филм се съдържат кадри, заснети от самияДжексън, както и интервюта със звезди като Марая Кери и Шерил Кроу.

В програмата на 11-дневния фестивал са включени редица другиочаквани с интерес филми, сред които "Император" на Питър Уебър. В историческия епос за периода след поражението на Япония през Втората световна война Томи Лий Джоунс играе генерал Дъглас Макартър. На феста зрителите ще видят филмът на Данте Ариола "Артур Нюман, в който играят Колин Фърт и Емили Блънт. Брайън де Палма ще покаже еротичния трилър "Страст" с Рейчъл Макадамс и Наоми Рапас.

Други акценти от програмата в Торонто са "Вестникарчето"на Лий Даниълс с Никол Кидман, Джон Кюсак и Матю Макконахи; комедийната драма "Spring Breakers" на Хармъни Корийн със Селена Гомез, Джеймс Франко и Ванеса Хъджинс; "The Master" - дългоочакваното завръщане на Пол Томас Андерсън ("Ще се лее кръв") сучастието на Хоакин Финикс, Ейми Адамс и Филип Сиймур Хофман. Най-големият кинофестивал в Северна Америка, този в Торонто,ще бъде открит с прожекция на фантастичния трилър "Looper: Убиец във времето" на американския режисьор Райън Джонсън с участието на Брус Уилис, припомня Франс прес. В лентата играят още Джоузеф Гордън-Левит и Кийра Найтли, Райън Джонсън е известен с това, че комбинира различни жанрове, а това прави филмовите му проекти оригинални, заяви директорът на феста Пиърс Хандлинг.

Третият филм на Джонсън - "Убиец във времето" е базиран върху идеята, че пътуването във времето е възможно. Мафията се възползва от това, за да изпрати онези хора, които иска да отстрани от пътя си, в миналото, където ги чака наемен убиец. Нещата продължават така до деня, в който наемният убиец получавазаповед да сложи край на дните си.

В програмата на фестивала са предвидени няколко световни премиери - на филма "Argo" на Бен Афлек за аферата със заложници в американското посолство в Техеран, на семейните саги"Колата на Джейн Мансфийлд" на Били Боб Торнтън и "Silver Lining Playbook" на Дейвид Ръсел, както и на няколко документални ленти.

С интерес се очакват също още няколко филма - "English Vinglish" на индийската режисьорка Гаури Шинд за еманципирането на млада жена благодарение на изучаването на английски език, киноадаптацията по Дикенс "Големите надежди" на Майк Нюъл, "HydePark On Hudson" на Роджър Мичъл за срещата на Франклин Делано Рузвелт с британското кралско семейство през 1939 г., и трилърът на Руба Нада "Неизбежен", в който действието се развивав Дамаск. Сред предварително обявените филми в Торонто е адаптацията на "Ана Каренина" по Лев Толстой с участието на ДжъдЛоу и Аарон Тейлър-Джонсън.

Кинофестивалът в Торонто е отлично място за представянето на много филми, които ще се състезават по-късно занай-големите отличия в света на киното - "Оскар"-ите. Именно оттук тръгна победното шествие на редица ленти, които след това спечелиха златните статуетки на американската киноакадемия като "Речта на краля", "Войната е опиат "," Беднякът милионер" и "Сблъсъци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари